" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Kenangan Exam!

Assalamualaikum .. Ade orang tak? ^_^ Tak lama lagi nak mula SPM dah kan.. Teringat pulak kenangan dulu.. Masa zaman sekolah.. Serius sangat rindukan time tu.. Even dulu sangat malas pergi sekolah.. Haha..

Saya ni bukannya dalam kategori bijak pandai.. Saya ni lebih suka belajar praktikal daripada teori.. Praktikal lebih senang nak ingat berbanding teori ni.. Sebab tu la kalau teori ni banyak tunggang langgang resultnye.. Hee..

Berbalik pada cerita exam tu.. Nak la jugak share kenangan masa exam dulu2.. ^_^

UPSR 1999 
Exam last sebelum meninggalkan Sekolah Rendah, sebelum bertukar dari kain biru gelap ke biru muda.. Hehe.. Mmg excited time tu.. Tapi yang tak berapa nak bestnya, seminggu sebelum exam UPSR, saya diserang Chicken Pox!! Gara2 berjangkit dengan member sekelas.. Okayyy.. Sangat tension tak dapat pergi sekolah nak dapatkan tips terakhir dari cikgu.. Bila dah tiba waktu exam plak..xde sape yg nak dekat takut berjangkit.. Sedih tau x.. T__T

PMR 2002 
 Exam yang sangat penting nak menentukan hala tuju untuk SPM kelak..  Masa ni dah kain biru muda dah.. haha.. Pernah terlambat datang masa Paper Sains .. Sebabnya tertinggal IC kat rumah.. patah balik ambik, nasib rumah sebelah sekolah.. Tapi saya ni tak suka lambat, bila dah lambat mula la gelabah.. Masuk dewan peperiksaan dengan muka yang pucat, sebab orang semua dah mula menjawab.. Aduh.. Dah duduk pulak, tak boleh mula lagi sebab tangan 'shaking' haha.. menggeletar kot.. biasa la orang buat salah.. Terus takut.. :p

SPM 2004
Masa SPM semua berjalan dengan lancar.. Tak de demam, tak de terlewat.. Maklum la dah meningkat dewasa, dah lebih bertanggungjawab.. Haha.. Saya ni tak de la bodoh sangat, sederhana je.. cuma masa UPSR dgn PMR tak dapat A utk Matematik.. So masa SPM tu saya study Matematik dgn +Math je.. Sgt teruk.. Makanya dapat menjawab soalan Matematik dengan confident dan sangat berani target A1 untuk Matematik Moden tu..  

Haahaa.. berkat study Math je.. Akhirnya saya berjaya dapat A1 utk Math.. Hehe.. +Math? Haha.. xdapat A.. dapat B4 je.. Kui2.. Subjek lain? rojak.. tapi syukur semua kredit.. Hahaha.. 



SPM AZILA

 Good Luck utk adik saya Zieyla dan jgak blogger2 yg nak amik SPM ye.. ^_^


livelovelaugh

10 Kuntum Bunga:

Nur Azila Ismail said...

terima kasih ya :)

titirara said...

kite pun bukan dari golongan bijak pandai .

:p

tapi mase amik upsr dulu best .
result pun biase2 je . heee

IN said...

bos tak pernah lulus math tamb. tetiba masa spm lulus pulak..pelik~

Ainismaira said...

@Nur Azila Ismail Same2 ^_^

Ainismaira said...

@titirara Belajar rajin2 insyaAllah berjaya.. contohi Kak Zura.. :)

Ainismaira said...

@IN Same la kite bos.. hehe

Amirrah Zawani said...

aaha!!
sama lah.. sy pun dpt math A msa SPM.. tp paling best masa PMR lah sbb sy dpt 8 A..:)

Ainismaira said...

wah..Mirra pandaiii.. malunyee saye >.<

Pencacai Alim said...

my heart will go on..kehkehkeh

diriku said...

he2..bila dh lps semua, skrg blh tgk adik2 plk exam..tngu result diorang..he2

Related Posts with Thumbnails