" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Kawan... Sedih nak cerita..

Pin Pin Pon Pon ||
Assalamualaikum.. ^_^ Saya gembira sangat sejak aktif dekat blog ni.. Saya dah ramai kawan, walaupun tak nampak depan mata, tapi jujur saya suka sangat kawan dengan korang semua.. Terima kasih ye..

Di alam nyata saya ni bukan la seorang yang punya ramai kawan.. Mungkin la ramai, tapi yang rapat tu tak ramai.. Hidup saya banyak dihabiskan dengan family.. Bukan sebab saya ni kera sumbang.. Tapi masa kat sekolah saya ada ramai kawan baik.. yang paling rapat dengan saya, Nurul Ain.. Kami dah berkawan sejak darjah 1 lagi... Dan sampai sekarang kami rapat.. Saya rasa dia la sahabat terbaik saya..

Masa kat U pula.. ada la beberapa orang kawan rapat.. yang bila ke mana memang bersama.. Tapi bila dah terpisah, masing-masing senyap bawa haluan masing-masing.. Tapi masih ada seorang yang selalu contact saya, nama dia Azie.. Walaupun saya cuma berkawan dengan dia masa semester satu, sebab masa semester dua dia tukar ke kampus lain, tapi dia tak pernah lupa saya.. Tahniah pada dia sebab dapat sambung belajar ke Shah Alam ^_^

Kemudian saya ada dapat sorang kawan rapat.. Memang rapat.. Sangat rapat.. Tak perlu la saya nak mention nama dia kat sini.. Sebab sekarang saya dah rasa tak lama lagi persahabatan tu akan terputus.. Mungkin saya pernah buat salah sampai dia berjauh hati.. Tapi sejujurnya saya yang dah banyak bersabar dengan dia, banyak beralah.. Nak cerita pun sedih.. Dulu kitorang rapat, sampaikan lecturer pun cakap dia tu macam adik saya.. Ke mana kami bersama.. Tak pelah, kalau dia dah tak nak kawan saya.. Bukannya saya tak pernah minta maaf.. Lebih baik saya berdiam diri, makin saya cuba dekat dengan dia.. Makin saya sakit hati..

Walau seramai mana pun kawan yang saya dapat, kawan-kawan sekolah la paling best sekali.. Yang bila jumpa, tetap mesra macam dulu.. 

Saya kiri sekali.. Yang manja dengan saya tu la Nurul Ain.. Hehe

Ni la kawan2 sekolah saya.. ramai lagi sebenarnya.. tapi masa ni dorang takde.. 

Sorry kawan2 tayang muka korang kat sini.. Jom g terjah blog salah sorang member saya ni.. Nama dia Sanah Meh kita support dia jadi blogger tegar.. Haha..


20 Kuntum Bunga:

Eiymah Fahimah said...

Betul..kawan ni ada macam2 perangai.Kalau dapat yang ok,yang sanggup bersusah senang dengan kita Alhamdulillah..kalau tak,mungkin dia boleh jadi sekadar kawan biasa ja.Huhuhu...Hope u happy with ur beloved friends...

cik miera said...

kalau ramai kwn, ada faedah jugak, kalau xramai pun ada jugak..
terpulang pada individu.biar xramai kwn, asalkn kiter tau dan kenal sape kawan kiter tu.aslkan die ada di sisi kiter tyme susah @ senang.
Kalau ramai, tp ada yang tikam belakang pun susah jugak kan..

ta mao sedih2 ok.. ^_^

Ainismaira said...

@Eiymah Fahimah setuju sangat.. thanx sgt2.. tu la masalah kalau bekawan ramai2 ni.. walaupun ramai, tp bukan semuanya sekepala.. T_T

Ainismaira said...

@cik miera betul tu Miera.. thanks ye :')

twinkle twinkle said...

SEDIHKAN bile kite da rpt dgn org tu tibe2 kite tpts kwn dgn die :(

Ainismaira said...

@twinkle twinkle btol..tambah2 kalau kita tak de wat salah dengan dia.. hmm..

MuJE said...

nak kenal ngan nurul ain tu boleh? plisss...hehehe

btw, nak cari kawan kena yang betul2... kalo feedback org lain ckp die tu jahat ke ape, jgn mudah percaya sgt. nk kawan boleh tp jgn sampai kena pijak.




- MunzirShafie [dot] Com

Nur Azila Ismail said...

dont be sad :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Istilah kawan datang & pergi.. Bergembira dgn apa adanya.. mcm saya. Maybe disini saja kwn2 sy slps kawen.. Tp sy cuba enjoy dgn life mcm ni.. cr sesuatu yg sy mmpu buat di ruang yg tak luas dlm kehidupan saya.. At Least dgn blog sy dah umpama berkawan dengan semua orang di serata Malaysia

hamzah ian said...

kawan betul2 kawan ssh nak dapat..

azzey said...

Ainismaira: mmg best dpt ramai kawan di alam maya nih!

p/s: slm ziarah....tq sudi dtg blog saya...:)

Pencari Qurratuaini said...

nice to meet u..heehe

yana said...

betul2..kwn ni ad mcm2 gaya..kdg2,kte rpt ngn seseorg tp sbnarnya blumtntu lagi kteknal die ngn spnuhnya..
yana pn ad pnglmn ngn mmbe cm2 tp xpe la..kwn yg sjati susah dicari..

Ainismaira said...

@MuJEye..nak cari kwn yg btol2 kwn mmg susah..

p/s : Nurul Ain ek.. nanti saye tanyekan... haha

Ainismaira said...

@Nur Azila Ismail sedih la kdg2.. T_T

Ainismaira said...

@THE LEKAT LEKIT STORY Ye, btol.. nanti kalau dah kawin.. rasanya masing2 ada life sndiri dah.. kawan pn susah nak jmpe.. :)

Ainismaira said...

@hamzah ian betul.. setuju sgt..

Ainismaira said...

@azzey Betul azzey.. same2.. thnx jugak sudi singgah sini :)

Ainismaira said...

@Pencari Qurratuaini nice to meet u too.. :)

Ainismaira said...

@yanaye,,betol.. kdg2 makin lama kawan, makin banyak yang kita tak faham tentang kwan kita..

Related Posts with Thumbnails