" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Biar Murah Harga Pakaian Jangan Murah Harga Diri

Pin Pin Pon Pon || ,
Macam panjang sangat je tajuk entry kali ni.. Hari ni nak cerita pasal pakaian la plak.. Tadi ada la terbaca satu majalah lama.. Yang mana penuh dengan gambar-gambar artis Malaysia yang boleh dikatakan sangat seksi.. sepatutnya kena ada penapisan jugak la bagi majalah2 kat Malaysia ni.. Dan artis2 pn perlu diberikan garis panduan berpakaian memandangkan artis tu dah termasuk dalam kategori kerjaya sekarang ni..

Tapi saya bukan nak cerita pasal artis yang seksi2 tu.. Cuma nak cerita tentang satu ruangan dalam majalah tu yang memaparkan artis dan harga pakaian mereka.. Okay, mmg sangat mahal pakaian dorang ni.. Baju saja dah RM99, kasut pula RM159 belum termasuk skirtnya yang berharga RM359... Bagi orang yang tak berkemampuan macam saya ni.. memang la rasa sangat tak berbaloi.. Nak berpakaian mahal2 tapi serupa macam tak berpakaian..

Kalau nak dibandingkan saya dengan artis tu.. Memang jauh bezanya.. Rasanya kalau dari tudung ke kasut pun lebih murah daripada harga kasut artis tersebut.. 

Tu pasal artis, xpela.. dorang kan banyak duit.. Tapi ada jugak dari golongan orang2 biasa ni (bukan artis) yang gayanya dah macam artis.. Ok, dorang ada duit banyak, boleh beli baju mahal2.. tapi belilah baju yang betul2 boleh dipanggil baju.. Yang peranannya menutup aurat seorang Muslim..

Tak dinafikan saya pun masih belum sempurna dalam menutup aurat, ada kala xberstokin.. kadang2 lengan baju xcukup panjang..xpakai hand socks, baju agak ketat, tudung tak cukup labuh dan agak jarang.. berpakaian yang mengikut bentuk badan.. 

Walaupun bagi saya dah tertutup sempurna, ternyata masih jelas ada kekurangan.. Inikan pula yang terang-terangan terdedah..Tu yang saya cuba sampaikan.. Apa guna berpakaian mahal2.. Tapi terdedah sana sini.. Sambil mengingatkan orang lain, saya juga mengingatkan diri sendiri.. Biar murah harga pakaian kita janji nampak mahal, jangan pakaian je mahal tapi nampak murah.. Jangan jadi mangsa fesyen.. Fikir2kanlah ye.. ^_^


Gambar Hiasan dari Google

Designer baju2 kat atas ni memang kreatif.. tapi perkataan apa yang sesuai utk orang yang memakainya? 



livelovelaugh

14 Kuntum Bunga:

arabella said...

penah x tengok lady gaga pakai baju daging? mak aihh geli gile..hee

Ainismaira said...

@arabella Penah..cadang nak letak sini tadi.. tp geli sgt la.. haha.. so xjadi letak.. xbtol agknye die tu.. :p

L said...

setuju!! as muslim we must take care our AURAT from exposes.. n nice entry... =)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

pakaian makin skit kain nya makin mahal.. betul tak?? sebab tu org banyak duit kebanyakkan pakai pakaian yang krg kain.. kekekekeke

Ainismaira said...

@L TQ.. :)

Ainismaira said...

@THE LEKAT LEKIT STORY Yup btol3.. sepatutnya makin sikit makin murah la ye dak.. :)

Nur Azila Ismail said...

betul tu . baik pakai baju yang sama je . heehe

hakeem kira said...

haa tau tak pe . "berpakaian tetapi ibarat berbogel"

neway comel header ^^ mcm girl generation plak kartoon tu :)

Ainismaira said...

@Nur Azila Ismail Baju same xpe.. yg penting warna xluntur lagi.. haha

Ainismaira said...

@hakeem kira yup2.. thx.. mmg SNSD pun.. tu Yuri.. hehe..

Fatin Baharum said...

suka question yang last sekali tu.. :) nak panggil apa kat orang yang memaikainya, hehe..

barang murah cantik lah, kan ?

Ainismaira said...

@Fatin Baharum Tq Fatin :) Yup barang murah ada jgak yg cantik kalau pandai cari n bila rajin modified akan nampak mahal :)

Kancilbiru said...

ni lady gagak ni bukan lady gaga...hahahha

IN said...

lady gagap menyerang!

Related Posts with Thumbnails