" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



ARTWORK 2 - My Picture!

Pin Pin Pon Pon ||

Ni mmg sgt xde rupa tau..
saje cartoonize kan sbb sng sikit nak lukis kalau kartun ni..
Take a look!

Yg ni original picture.. gambar saye.. hehe


Ni original yg dah dilukis dgn pensel, tanpa sebarang editing.. ^^,


Sy tgk gambar yg lukis tu bila scan agak xcomel..
so sy edit..
ni la hasilnye..
yg mane ok?
hehe..







ARTWORK 1 - My Handphone

Pin Pin Pon Pon ||

Ni saje suke2 je..
time boring..
tetibe rase mcm ade bkt melukis lak..
hehe..
dah lame xmelukis.. saje2 try..
Ok ke x?
Ok la kan bg pelukis xprofesional cam saye.. ^^,

'DIA' dah MATI

Sedih.. xsempat tgk wat kali terakhir.. aku dah agak 'dia' akan pergi.. Sbb 'dia' dah jarang berbunyi.. 'Dia' dah jarang terbang.. Anak burung yg aku jmpa.. Aku ase 'dia' kena gigit semut api.. sedih sgt..

HAHA! HEHE! HIHI! HOHO! HUHU!

Pin Pin Pon Pon ||
Aku bukan mereng.. nak cite sikit je.. lately, slalu la on9 kat satu web ni, mmg agak seronok la bila join tmpat yg aku bleh bg pendapat ni.. then ada la satu user, post soalan, die tanye lebih kurang mcm ni la "Apa words yg korang xsuka tgk org lain tulis/type?" lebih kurang camtu la bunyinye.. Then ade la sorg gurl tu reply, dia kata.. dia xsuka org yg tulis hehe, huhu, haha n yg seangkatan dgnnya.. WEIRD!! pada aku, aku lg suka org taip mcm tu.. sbb atleast aku tau org tu bkn la sgt2 serius.. ye lah, maybe dia tu well educated.. so semua benda nak serius je.. tp kalau asyik serius je.. ape yg bestnye.. xpaham btol.. org mcm tu pn ada.. tp kalau tgk cara dia type pn, mmg sgt2 serius.. mcm sombong pn ada.. mmg xde dia type 'hehe' tu.. takut aku org mcm tu.. xke bila kita baca text mcm tu, automatic mood kita pn ikut same gelak.. agaknye budak tu xreti gelak kot.. muke ketat je memanjang.. haha.. kesian dia.. (aku kutuk2 dia kat sini je aku berani, kat sana xberani, sbb nanti dia mrh aku dlm bahasa Inggeris, t aku xpaham..haha)

20 Jun 2010 - Happy Father's Day

Pin Pin Pon Pon ||



wekk..dah lambat baru nak post kat cni.. ade blog tp mls nak menulis.. xgune pnye budak.. haha.. hari ni dah 22 Jun, org semua dah tdo.. ape aku buat kat sini? huh..pade aku kaco anak org tdo.. baik aku menyemakkan blog aku ni.. Hari Bapa yg lepas, xde yg special pn yg aku bg kat Abah.. just buat kad.. nak tgk? tu pic kat atas tu..haha.. jgn gelak ek.. buruk sgt.. budak tadika pn leh wat ag cntik.. camne nak kate.. keje last minit kan.. ate asyk layan game je.. haha..


tp xpela kan, atleast ada something yg aku bg.. n Abah pn mcm appreciate sgt kad tu.. pn dah rasa bangga n terharu.. hehe..

FT Island-Girls Don't Know ( Yeojaneun Molla )

Pin Pin Pon Pon ||
HONG KI :
keunyeonun morujyo jeongmal morujyo
ee apeun sarang
na hunja sarangul hago
ddo ibyeoreul hago keunyeorul bonaeyo

jiuhgo jiweobwado
son kkut hana jiuhl su eobnun
naegen oojik hana bbunin saram
keunyeorul bonaeyo

yeojanun sarangeul molla
dodaeche sarangeul molla
keunyeonun sarang bakkeh molunun
nae mamul molla
yeojanun sarangeul molla
ee seulpeun namjaui sarangeul molla
keunyeonun ibyeol bakkeh moreunun yeojara
sarangeul molla

WON BIN:
neon jeondae nae mamul molla
sarangeul molla
keuraeseo narul ddeona
darun sarang golra
jjiteojin nae mam banhae
keu mamkumdo molla neonun
neo bakkeh molra
nan keureon neo bakkeh molla
ibyeolun jal molla
keuraeseo sarangun
naege sangcheoro nama
onuldo niga ddeonan
pangei hunja nama
nanun neo bakkeh molla

HONG KI :
sangcheoga hyungteoro nama
son kkut hana garil su eobnun
naegen oojik hana bbunin saram
keunyeorul bonaeyo

yeojanun sarangeul molla
dodaeche sarangeul molla
keunyeonun sarang bakkeh morunun
nae mamul molla
yeojanun sarangeul molla
ee seulpeun namjaui sarangeul molla
nan oojik keunyeomanul gidarijanha

eereon apeun sarangeul molla
eereon sulpeun sarangeul molla
keunyeonun sarang bakkeh morunun
nae mamul molla
yeojanun sarangul molla
ee seulpeun namjaui sarangeul molla
keunyeonun ibyeol bakkeh morunun yeojara
sarangeul molla

