" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Jangan gelak kalau tengok orang jatuh..

Hari ni nak share pasal kerjaya modelling.. Kalau kat luar negara, modelling ni kerjaya yang lumayan jugak pendapatannya, malahan boleh lebih popular berbanding artis.. Tapi banyak cabarannya, contoh masa catwalk.. Korang gelak tak kalau tengok depan mata macam ni?



Model professional.. dah jatuh masih boleh senyum dan bangun semula.. walaupun lepas berkali-kali jatuh..


Yang menariknya penonton langsung tak ketawa, malahan penonton siap tolong lagi angkat model-model yang jatuh ni.. Agaknya kat negara kita boleh tak tengok macam ni?


Tengok la kasut yang model tu kena pakai.. macam-macam fesyen.. kalau macam gambar kat atas ni, memang confirm la jatuh.. Saya pun tak confident nak pakai.. tapi dorang semua ni serius dan professional bila kerja.. bagi la apa pun.. pakai je..

Susah bagi saya nak ketawa kalau nampak orang terjatuh.. sebenarnya kesian sangat.. Dan saya tak rasa benda tu lawak pun.. Sebab kalau kita pula yang jatuh nanti macam mana... Dan saya pun tak suka kalau saya jatuh ada orang gelak.. Tak lawak ok.. Sebab saya tak pernah gelak bila ada kawan-kawan saya jatuh.. Melainkan kalau dia gelak sendiri.. Tu pun saya cuma senyum saja.. 

Jangan la malukan orang yang jatuh tu dua kali k.. Sebab dia dah malu sekali bila dia jatuh, kalau kita gelakkan, lagi la dia malu.. 

Pada yang suka gelak kalau tengok orang jatuh tu, jangan la marah kalau ada orang lain pulak gelak bila korang jatuh...Peace !

*Double-meaning post..






5 Kuntum Bunga:

Nur Azila Ismail said...

makan dalam . hahaa

cik ciput said...

Ainie, sy penah jatuh dalam dewan kuliah tau..bukan sekali, tapi 2 kali tau!huhu..mula2 tergelak sbb nak cover malu, tpi ternangis plak sbb sakit sangat..terseliuh daa...huhu..

Ainismaira said...

Zila : salu buat ke.. :p

Cik Ciput : mmg la sakit.. kesian sgt kalau tgk org jatuh.. sya penah jatuh terduduk kat dalam rumah sewa dulu, pastu member pakat gelak ramai2.. bahaya sgt kalau jatuh tduduk, orang cakap boleh mandul.. sakit jatuh satu hal.. sakit hati lagi.. huhu

IN said...

bila nampak orang jatuh atau tersandung benda, lagi2 perempuan, sye buat2 tak nampak @ xsedar yg dia jatuh..kesian. atleast kuranglah malu dia sendiri.. tapi dalam hati saye, nak terketawa jugak :D

Ainismaira said...

haha.. tp biasanya laki mesti gelak kan kalau kwn die jatuh.. :p

Related Posts with Thumbnails