" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Addicted to this song >> FT Island - I Hope

Pin Pin Pon Pon ||
video

(HongKi)
haruga jinago handari jinado
neoege yeonragu ojireul anhasseo
nun muri heulleo gaseumi apa
aniya jamsippunya anilgeoya anilgeoya
anilgeoya nareul dallaejima
niga ddeonan bin jariman keojyeoga

(HongKi - Chorus)
neoreul dasi bwado neon neon nae sarang
subaekbeon bwado nan nan ne sarang
haneuri maejeojun neon nae sarang
niga jamsi gireul ilheun geot bbuniya
dasi taeeonado neoman balae
dasi saranghaedo neoman balae
doraol geoya doraol geoya
niga eobtneun naneun eobseunikka

(SeungHyun)
nal saranghanda haenohgo dodaeche eodiro ddeonangeoya
nareul beorigo jameun naedu songgajido
uri yagsokkkajido na beorigo kkaebeorigo eoddeohge ddeona

(HongKi)
ggumilgeoya ggeumilgeoya ggeumilgeoya nareul sogijima
nameun honja namgyeojin ge seorowo

(HongKi - Chorus)
neoreul dasi bwado neon neon nae sarang
subaekbeon bwado nan nan ne sarang
haneuri maejeojun neon nae sarang
niga jamsi gireul ilheun geot bbuniya
dasi taeeonado neoman balae
dasi saranghaedo neoman balae
doraol geoya doraol geoya
niga eobtneun naneun eobseunikka

(HongKi)
imodeunge akmongilgeora nan saenggakhaesseo
ajebangi ggumeseo kkaegiman balae

(JaeJin)
oneuli jinago naeil ddo nun ddeumyeon
i modeunge hyeonsiri anin ggumigil balae Oh
modeunge hyeonsilboda deo miwehaettdeon ggumiyeottgil
naneun balae neol balae ajikdo neoreul wonhae

(HongKi - Chorus 2)
dasi doribwado neon neon nae sarang
sucheonbeon bwado nan nan ne sarang
haneuri heoreukhan neon nae sarang
urin jamsi meoreojyeottdeon geot bbuniya
dareun yeojang bwado neoman balae
dareun saranghaedo neoman balae
doraol geoya doraol geoya
naega eobtneun neoneun eobseunikka

(SeungHyun)
nan maeil bam gidohae nae haengbok aneun bulhaengeul wihae
neon naega anin dareun sarang mothage
nan neo animyeon andwae nae shimjangi neol malhae
naneun byeonham eobseo dasi taeeonado neoman balae

(HongKi)
dasi taeeonado neoman balae dasi saranghaedo neoman balae
doraolggeoya doraolkkeoya niga eobtneun naneun eobseunikka

-AiNisMaiRa-

REJECT CALL?

Sampai hati btol die reject call aku.. Sblm tu die hantar msg, tanye nape aku reject call die.. pdhal aku xde dpt call pn dr dia.. yg ada cume msg die mskol.. aku pn terus call die balik.. byk kali aku call.. n byk kali die reject.. smpai hati.. last2 aku off je hp.. mmg xske kalau org reject call..kalau xske aku call, silent o ignore je.. jgn la reject.. dah la org call xnak angkat, g reject lak.. hm.. baru ingat nak pulihkan balik hbgn tu.. tp mcm tu lak die wat.. agaknye mmg dah xde sefahaman..

INTERVIEW.. AGAIN??

Arghh!! Ni interview kali ke-3 utk SPA yg aku dpt.. kdg2 rase mls sgt nak pegi.. boleh kate buang masa.. kalau dpt xpe jugak ye.. huhu.. tp kena pegi jugak la.. kalau xpegi lagi rugi.. walaupun dah tau beberapa soalan yg akan ditanye, kene tnjuk diri ni confident jugak.. 3/6/2010 nanti aku kene tercongok la kat SPA Putrajaya tu.. kalau untung dpt turn awal.. kalau malang.. dapat turn last sekali.. mcm mase 1st time aku g dlu.. haha.. survive gile.. dah la xpenah pegi sane sorg2.. naik bas dari KTM Serdang.. gile aaa.. kua rumah kul 7pg.. 8 lbh baru dpt bas.. dlm otak mase tu ingat nak patah balik kolej je.. huhu.. tp nanti mak tanye nak jwb pe plak kan.. pastu bas blh plak buat2 lambat.. nak benti2 dulu laaa.. aku dah la dah lambat time tu.. sampai Putrajaya Sentral lak, kene amik taxi.. melayang RM9.. smpai je kat SPA tu, dah 9.30pg camtu kot.. gelabah.. huh.. dah la penat.. dpt turn last skali plak tu.. dlm kul 1.30pm camtu baru le no naik.. ades.. ingat lg masa tu masuk bilik N no aku 32.. dgn perut lapar.. sorg2 lak.. tah ape aku merapu kat org tu.. sampai Rukun Negara pn blh lupe.. sepatutnya yg last tu KESOPANAN DAN KESUSILAAN.. yg aku g jawab KEHORMATAN.. haha.. blur gile la mase tu.. mmg xdpt pk jwpn..pdahal bukannye aku xtau benda tu.. tengin btol.. malu je ngan org tu.. aku pn malas nak berharap la.. dah kompem2 xdptnye.. balik kolej kat Seri Kembangan, smpai dah 5.30ptg.. tros aku melantak.. padan muke aku.. sape suruh xprepare.. haha..

2nd interview mcm ok cket la.. smpai pn agak awal.. cume staff sane tu wat keje cam ape tah.. bleh plak tercicir aku nye surat tawaran.. smpai 8.30pg kot.. dah kul 11pg baru name aku kene panggil.. baru dpt no.. urghh!! geram la jugak.. ade je mslhnye.. dpt no brape n bilik mane xingt.. tp xpayah tggu lame la nak masuk tu.. sbb dah ramai yg balik.. yg ni pnye penemuduga dah terlalu baiknye.. mcm smbang ngan kwn2 je.. aku pn relax2 je la.. sekali die bg soalan kaw2 pnye.. haaa...padan muke aku.. bantai la jwb camne pon.. haha.. ponnnnn xdpt gak keje tuuuuu..

huhh..sbb tu la rase dah mls je nak g interview yg ni.. tp hopefully sangkut la.. ;p

I'm Back

Dah lama rasanya xmenulis kat sini.. hari2 layan fb je.. smpai terlupa ada blog ni..
nak cerita pasal ape.. kalau dah namenye aku ni.. mmg hari2 sedih aje la..
sejak benti keje.. emm.. nak cite pasal keje tu mmg sedih sgt.. byk pengajaran aku dpt..
jgn mudah sgt anggap semua org baik.. tu lah kelemahan aku.. baru je kenal.. org layan aku baik.. aku anggap semua pn baik.. tp aku xpk.. baik org tu ape maknanya.. sbb kalau sekelip mata dia blh berubah.. maknanya ape.. ntah la.. cite byk2 nanti nangis pulak.. tp kalau dah xde cerita gembira, mcm mana nak lupa cerita yg sedih tu.. ape lg aku blh buat.. bkn perlu menyesal benti keje tu.. tp kena pandang ke depan.. lupakan semua mslh tu.. biar org wat jht ngan aku.. tp aku bkn jenis yg mmbalas kejahatan org.. sbb Allah Maha Adil.. ada balasan utk org mcm tu.. semoga aku akan dpt kegembiraan satu hari nanti..
Related Posts with Thumbnails