" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Berjauhan Lebih Baik

Pin Pin Pon Pon ||
Firstly, sorry untuk entry yang lebih kepada cerita peribadi.. Hari ni dah 14 November 2010.. Maknanya, hari ni Anniversary Saya & Dia yang ke-3.. Ye dah 3 tahun.. Mula berkenalan dengan dia sekitar bulan Disember 2005.. Dan pada 14 November 2007 kitorang declare.. Memori terindah? Saya tak tau.. Percaya atau tak, sepanjang 3 tahun ni, saya cuma berjumpa dengan dia cuma 2 kali saja.. 

Makan kat luar? Sekali je.. Jalan-jalan dekat Mall? Sekali je.. Bersiar-siar kat tasik? Sekali je.. Tengok wayang sama-sama? Tak pernah.. Pelik? Saya percaya ramai lagi yang macam saya ni.. Sambut hari jadi tak pernah.. Sambut anniversary ape tah lagi kan.. 

Kadang-kadang memang sedih, siapa yang tak sedih.. Kadang-kadang, teringin jugak macam couple lain.. Time2 macam ni sekurang2nya ada la jugak sambut sikit2.. Ye, tulah kekurangan bila berjauhan ni..

Tapi sepanjang 3 tahun, saya bersyukur sangat2, sebab kenal dengan seorang yang penyabar.. Yang tak pernah marah saya.. Yang bagi saya, dah cukup sempurna dan tak perlu saya cari yang lain.. Walau pun tak berjumpa.. Saya terharu, sebab dia dah bawa saya jumpa dengan keluarga dia.. Cuma dia masih belum berkesempatan berjumpa keluarga saya..

Kelebihan bila berjauhan, terhindar la dari segala jenis perbuatan yang salah.. Syaitan juga tak kan jadi pihak ketiga.. Mungkin bagi sesetengah orang, hubungan saya ni boring.. Bila bercerita ada juga yang kata Si Dia lelaki tak guna.. Tapi bagi saya, bercinta tu tak semestinya bahagia bila sering berjumpa.. Tapi lebih bahagia bila Si Dia setia..

Pada saya lebih baik jauh tidak berjumpa, daripada dekat selalu berjumpa. Semoga hubungan ni sentiasa diberkati Allah dan berkekalan sampai bila-bila.. Amin..

Layan We Got Married : Goguma Couple
Cerita ni sgt sweet.. tapi saya menangis bila tengok.. Betapa saya rindukan Si Dia dan sentiasa berharap hubungan kami akan jadi lagi sweet daripada cerita ni.... Halal bila dah bernikah..


17 Kuntum Bunga:

cik ciput said...

Olololo..comelnya kamu 2 org nih..Semoga sampai ke jinjang pelamin ye =)

Ainismaira said...

@cik ciput he..comel ke.. Time kaseh ye..baru balik dari blog Cik Ciput.. rupanya cik Ciput dtg sini :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

walaupun sy melalui proses kenal, cinta dating, tgk wayang, jln2 tepi tasik, main keta control, tgk teater, main layang2, main kat playground & segala mcm mak nenek aktiviti ms bercinta dgn my hubby dulu tp ttp sokong cara Aini ni.. ia lebih bagus mcm tu..

Amirrah Zawani said...

happy anniversary yg ketiga..
semoga berkekalan yea..
biar berjauhan janji setia..
setia tu penting..:D

Ainismaira said...

@THE LEKAT LEKIT STORY Terima kasih.. seronok bila ada kenangan bersama.. :)

Ainismaira said...

@Amirrah Zawani Thanx Mirra :)

syahril hafiz said...

ye ke best..rindu la kalau macam tu
nak harapkan calling je mana best..hehe

Ainismaira said...

xpela.. bila jmpa baru la rsa bestnya :)

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

nakal rasa kena bersetuju ngn awk..

"Berjauhan lebih Baik"

hmm...Kalau selalu jmpa msti ada yg x kna..cthnya laa..selalu dok jmpa......

tiba2 dlm seminggu tu x berjumpa..mula si dia beranggapan lain..mula la kata kita ni curang la..apa laa...mcm2 hal

suka ayat awk "Berjauhan lebih Baik"

hakhakhak..ahahhaah

twinkle twinkle said...

smoge kekal :)

irfan said...

huhu..suke cam nie..
bru la semarak rase rindu ble berjauhan..hee~
-yg part jumpe parent 2 stuju sgt2..

Ainismaira said...

@L@g3nd@ buD@k N@k@L Thanx.. 1st time tgk Nakal serius.. hehe.. tp gelak nakal ttp ade :p

Ainismaira said...

@twinkle twinkle terima kasih twinkle :)

Ainismaira said...

@irfan Bukan semarak saje dah membara2 macam merapi ni.. hihi.. thanx ye :)

Nur Azila Ismail said...

ehehe .
happy anniversary .
jgn marah2 abg suhaifi dah ye .
kasihan banget dehh

olylda love~~~ said...

sweetnye,...cam comel plak...'
huhuhu =p

IN said...

alamak, kita yang serupa. Insyaallah, semoga ke jinjing pelamin dan berkekalan hingga akhir hayat. :)

Related Posts with Thumbnails