BIRD = NEW FRIEND


Semalam, ade sekor burung masuk lam umah aku, tp xtau burung ape.. so aku tangkap n simpan die dlm bakul, tggu mak aku balik dari kampung, nak tnjuk pade mak, then baru nak lepaskan.. Dlm pic tu la burung tu.. agak2 burung ape ek? nak bg mkn ape pn xtau ni, smlm bg nasik, hari ni bg roti.. agaknye die mkn la kot ek.. nak cari cacing geli lak..hehe..Tetibe ase cam Snow White lak kawan ngan binatang.. ;p

HATE MYSELF

Urghh!! Hate myself.. Knape la aku masih nak mengejar benda yg aku xkan dpt.. mustahil!! Kenapa aku xnak jaga apa yg aku ada.. kenapa.. Ya Allah.. knape la dgn aku ni.. mampu ke nak bersedih tiap hari.. aku hrap sgt smua ni berakhir.. syg bukan pada tempatnya.. kdg2 aku cuba gembirakan dia.. aku cuba.. jadi yg terbaik.. emm.. mgkin ni balasan utk aku.. tp aku cuma manusia biasa... aku ada perasaan.. bdosa ke aku bila aku sygkan org lain.. ape yg aku rasa skrg cuma kesedihan.. aku nak menangis je.. tu je yg aku nak.. mgkin aku patut lupakan smuanya.. tp aku xboleh tipu diri aku.. aku xsuka paksa diri aku.. btol2 sakit skrg.. sakit sgtttt!!

Sukarnya Mencari Sahabat

4 pagi.. Tatkala insan lain lena dibuai mimpi.. Aku masih di sini.. Mencari erti sebenar kegembiraan dalam hidup, yg amat payah nak aku temui.. Kawan.. Di mana? Susah aku nak cari.. Sunyi lagi.. Satu masa, aku pernah terfikir, kenapa semuanya mengaku kawan, tp di belakang, mereka la musuh.. Pedihnya dikhianati SAHABAT.. Terkadang aku rasa, tak perlukan mereka yg bernama kawan.. Tp jauh d sudut hati.. aku masih ternanti2.. seorg sahabat.. yg ada utk aku dan yg sntiasa perlukan aku.. yg bisa buat aku gembira dan bisa tertawa bersama.. yg menangis bersama.. Ade ke sahabat utk aku? Aku sndiri xtahu.. Tp aku akan terus menunggu..

Aku Pilih Hari Ini..

Interview dh lepas.. mmg xberharap sgt pn.. so, xnak cite la.. huhu.. Nak cite pasal lain..
Mmg sakit bila kita sygkan se2org.. Xsakitnya kalau org tu pn syg kita.. Org kata mane ade org yg sepanjang masa bahagia.. Btol la.. sbb aku penah rasa bahagia, penah rasa tak.. bile bahagia, senyum xpenah lekang.. skrg, mane ade aku senyum sgt.. susah laaa.. rasa mcm xde sebab je nak senyum.. bkn nye xbahgia.. tp aku sendiri xtau.. mgkin slh aku jugak... aku yg pilih jln mcm ni.. mgkin btol dia ckp aku dah berubah.. kalo difikirkan, mmg xkan dpt jawapan.. sape yg tanya aku ade mslh ke.. mcm mane aku nak jwb.. sdgkan aku pn xtau knape dgn aku ni.. sbb aku terlalu pk smpai xdpt beza mane baik atau buruk.. ataupn aku cuba xnak pk mslh aku tuu.. kdg2 ase mcm nak hantok kepala kat dinding je.. dlu2 aku salu pk, kalo aku hilang ingatan kan bagus.. xnak ingat semuanya.. terukkan? emm.. skrg pn aku slalu sakit kepala.. nak tdo pn payah.. doa aku smoga aku baik2 saja.. sbb ape yg aku ada hari ini adalah yg terbaik dlm hidup aku, aku xnak terlalu ingt ttg smlm.. n aku xnak mengejar esok yg xpasti.. yg aku ada cuma hari ini.. utk aku bdoa smoga esok tak same spt semalam..

LAHIR SBG ISLAM.. HIDUP SBG ISLAM.. MATI SBG ISLAM

Td aku baru tgk satu profile kat fb.. Sedih bila tgk dia menghina agama Islam, menghina Nabi Muhammad saw, yg satunya menghina ALLAH SWT.. Nak bercerita ttg agama, aku mmg xpandai.. kdg2 takut nak berbicara pasal tu, sbb kalau tersalah, aku yg susah.. semoga semuanya mendapat hidayah.. Aku bertuah dilahirkan sbg org Islam.. Aku gembira hidup sbg seorg Islam.. Dan pastinya aku mahu mati sbg seorg Islam..
Related Posts with Thumbnails