" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Bila Si Pemalu Nak Bergambar

Pin Pin Pon Pon ||
Assalamualaikum.. Akhirnya dapat jugak pulang ke rumah.. Firstly nak wish Happy Deepavali pada yg beragama Hindu..

Sekarang ni kan trend orang g mane2 je mesti nak bergambar.. Yelah, nanti boleh tayang kat Facebook atau Blog.. Saya ni pulak jenis pemalu nak bergambar.. Alahai.. Memang susah sangat nak bergambar.. Sejak kecil lagi.. Kalau sorang2 boleh la.. Ramai2 agak segan, ape lagi nak bergambar kat tempat terbuka..

Sebab tu kalau ada kamera kat tangan, gambar yg ada saye boleh kira dengan jari je.. Huk2.. mmg susah nak buang sifat pemalu tu.. Kalau masa kecik2 memang tak boleh tangkap gambar sorang2.. malu sangat.. mesti menangis.. Kalau ramai2 plak.. mesti nak pegang kakak atau duduk atas riba Abah.. Haha.. Bukan manja.. tapi xtau la.. agaknya macam fobia dengan kamera kot..

Sebab tu jugak la saya cuma banyak gambar2 syok sendiri.. Hadehh... 

Nak dijadikan cerita, masa pergi interview kat UPSI hari tu, mmg ada perancangan nak tangkap gambar.. kenang-kenangan sebab bukan selalu dapat pergi kan.. Tapi disebabkan masa tu saya sorang je.. abg saya balik rumah dulu.. tak de teman.. makanya.. saya cuma mampu ambil gmbar ni saje..


Tong Sampah kat depan Tadahan Utara.. Okey.. Ni je yang dapat... Tu pun setelah berpura-pura seperti sedang membaca sms.. (-_-!) Sangat teruk ini budak.. Aaaaaaaaaaaaaaaa!

livelovelaugh



13 Kuntum Bunga:

Amirrah Zawani said...

haha!!
ambil gambar sambil pura2 baca msg..
pernah buat jugak :)

khaifaiz said...

alahai ciannye... awat tak habak.. kalau tak leh tangkap kn

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

Ainis~~ainis ni bkn pemalu taw..ainis cuma kurang keyakinan diri.cuba tanamkan sifat.."Apa aku penduli,hak aku aku nk bikin apa punya psl la"Sampai bila ainis nak macam ni kan..kan?

Sebenarnya org sekeliling kita,x kisah pun apa yg kita lakukan..Cuma perasaan kita yg beranggapan begitu.

Langkah utk mengatasi masalah ainis ni,,cuba bergaul dgn org yg selamber jer..mungkin ainis tertarik dgn sifatnya yg dan ia blh mengatasi perasaan malu ainis tu..

maaf la komen nakal panjang..~~hehehe

Nur Azila Ismail said...

hehe . kucian kamu . malu banget yaa

lea said...

hahahaha...nape la tong sampah jd pilihan

THE LEKAT LEKIT STORY said...

berbeza lak ngan sy memang agak gedik bila ada camera.. x kira la sorang2 ke, ramai2 ke, berdua duan ker.. kalau bleh semua tmpt sy pegi sy nk amik gambar. tak kira la pegi makan kat gerai dpn umah skalipun

Ainismaira said...

@Amirrah Zawani Pernah gak ek? Haha.. same la camtu.. :)

Ainismaira said...

@khaifaiz Nanti saye habaq ye.. huhu.. *shy*

Ainismaira said...

@L@g3nd@ buD@k N@k@L Waa.. saye ni pemalu + pendiam.. that's why xbrape nak ramai kawan.. bukan xconfident.. lg satu kalau dapat kawan plak jenis yg xsuka bgamba.. gambar saye dgn fmly banyak la nakal.. Haha.. Takpe, boleh komen panjang2.. Appreciate sgt :)

Ainismaira said...

@Nur Azila Ismail Akak kan memang pemalu .. kui2

Ainismaira said...

@lea Haha.. sebab kat tong tu ade tulis UPSI.. haha.. adeh.. malunye..

Ainismaira said...

@THE LEKAT LEKIT STORY Wah best la kan.. mesti byk gambar ni.. :) tapi mcm spoil mood bile kite nak bgambar, tibe2 ade lak yg sound kate xleh bgambar kat situ.. isk3..

titirara said...

haha .
lawak !

Related Posts with Thumbnails