" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Senang Je Nak Jadi Popular

Dunia sekarang ni.. semua manusia nak jadi popular.. Tak kira dalam bidang apa, hiburan, pendidikan, sukan, macam-macam lagi la.. Nak masuk TV nak keluar paper.. Nak masuk paper nak keluar TV.. (erk..ade beza ke?) Tapi banyak cabarannya nak jadi popular ni.. Ada yang suka, ada yang benci.. Manusia ni pelik.. Walaupun kita tak kenal satu sama lain pun boleh timbul perasaan benci.. Inikan pula yang bersemuka setiap hari..

Jom la kite tengok cara senang nak masuk paper atau keluar TV :

1. Masuk pertandingan nyanyian yang grand2.. AF, OIAM, MENTOR bla bla bla.. Tapi tak semua bernasib baik k.. Juara pun belum tentu popular.. Haha.. Kalau popular pun tak bertahan lama laaaa..

2. Buat la kesalahan jenayah.. Tapi buat apa popular sebab kerja jahat kan?

3. Belajar rajin-rajin.. Jadi pelajar terbaik kat Universiti, sure nanti masuk paper lepas korang konvo..

4. Jadi pelajar paling cemerlang masa SPM / PMR / UPSR / STPM dan lain2.. 

5. Masuk pertandingan yang paper atau TV tu anjurkan.. nanti ada la gambar masa ambil hadiah.. walaupun kadang2 siput lagi besar dari gambar korang.. haha..

6. Lari dari rumah.. ha yang ni tak elok.. tak kesian ke kat mak ayah korang.. jgn buat.. jgn buat.. nanti mak ayah korang yang masuk paper.. korang tak pun.. dapat masuk gambar pasport je.. :p

7. Jadi atlit sukan.. Usaha sampai la jadi wakil Malaysia.. tak menang ape-ape pun boleh masuk paper punya.. Tak pun jadi la mereka2 yang suka mencipta rekod Malaysia/Dunia..

8. Lahirkan anak pada tarikh-tarikh istimewa.. Contoh tahun baru dan hari merdeka.. Atau pun lahirkan di tempat yang unik.. Contoh, dalam Kapal Terbang.. Haa..

9. Buat majlis perkahwinan yang unik.. Contoh kawin kat dasar laut atau pakai baju pengantin yang dibuat daripada daging cam LadyGagal...glamor punye..

10. Kawin dengan artis/atlit sukan/menteri/angkasawan pun dah boleh dah... :p

11. Nak lagi senang? Masuk je kedai buku kat bwh ni.. Haha



Kesimpulannya kawan2.. jadilah popular untuk hal-hal kebaikan.. jangan la orang kenal kita sebab cerita-cerita buruk kita ye.. Jaga perilaku.. Sebab susah sangat nak buat orang suka kat kita.. Tapi sangat mudah untuk buat orang bencikan kita..

Nak taip popular jadi polular.. Hehe
livelovelaugh

15 Kuntum Bunga:

fadhli said...

dah popular ni susah. nanti ramai orang yg tengok gerak geri kita :)

Nur Azila Ismail said...

lg 1 : buat2 terjumpe lipas ke dalam makanan. haa . report kt paper . heheeh :p

titirara said...

hihi . best entry ni . pandai kak aini . HAHA

Ainismaira said...

Fadhli : Betul tu.. nnti byk kluar cita buruk pasal kite..

Azila : Muke kamu kat muke depan tnjuk lipas.. keh2

Tirah : Time kaseh.. :p

cik ciput said...

lebih suka pilihan terakhir..masuk je kedai popular..x buat jenayah..buku pun banyaaaakk.. =)

Ainismaira said...

senang kan Cik Ciput.. hehe.. tak puas pusing dalam Popular :D

Shafika Syuhada Rosli said...

suka g popular . =p

Blog Leader said...

Ala buat skandal ngan artis jer terus jadi populor... silap2 leh jd artis terus...

Tapi populor dunia jer la

Ainismaira said...

Syafika : Samela kite :D

BLog Leader : btol 2.. xbest la artis..

IKRAM said...

ni namanya susah :D hahahaha.. bukan senang nak popular.. hemmmmmm....

Ainismaira said...

hehe.. senang la tu.. tapi bile dah popular tu yg jadi susah.. hihi

encHIx laNDax said...

yang last tu je aku biasa buat!hahaha

Ainismaira said...

hehe.. senang ye.. :D

IN said...

tak suka popular, nanti jadi lupa..
biar bersederhana, janji orang suka :)

Ainismaira said...

IN : Saya pn xsuka popular.. saye suka org tertanya2 sape saye.. kih2

Related Posts with Thumbnails