" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Macam2 'STYLE' Mengeja

Pin Pin Pon Pon || ,

Haha.. Meh la story pasal style bebudak sekarang ni.. rasanya kalau diwujudkan kamus, boleh lawan kamus dewan ni.. sampai jilid berape agaknye ek.. mcm2 bahasa baru dah ada.. Jom tgk senarai 'Gaya Mengeja Paling Popular' :p

1. Huruf kecik beso kecik beso : yg ni mase sy skolah rendah lagi dah popular.. sy mula menulis mcm ni lepas ada sorg cikgu praktikal yg bg alamat dia dgn tulisan huruf campur ni.. biasa la budak2, suke beno mengikut.. hehe.. kalau dulu boleh la tulis camtu, tp nasihat saya, hanya tulisan tangan k.. kalau guna handphone/computer ni, xusah le.. nanti kene kutuk.. sebab dah ramai yg xsuka tgk gaya menaip mcm tu..kecik beso kecik beso.. deme kate, 'annoying' gile..

2. Tambah huruf yg xberkaitan : dulu2 just tambah huruf 'E' je.. sekarang dah macam2 huruf dah.. 'H,K,R,Y,W' ade g kot.. xtau la yg tu.. tp yg paling byk mendapat kutukan, bile tambah huruf 'W'.. 'jew,kew,lew' ewww.. ape tu? adehh..budak2..deme kate ni style rempit..

3. Buang huruf : ni style baru ni.. sume pekataan jadi pendek2 dah haaa.. xtau la ke mane hilangnye.. hehe.. Lah jadi 'ah'.. Tu jadi 'uh'.. tak jai 'ta'.. uii.. mcm2 kome ni ek..

4. Singkatan yg ikut suke kau je! : ni ape jenis singkatan pekataan pun xtau la nak ckp cmne.. ni taip syok sendiri ape? kene la make sure org paham k, kalo x nanti kene mrh.. :)

5. Style ketawa : Hehe, haha, hihi, hoho, wakaka, ngeh2, keh3, hek2, hak2, kah2, muehehe, agaga, huahahaha, bwahaha, ahaks, ehehe, heheh, ngehehe, dan byk lagi.. yg ni suke hati korg la ek.. style masing2.. tapi kalo gelak real xde lak bunyi gitu ek.. hihi..

6. Baby baru pandai ckp : ha..ni style owg bawu andai akap..acam beby lar.. kiut ta? haha.. kalau perempuan still boleh terima kot, tp laki? no no no! xsesuai k.. haha..

Niat kat sini bukan nak mengutuk.. nak share je.. style org berbeza2.. sebenarnya style camtu dah lama digunakan.. cuma xmeluas.. sejak ade internet ni, facebook dll, bile dah byk connection, benda lagi senang merebak.. dlm byk yg suka, byk lagi yg xsuka.. nak buat mcm mana lagi.. sbb tu style org.. xkan nak suruh dorg ubah kan.. kenal pun x.. kebanyakan yg camtu budak2 skolah, nanti bile dorg dewasa, pandai la dorg berenti guna ayat camtu.. saya pun dah penat nak nasihat adik saya sorg tu.. tp dah kwn2nya smua type mcm tu, dia pun terikut, lama2 jadi biasa.. xusah la nak perli2.. buang mase je.. meh le kite g buat benda yg lebih bfaedah k.. Peace!

Aini : Rindu zaman sekolah, cukup suka kalau cikgu buat ptandingan Spelling Bee.. :)

2 Kuntum Bunga:

IN said...

ye betul cik kak..saya setuju dengan eja2 di atas..

grOwiN' uP saNNa said...

i loike this entry...bwahahaha!!(gelak ikot style mcm yg ko ckp kt ateh tuh...heee!!);p

Related Posts with Thumbnails