" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Kenapa Internet Kat Malaysia Lembab?

Ni la puncanya.. meh tgk Malaysia nombor berape..


Lor.. jauh tu rankingnye.. tiba-tiba terase nak ke Korea je ni.. haha.. Mesti kat sane nak upload/download sekelip mate je.. hehe.. Jom compare dgn negara jiran plak..

Download Speed

33. Singapura 8.99 Mb/s
63. Thailand 4.86Mb/s
74. Filipina 3.62 Mb/s
99. Malaysia 2.44 Mb/s
149. Indonesia 1.13 Mb/s

Upload Speed

35. Singapura 2.19 Mb/s
43. Filipina 1.88 Mb/s
62. Thailand 1.19 Mb/s
71. Malaysia 1.03 Mb/s
142. Indonesia 0.49 Mb/s

Puas hati la ek.. Skrg meh tgk upload/download speed negeri2 kat Malaysia ni..

Woo..nampaknya Negeri Melaka menang ni.. Perak xde dlm top 10 pun.. huhu.. Oh yelah, negeri kecik laju la kot ek.. Tp Pahang lg besar pade Perak pon ade dlm top 10..isk2..

Memang laju ek internet kat Melaka? nanti nak pindah sane la.. hehe..

Tapi kan kawan2.. biar kat mana pun ranking kita berada.. Kena la bersyukur k.. Sebab selembab mane pun internet kat Malaysia ni, masih ada lagi internet negara lain yg lebih lembab pada negara kita.. hehe.. sekadar berkongsi.. mcm mana la agaknya dorg nak sabar ek.. kite pnye internet boleh kira laju la jugak ni pon kite dah marah2.. haha..


Aini : Nak g Koreaaaaaaaa !

Entry Dedicated to : © DiriKu
Sabar ek awak.. Peace!





7 Kuntum Bunga:

diriku said...

waa..tanx aini..he2..kena bersyukur ape yg ada..tp klu duk menung tnggu nk buka yahoo pun dh lama, makin byk la pahala sbb bersabar..he2..betul x?

A I N I S M A I R A said...

btol tu.. senang je dpt pahala.. sbar tggu loading.. hehe

diriku said...

he2..ok aini..tp intenet hr ni cam ok skit lps tulis entry psl slow ni..taupun takut..heheh

A I N I S M A I R A said...

hehe..bagus la cmtu.. berkat sabar n intenet tu kite kene gertak cket kot.. haha..

rieyzajunkisshi said...

akak da siap packed da nk ke seoul..ticket jer tak dpt2 lg~ pasport sume da siap!

mat bom said...

internet kat lembab malaysia macam babi....dah la mahal...babi kalau mahal pon dia lari laju jugak tapi internet kat malaysia ni slow macam siput BABI

Ainismaira said...

@mat bom aiyark.. sabar2.. huhu

Related Posts with Thumbnails