" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Berlalunya 1 Syawal

Pin Pin Pon Pon ||

Hari ni dah 2 Syawal.. Begitu cepat sekali masa berlalu
.. Rasa macam masih lagi dalam bulan Ramadan.. Semalam, kami semua sangat gembira.. Walaupun xbpeluang ke mana2.. Beraya di rumah bersama ahli keluarga sudah memadai.. Pagi2 lagi ma dah sibuk memasak kuah kacang.. Tengahari pula sibuk memasak rendang.. Adik beradik lain masing2 sibuk buat biskut Almond London dan kek coklat..

Almond London dari Kak Nani + Kek coklat dari Kak Lija

Inilah keluarga kami, tak pernah buat persiapan awal.. Baju raya ktorg pn, siap tengahari Syawal.. Hehe.. Anak tukang jahit.. biasa la.. :) Tggu semua ada kat rumah, baru la seronok nak buat kerja.. Nasib raya tahun ni, masih cukup 9 org.. walaupn kakak sy akan pulang ke Nilai hari ni..

Selepas semuanya siap, baru la kami semua dapat pakai baju raya, masing2 dah xsabar nak bgambar raya.. Setahun sekali je.. Ni la saat yg kami tggu.. Sbb tahun ni terasa lain sgt, sbb kami sekeluarga berbaju sedondon warnanya.. ( Walau
pn saya je lain cket.. :p ) Tp yg xbestnya, sbb xde camera.. Ktorg just tgkap gambar guna hp je.. so gambarnye xbrape nak cantik la.. tu je yg 'kureengg'.. Mmg la ade skit rasa xpuas hati pasal hal tu.. Tp nak buat mcm mana.. Mgkin Raya Haji nanti boleh tgkap gambar smula..

Walaupn mood raya tu same je tiap2 tahun.. xmeriah mcm org lain.. Tp, saat bsama keluarga tu lah yg paling menggembirakan sebenarnya.. Mdengar gelak tawa.. Usik mgusik.. Semuanya ceria.. Apa2pun sy gembira beraya bersama keluarga.. dan bharap sgt supaya bilangan ahli keluarga akan btambah tahun depan.. :) InsyaAllah.. Aminnn..

2 Kuntum Bunga:

Nur Azila Ismail said...

kamu kawen la . bru bertambah taUN depan .. hehehee

diriku said...

slm aidilfitri..raya dh berlalu, insyaALLAH tnggu raya haji plk ye =]

Related Posts with Thumbnails