" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Jangan Pakai Baju Warna Merah

Pin Pin Pon Pon ||

10 Zulhijjah Bukan hari ni,, tapi esok.. maknanya esok raye lah.. Bukan Aidilfitri, tapi Aidiladha.. Maknanya, ada ibadah korban.. Hehe.. Masa kecik je penah tengok orang buat korban ni depan mata, dah besar2 ni memang tak pergi.. budak2 biasa la suka menyebok.. Tapi orang2 tua selalu pesan, kalau nak pergi tengok korban jangan pakai baju warna merah.. sebab nanti lembu tu kejar.. 

Bukan masa korban je.. tapi katanya lembu memang tertarik dengan warna merah.. So bila ada masa terpakai baju merah dan terserempak dengan lembu (kalau balik kampung) memang kecut perut la.. Lembu tu relaks je saye yang lari tak cukup tanah.. Haha... Lembu pun ikut mood jugak nak kejar orang.. Hehe.. Mesti lembu tu pelik kenapa saya lari.. Rasanya angsa ang ang yang suka kejar orang tak tentu pasal.. Haha.. Tension gila kalau jumpa angsa..

*Selamat Hari Raya Haji.. Selamat Hari Raya Korban.. Selamat Hari Raya Aidiladha.. ^_^


17 Kuntum Bunga:

cik ciput said...

Selamat Hari Raya Aidiladha Ainie..mohon maaf bnyk2 ye andai ada tersilap kata terlanjur bicara.. =)

iqbalhakimi said...

selamat hari raye jugaak..nak duit raye =D

Ainismaira said...

@cik ciput Ye ciput.. maafkan slh silap saye juga k.. terima kasih banyak2.. syg cik ciput.. muehehe..

Ainismaira said...

@iqbalhakimi bole2.. jemput la ke rumah saye di alamat.. jalan 9/2, perak.. heheh

sembil9n said...

moooo~

Fa-zlyn said...

salam aidiladha..
Fa tag award.
nt singgah ler yer =)

{ finieViolet} said...

salam..

sy ada tag award untuk ainismaira..jgn lupa ambil yer..suke la blog ni comeyhh

{ finieViolet} said...

ainismaira comel..

nanti ambil 1 lagi tag kat blog akak hokeh..

Hanim Mahali said...

hahaha... gelak guling guling.... teringat pulak kesah member kene kejar lembu baca entri nih...
Salam Aidil Adha , Salam Perkenalan

Mila said...

Salam perkenalan dan salam Aidiladha gak...

Saya letak link awk kat blog saya yer... :)

http://abahmila.blogspot.com/

Amirrah Zawani said...

comel lah 4 ekor lembut tu..
selamat hari raya aidil adha :)

Ainismaira said...

@Fa-zlyn Salam Aidiladha Fa-zlyn.. Tq ye.. :)

Ainismaira said...

@{ finieViolet} Wslm Finie.. tq ye :)

Ainismaira said...

@Hanim Mahali Hehe.. Slm aidiladha n slm pkenalan Hanim :)

Ainismaira said...

@MilaOk.. tq Mila :)

Ainismaira said...

@Amirrah Zawani a'ah comel.. hehe.. slm aidiladha Mirra :)

IN said...

Selamat hari raya aidiladha cik aini..maaf dipinta, raya dirai. t sye bagi bonus..huhu

Related Posts with Thumbnails