" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Hari Lahir & Bunga Untuk Anda ^_^

Pin Pin Pon Pon ||
Hai Kawan2.. Korang nak tau tak? Ada 366 jenis bunga yang mewakili setiap hari .. Semuanya berbeza-beza tau.. Tak ada satu pun yang sama.. Kebiasaannya, hari yang paling diingati oleh setiap orang ialah hari lahir.. So, hari ni saya nak share bunga yang mewakili hari lahir saya.. ^_^

Tarikh lahir saya 9 Julai, dan bunga untuk saya ialah, 



Great Saint John's Wort




Cantik tak? Hehe.. Bunga ni memang warna kuning.. (tak suka kuning sebenarnya) Mengikut kata Cik Google, nama lain bunga ni ialah Hypericum.. Dalam bahasa Melayu tak tau la plak nama bunga ni apa.. Dan orang2 yang buat kajian mendapati, bunga ni boleh membantu merawat penyakit Parkinson.. Itu yang istimewanya pasal bunga ni.. dan banyak lagi la.. tapi tak pandai nak translate ke bahasa Melayu.. hihi.. Tak pe la, lagipun entry ni just nak share nama bunga je.. haha :p

Ok la.. kalau korang pun nak tau ape pulak bunga utk korang... Jangan lupa tinggalkan tarikh lahir korang ok.. Nanti esok/lusa saya buat entry khas untuk korang semua.. Tunggguuuuu.... Tapi kalau dah ada yang tau, boleh la share kat sini ye.. Tata.. ^_^



livelovelaugh

9 Kuntum Bunga:

Un Phat Lee said...

errr..tersesat di sini.mane ek jalan keluar?ehe XD

Ainismaira said...

Haha..ade2 je :D

afiqah said...

5 November :)
bunga ape ek agak2? hehehe.

Ainismaira said...

wah..ehehe.. warna warni n cantik ^_^

afiqah said...

yeke? heheh.
nak tau bunganya :)

Nur Azila Ismail said...

saye2 !

IN said...

wuhuhu 29 Julai macam mana pulak? orkid? raya? ros?

titirara said...

21 september !
nak tahu nak tahu !
buat entry ye .
hahahaha

Memorable Maiden said...

14 februari bunga ape ye?

Related Posts with Thumbnails