" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Lembut Yang Tak Cantik

Pin Pin Pon Pon ||
Assalamualaikum.. Selamat Hari Ahad ye.. Penah tak korang terserempak dengan lelaki lembut ni? Mesti pernah kan? Memang berlambak la dorang ni.. Yang tak puas hati tu, siap ade boyfriend lagi.. (haha..ayat org jeles).. Ada spesis malam je die jadi perempuan, siang jadi lelaki, cuma masih nampak la perwatakan lembut dia tu.. 

Okay, memang best la kawan dengan dorang ni, bagi orang perempuan la, sebab dorang kepoh sikit.. Tapi bagi lelaki kalau masa dia ramai-ramai dengan kawan-kawan, memang dorang berani kacau golongan lembut ni, tapi cuba kalau dia sorang2 kena kacau dengan geng pondan.. Mesti mencicit lari.. Hehe..

Kadang-kadang, kecantikan dorang ni mengalahkan orang perempuan.. Tu yang buat saya jeles lagi tuu.. Terutama kat Siam sana.. Memang cantik.. Siap ada pertandingan Ratu Pondan lagi..

Cr. Google

Tu cerita yang cantik tak pe la.. Memang cantik pun.. Tapi ada jugak yang orang kata jadi lelaki tak hensem, jadi perempuan ape tah lagi.. Huhu.. Maaf ye mengata, tapi benda tu memang tak elok pun.. Pernah terjumpa dengan beberapa orang lelaki lembut yang memang muka jantan, siap bulu dada lagi.. Tapi pakai baju sendat warna pink, seluar pun sendat same..Siap perut buncit lagi... Jalan lenggang lenggong.. Geli pun ada kadang-kadang..

Ada orang kata, 'dia tak minta pun lahir macam tu' .. Tapi kalau sedar benda tu salah, dorang xkan buatkan? Pernah juga terserempak dengan pondan tua masa naik komuter ke Shah Alam.. Memang dah nak botak nampaknya.. Tapi pakai rambut palsu, siap warna perang lagi.. Tak tau la dunia sekarang..

Golongan macam ni memang la tak sepatutnya didiskriminasi, tapi tak patut juga diberi galakan.. Sepatutnya diberi bimbingan yang sempurna supaya berubah.. Pada perempuan pulak, kawan2 jugak, tapi jangan lupa, dorang tu laki sebenarnya, haram juga bersentuhan.. Apetah lagi tidur bersama..




18 Kuntum Bunga:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tu isu nyah.. kalau pengkid lak cmna?? dada bergunung.. tp jln mendabik dada sambil terkengkang kengkang nak tiru lelaki.. makin buruk lak tgk

Nur Azila Ismail said...

ingat x pondan india pakai kipas tu . hehe

Cik Ila said...

lelaki lembut yg mulut baik xpe...ade stengah lelaki lembut ni mulut jahat..sabar jela...suke gosip2 la..ntah ape2...

Ainismaira said...

@THE LEKAT LEKIT STORY Yup..same la.. cume hari ni cite sal nyah...hehe.. memang ada dulu housemate yg kat luar mmg blagak jantan..kat rumah die pempuan jugak.. hehe

Ainismaira said...

@Nur Azila Ismail ingat..yg kt ktm shah alam kan.. hahaha.. geli.. :p

Ainismaira said...

@Cik Ilahehe.. mmg.. kalo bercerita tu, bukan main lg mulut deme..heh

mie said...

fuyoo!!!
cunnya..hahhaaaa

cik ciput said...

penah jumpa kt ukm dlu...maknyah tu punya la lawa, kalah kite pompuan sejati nih..huhuk..sabor je la..tpi itulah, semoga diorg sume sedar dan kembali ke pangkal jalan..

yana said...

betul..tp,kebanyakkan lelaki mcmni selalu jadi perhatian kan..huhu~

IN said...

lelaki lembut is gay kebanyakannya. itu realitinya. tapi yang baru nak lentik tuh kena bagi suppot. rugi tau jadi lelaki tapi nak transform perempuan lak..isk3

twinkle twinkle said...

kecantikan dorg mgalahkan cntik pmpuan betul

Amirrah Zawani said...

hahahaha!!!

tp mmg betull lah..
kalau yg cantik tu.. mmg cantik sgt.. kalah perempuan.. :D

eqacashperlala said...

tulah..
bila ditanya, semua nak salahkan takdir
tapi kita boleh ubah takdir kalau kita brusaha

benda tak elok, tak seharusnya diberi galakan
setuju dengan anda. mereka perlu dibimbing, bukan disokong :)

yana zuera said...

betul. diorang ni cantik, kalahkn yng real perempuan. hehe ;p

Ainismaira said...

@mie hehe..cun kan

Ainismaira said...

@cik ciputTu la pasal.. lawa kalahkan pompuan ni.. yela.. hope dorg sedar ye.. sblm dorg ke peringkat yg lg teruk..

Ainismaira said...

@yanaYup.. sbb laki kalo lembut ni, byk yg baik2..

Ainismaira said...

@IN Ye bos.. xdpt byg kalo bos jadi pmpuan..hehe..

Related Posts with Thumbnails