" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Sedang saya 'Blogwalking', tiba-tiba...


Hari ni nak tanye sikit dengan korang semua.. Semua mesti penah 'blogwalking' kan? Mesti dah banyak blog yang korang singgah, lawat, jalan2, ziarah.. hehe.. So hari ni nak tanya, apa reaksi korang bila tengah blogwalking tu, korang nampak perkara-perkara inii pada blog2 tersebut :

1. Template yang same dengan korang.. Haa.. setakat ni saya tak de jumpa lagi blogger yg guna template macam saya.. Tapi ada satu yang sama macam blog saya yang lagi satu.. nasib tak aktif.. hehe.. Tapi kalau ambil pada blogger template memang banyak la yang same kan..

2. Tengah baca-baca entry, tiba-tiba terbaca entry yang sama macam korang pernah buat.. Ehh.. copy paste ke ni? Woo ayat same je ni.. (Macam mana tak same, copy pada paper.. Hehe)

3. Smiley kat Shout Box same la pulak.. Aishh.. Macam mana boleh sama ni.. Dah pilih yang paling unik dah niii.. ^_^

4. Widget yang sama.. Contoh macam Jam, pastu yang katun joget2 kat bawah tu.. ape ke namenye.. Semua sama ni.. sebijik.. warna bentuk saiz dll..

5. Gambar sama.. Ni contoh gambar-gambar yang digunakan kat entry.. walaupun tajuknya lain.. tapi gambarnya sama..

6. Background song same la pulak.. hmm.. nak tukar ke nak biar je ni.. :p

7. Memang totally same la.. Dari atas sampai bawah sameee... Ish2.. ni nak kata apa lagi.. Melainkan.. "Eeee..dia tiru blog aku la!" 

Memang banyak kebetulan dalam dunia ni.. Tu kalau orang yang kita tak kenal.. Tapi orang yang kita kenal, mungkin bukan kebetulan.. Apa reaksi korang? Marah, suka, malu atau tak kisah? Orang kata rambut sama hitam hati lain2.. Tapi minat banyak yang sama.. Unik-unikkk.... ^_^


livelovelaugh

22 Kuntum Bunga:

ㄊㄅㄧㄢㄇ® said...

biasa la tu..mcm xtau je yg org ske copy paste je..hehe..dlm exam pon org buat, apatah lagi kat blog

Ainismaira said...

he..malu la kalo kantoi..

ㄊㄅㄧㄢㄇ® said...

hahaha..no komen...

LuLu said...

eh peliknye. mybe die tu peminat setia kmu? hehe jadikan kmu ni idol die kot ;P

Ainismaira said...

hee.. Lulu.. saye takde peminatt.. lain la cik Lulu.. ^_^

kobEj0rdan~ said...

harap2 yang template same tu xde la:P haha
yang len tu saye x kesah pon. no copyright for my blog:D

Nur Azila Ismail said...

x suke2 ;p

Ainismaira said...

kobEj0rdan : yup..btol2.. hope xjmpe tmplate same.. haha

Azila : xsuke? akak dah jmpe blog same mcm kamu.. hoho

fadhli said...

budaya copy paste ni dah jadi rutin dalam blogging :)

Ainismaira said...

Yup.. btol tu.. ^^

afiqah said...

hahah. kelakar gila kalau sume bnde same kan. okay tapi mesti scary :D
anggap je r ade peminat rahsia ok :)

Ainismaira said...

Afiqah : peminat rahsia xpe.. jgn psiko.. takut..takutt.. hehe

afiqah said...

psiko mmg cuak lah kan. hahah.
mcm org giler nnti dibuatnya, hahah.
klakar klakar.

Ainismaira said...

haha..ye.. takot la.. kire cam org gila la tu.. nasib ar xde peminat msteri camtu.. haha

cik ciput said...

Em setakat ni tak pernah la pulak sy jumpa entri serupa sy..sbb, sy x rajin blogwalking..haha..lgi 1, broadband lembab..kdg2 nk upload sesetgh blog tu lmbt..huhu..so mls nk bca..apa2 pun, mesti jenguk blog ainie..every single day, sbb best n kiut sgt2! =)

IN said...

aini, tertinggal 1, follower pun sama wuhuhu :P

Atiqah idrus said...

memang selalu mcm tu. kalau org yg kita kenal mmg la rasa cam panas semacam. tapi nma pon org kita knal xkn nak marah2. last skali trima jela smbil ckp sian dia xle nk pk idea sendiri.

(:

Ainismaira said...

Cik CIput : time kaseh jadi pgnjung setiaaa.. saye pn msti kena tggu entry baru dari Cik Ciput.. sebab Cik CIput kawan 1st saya kat blog ni.. ^_^

IN : a'ah betol3.. selalu tgk kat follower nampak muka IN.. pastu mesti cakap "Eh, IN la" hahahaaa..

Atiqah : Byk kan kes kawan2 tiru blog member..pastu xnak bg url dorang.. huhu.. Sabar je la kan.. :)

afiqah said...

hahah. peminat misteri.
:D Aiyokkk.

Ainismaira said...

Afiqah... peminat tak misteri pn xde ni ha.. haha

ZACK ENTRY said...

kalau tiba-tiba terjumpa entry dalam blog telah diplagiat dari atas sampai bawah macamana lak?? =P

Ainismaira said...

kalau entry tu originalnya memang dari kita sendiri.. msti la rsa bengang kot..

Related Posts with Thumbnails