" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Mencari Identiti Blogger Yang Hilang

Oh..kena tag oleh adik sendiri, Zieyla.. kena buat jugak nanti dia merajuk..Walaupun dia dah tau semua pasal kakak dia nehhh Layankan je.. g pun tengah kontang idea :p

The rules :-

Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.
At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you.

1. Nama akak? Takkan tak tau kot.. haha

2. Tarikh lahir akak? isk2.. wajib ingat k.. :p

3. Akak tinggal kat rumah yang same dengan kamu.. sejak kamu lahir lagi kita dah tinggal sama..

4. Ma & Abah kita pun orang yang sama..

5. Akak SPM dulu taun 2004, pun amik 10 subjek.. Pun Sains Tulen, tapi subjek ke 10 akak English for Science & Technology.. 

6. Akak pun sekolah SMKSAG gak.. lagi best apa sekolah harian.. Masa lepas PMR akak dapat offer g SMT Seri Manjung.. Tapi ma tak bagi akak pegi.. Sob3.. 

7. Oo..keputusan UPSR n PMR? Dua2 ada 2 je A.. akak xpandai macam kamu.. Huuu.. lain smua B.. maklumla malas sikit je.. kalau tak mesti semua A dah.. kekee..

8. Akak pun pendiam jugak + pemalu.. lambat sikit nak ngam dengan orang.. tapi once dah ngam.. orang tu la best friend akak..

9. Akak dah lepas SPM dah.. haha.. lame dah.. result? ok la.. smua credit.. tapi macam biasa A tetap ada 2 je.. iskkkkkk..

10. Akak kakak kamu yang no 4.. no 5 dlm family.. jarak umur kita 6 tahun ,, lama tau akak jadi anak bongsu.. huh.. tibe2 kamu lahir.. isk.. memang anti dgn kamu masa kecik.. haha

11. Ambil ayat kamu la.. mmg ada lagi 3 adik beradik yg join blog..

12. Akak pun pernah cita-cita nak jadi doktor, tapi xkesampaian sebab tak brape nak bijak.. sekarang kena kejar cita-cita lagi satu, cikgu..

13. Akak pun minat komputer , sebab tu la study amik Computer System.. haha.. akak pandai komputer kan3?

14. Same la.. kenapa asyik same je dgn kamu ni.. Akak pun jenis suka memerhati gelagat orang.. dari situ akak boleh tau orang tu jenis yang macam mana.. 

15. Akak pun cepat kesian kat orang.. kalau orang susah takde duit, senang2 je tangan ni hulur. walaupun orang tu xnak bayar balik.. hmm.. bayar laaa wei.. nak guna duit niiii.. 

16. Kat rumah semua orang panggil akak 'Adik' sampai kamu dgn trah pun same.. haha.. jeles x??

17. Akak suka bergambar kalau masa tu akak cantik je.. kalau tak cantik.. jangan la ajak akak bergambar ek.. haha


18. Akak suka makan makanan yang pedas.. tapi takde la tahap pedas macam kak Zura.. sikit2 tu ok la..janji terasa kepedasannya..

19.  Tak suka jugak orang yang suka menipu.. Dan tak berapa suka menipu.. Sebab penah kenal dgn orang yg xsuka penipu.. tapi dia paling byk menipu.. nyet btol la..

20. Sgt sensitif jugak..tak boleh tgk orang menangis.. Tak boleh dgr berita ada orang meninggal.. walaupun tak kenal... baca paper pun boleh rasa sedih..

21. Haha..akak pun dah biasa gagal Add Math dulu.. lepas tu kena rotan 8x.. best tak ingat tu.. hahahaha.. tapi tu la pendorong kejayaaan.. Alhamdulillah masa SPM xgagal.. credit tau.. :p

22. Kalau ada orang bergaduh depan mata? Akak diam je.. tapi kalau terlalu bising, akak sound je.. Sebab akak tak suka tempat yang bising..

23. Akak ni selalu malang bila bersahabat.. Tak pernah jumpa yang terbaik.. 

24. Bagi akak keluarga kita yang paling penting.. Tak ada orang lain lagi..

25. Walaupun akak suka marah kamu, mbebel kat kamu.. suka buli kamu.. Tu sebab akak sayang kamu.. kamu kan adik akak.. heheheheh..

The End

Nak kena tag 25 orang ke? Saya nak tag semua follower saya.. sebab saya nak berkenalan dengan semua.. Siapa yang sudi.. sila2kan la ek.. jangan malu jangan segan.. ^_^

Hehe.. Ada lagi nak mbebel ni..
Bunga untuk hari ini ; 

25 Oct
Spray Mum

Spray Mum Button Green
Jumpa pic ni je.. Tak tau la betul ke tak.. sebab banyak jenis bunga ni..


livelovelaugh

7 Kuntum Bunga:

Is said...

alahai, cantiknya blog dia.

Nur Azila Ismail said...

heheh tq adikk :)

Ainismaira said...

IS : thanx.. biase je ni :)

Azila : Same2.. :p

cik ciput said...

23. Akak ni selalu malang bila bersahabat.. Tak pernah jumpa yang terbaik.

insyaAllah, kawan2 kat dunia blog ni semua ikhlas kawan dgn awak cik Ainie.. =)


**suka kawan dgn ainie, walaupun tak pernah jumpa =))

Ainismaira said...

Cik Ciput : thanx.. sy xkan lupa cik ciput.. sy pn suka kawan dgn cik ciput.. :)

IN said...

huhu, nak jadi doktor tapi tak kesampaian ea.. same lah.
jadi lah dr.falsafah..besh pe..t saye naikkan gaji..wink~

Ainismaira said...

Haha.. mmg bos,, ingat nak blajar smpai dapat phd.. nape la naikkan gaji..susah3 je.. ape kate bagi tmpat bos kat saye.. haha

Related Posts with Thumbnails