" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Menang Pakej Percutian Ke London!!

Pin Pin Pon Pon ||



Semalam, balik je dari keje singgah kat sekolah akak kat Bukit Rimau sebab nak balik sama-sama dengan dia.. Terasa jauh jugak berjalan.. Masing-masing tak de transport, so jalan kaki je.. Dekat 30 minit juga berjalan.. baru sampai rumah.. Lepak-lepak, sambil minum petang dengan Mak.. Tiba-tiba mak cakap, "Ha, tadi dapat surat dari Astro, kita menang pakej percutian ke London". Ha?? Ternganga mulut saya dengar mak cakap macam tu.. akak saya pun terkejut sama.. berkali2 tanya kat mak.. betul ke?? betul ke?? betul ke?? Mak cakap betulll..


Tanye lagi, berapa orang boleh pergi?? Mak cakap satu family laa.. wah bestnya, memang excited gila nii.. dah berangan-angan dah nak pergi mana, nak bawak baju apa.. first time nak g oversea la katekan.. Lepas tu, tiba-tiba Abah datang.. Abah cakap, mana ada satu family.. 4 orang je boleh pergi.. Saya terdiam kejap, sambil ambil surat yang Abah hulur.. baca dengan teliti.. "Yelah, 4 orang je boleh pergi. Macam mana ni, family kita ada 9 orang.. Sape yang nak pergi," bisik saya dalam hati.. "Tak kire! Kita nak g jugak," dengan kuatnya saya bersuara.. "Ye lah, kamu pegi la.. Ma xnak pegi.. Abah pun xnak pegi," kata Ma.. Yes!! Boleh pergi.. tapi sape lagi 3 orang tu? Adik2 sekolah.. kakak2 & abg lak busy keje.. hmm.. fikir punya fikir..

Ha! Baru saya teringat! Rasanya saya xkerja lagi.. tapi macam mana pulak mula2 tu boleh pergi kerja.. siap singgah sekolah akak plak.. kat Shah Alam nun sane.. Hmm.. fikir lagi.. macam mana pulak boleh menang hadiah dari Astro ni.. contest ape plak yang kami masuk..Saya diam and fikir lagi.. hmm.. entah2 mimpi.. hehe.. betul la mimpi.. tiba-tiba je tersedar dari tidur.. cehh.. hampeh betol.. tau la org xpernah pergi oversea.. lagi nak mimpi macam tu.. hehe..

Aini : Selalu dapat mimpi best.. ^^,

6 Kuntum Bunga:

Fara Dee Dilah said...

seb baik mimpi je kalo tak dh lame jeles kt awk..hihi

A I N I S M A I R A said...

hehe.. saye pon nak jeles ngan diri sendiri kalau betul la dpt hadiah camtu.. ^^,

Nor Athirah Ismail said...

haahaa , lawak la mimpi kak aini :)

A I N I S M A I R A said...

wekk.. haha

IN said...

share mimpi boley?

A I N I S M A I R A said...

haha..nak share mimpi ape tuu.. :p

Related Posts with Thumbnails