" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Saya ♥ Temulawak + Fair & Lovely



Hari ni topik kite ialah pasal kecantikan.. Hehe.. (Poyo) Penah tak try pakai temulawak? Kalau xtau ape tu temulawak, tgk pade gambar k.. Saya start pakai temulawak masa umur 15thn.. Masa tu harganya RM2.. Tp sy sndiri tak sure yg tu ori atau x.. Effectnye mmg sgt best.. Sblm pakai tu, mmg kulit saye gelap.. Tp bukan gelap original la.. gelap sbb sunburn.. lepas pakai temulawak tu dah nampak perubahannya.. n bila ada yg tegur sy nampak cerah.. saye percaya la tu sume sbb temulawak tu.. sy cuma smpat pakai satu bekas je mase tu.. sbb sgt susah nak cari krim temulawak tu.. tp kesannya mmg puas hati la.. xlama lepas tu saye try lak pakai Fair & Lovely.. Yg ni satu pencuci muka yg sgt sy suka.. Mmg sesuai ngan muka sy.. n sgt bkesan.. Penah saya guna sabun fair & lovely, sy guna utk mandi.. mmg jadi cerah kulit.. tp sabun tu dah xde jual dah skrg.. smpai skrg sy still guna Fair & Lovely.. cerita pasal temulawak tu plak, ade kwn sy ckp xelok krim tu.. ade bahan kimia, menipiskan kulit.. bla bla bla.. walaupn ramai ckp xelok.. sy percaya.. tiap produk tu kesannya bbeza2 utk setiap org.. mcm ramai ckp Garnier ok.. saya penah try, tp mmg xsesuai ngan kulit saya.. kulit jadi bminyak, gatal n rasa blengas sgt2.. so sy stop pakai Garnier and start balik pakai Fair & Lovely dan Temulawak.. Sy cuma yakin ngan 2 produk ni je.. Temulawak ni mmg bkesan utk mcerahkan kulit muka, mhilangkan parut jerawat n paling best boleh kecutkan jerawat dgn pntas.. senang je.. sapu kat muka sebelum tdo.. nak kecutkan jerawat yg besar pn just tempek krim kat jerawat tu, InsyaAllah esoknya nampak jerawat tu semakin kecut.. Kombinasi fair & lovely ngan temulawak ni mmg best sgt2.. rasanya lepas ni sy xkan tukar dah 2 produk ni.. biar la ape mulut org kata pn.. barang murah ke ape ke.. janji sy tau kdua2nya sesuai dgn saya,, n effectnya mmg bbeza bg stiap org..harga Temulawak kat tempat sy ni RM4.90 saje.. Mybe tmpat lain ada yg lg murah.. sbb harga bbeza2.. Tp hati2 jgn beli yg tiruan.. Temulawak yg original ade pelekat hologram dan ada tulisan timbul temulawak kat kotaknye, pstu pade bekasnye pun ada tulisan temulawak yg timbul.. bau krim ni wangi.. sape yg rase nak cube tu cubela.. tp kalau rasa xsesuai, elokla stop guna.. takut ade effect lain nanti susah plak.. :)



Produk2 lain Temulawak

11 Kuntum Bunga:

ciput said...

saya x leh pakai temulawak..muka sensitip sgt..huhu

ciput said...

saya x leh pakai temulawak..muka sensitip sgt..huhu

A I N I S M A I R A said...

biase la tu.. kulit tiap org beza2 kan.. sbnrnye byk produk yg ok.. tp yg buat xok tu.. beza kulit masing2.. :)

rieyzajunkisshi said...

sy mmg xle pakai kedua2 products tersebut.........ops, bukan sebab murah, bukan sebab tak glamour....tp amatlah tidak sesuai dgn kulit muke sy~

♥♥Cikngah♥♥ said...

ktkan kta pakai temulawak n then stop pastu guna pencuci muka lain lak.ada effect yg teruk tak x kat muka kita?takutla

Ainismaira said...

@♥♥Cikngah♥♥ stakat saya pakai ni xde la.. sebab penah jugak stop n then pakai balik.. so far ok je.. tapi rasanya semua produk pn bgantung pada kulit kita.. :)

din said...

Akak pakai temulawak yg bekas warna hijau tu utk pudarkan parut dn hilangkn jerawat..setakat ni okla..akak pakai pencuci muka temulawak yg gel tu...bau dia memang bau temulawak..banyak jugak produk t3mulawak yg akak pakai...hand body lotion juga pakai temulawak...memang best ..lagipun murah kt mydin....rambang mata.....tak yah fikir nak pakai yang merapu2 dan mahal2 tu..

Ainismaira said...

@din a'ah betul kan, murah.. skrg dah naik harga tapi still murah lagi.. :)

Andi Intan Zatiro said...

Hai Girls, boleh saye tau beli kat mane cream temulawak??

Andi Intan Zatiro said...

Hai Girls, boleh saye tau beli kat mane cream temulawak??

abg joe said...

slam...sy syor kan andro plus kepada penghidap darah tinggi Andro plus menurunkan selsema..demam selsema.demam panas.sakit tekak.masalah kerosakan hati dan cirit birit.kandungan utama adalah andrografolida yang banyak di temui di daun hempedu bumi.andrografolida berupaya mrncegah pegumpulan kolestrol yang pekat dalam saluran darah ke tahap yang lebih baik berbanding minyak ikan kod sebanyak 10 kali ganda berkesan Kajian d jalankan mendapati andrografolida mengurangkan kelesuan badan.sebanyak 50 %.sakit tekak berkurang sebanyak 40% sakit otot berkurang sebanyak 48% dan pening kerana resdung berkurang sebanyak 30%.resume untuk.di jangkiti selsema 2 kali menurun selepas amal kan.andro plus..sebotol ada 140 biji kapsul harga rm65 saja dengan formula buang lemak n sejukan badan...hubungi sy..mohd zuhairi 0174687570....amat amat berkesan

Related Posts with Thumbnails