" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Macam ni punya orang pun ada?

Pin Pin Pon Pon ||
Berita yang wajib dikongsi dengan korang semua..


MADRID - Seorang wanita dari Galicia, Sepanyol, Angeles Duran (gambar) menyatakan matahari secara rasminya sudah menjadi miliknya, lapor sebuah akhbar semalam.
Menurut Duran yang berusia 49 tahun, dia mendaftarkan namanya sebagai pemilik matahari di sebuah pejabat notari awam tempatan.
Pejabat notari awam bertanggungjawab mengesahkan sesuatu perjanjian yang dibuat.
Dokumen yang dikeluarkan pejabat itu mengisytiharkan bahawa Duran merupakan pemilik matahari iaitu bintang yang terletak di pusat sistem suria dengan jarak dari Bumi kira-kira 149,600,000 kilometer.
Menurut wanita itu kepada akhbar El Mundo, dia mengambil langkah mendaftarkan namanya sebagai pemilik matahari pada September lalu.
Duran berkata, dia mendaftarkan namanya itu selepas membaca artikel bahawa seorang lelaki Amerika Syarikat telah mendaftarkan namanya sebagai pemilik bulan dan kebanyakan planet di dalam sistem suria.
Dia menjelaskan, terdapat satu perjanjian antarabangsa yang menyatakan bahawa tidak ada mana-mana negara boleh mengaku menjadi pemilik bintang atau planet.
Namun, perjanjian itu tidak menyatakan bahawa mana-mana individu tidak boleh menjadi pemilik bintang atau matahari.
Duran menyatakan, dia kini mahu mengenakan caj kepada setiap orang yang menggunakan matahari.
Menurutnya, dia akan memberikan separuh daripada hasil kutipannya itu kepada kerajaan Sepanyol, 20 peratus untuk dana pencen, 10 peratus bagi tujuan penyelidikan dan 10 peratus untuk menamatkan kebuluran dunia manakala 10 peratus lagi menjadi miliknya. - Agensi

Ainie : Suke suki kau je kan.. Tengin betol..

20 Kuntum Bunga:

eqacashperlala said...

amboi amboi
siap nak kenakan charge lagiiiii

twinkle twinkle said...

kejam gile org ni -.-

Pencari Qurratuaini said...

adoyai manusia zaman skrg..boleh plak kata pemilik2..

Kalamhati said...

adeh sabo je..org mcm ni pun wujud..huhu

Shinu said...

sesedap rase sesuka hati.. habis die dok lepak kat bumi 49 thn 2 ape kes?

Ainismaira said...

tah la korang..maybe dia ni mental kot..

Syukri Hasshan said...

sesuka ati dia ja nak cas-cas. Pelik2 betoi orang skrg. Hahah. Dia tak ada harta la 2. 2 dia nak amik matahari. hahahah

Langit Pertama said...

Dah gila ka..
Sy pun nak daftar sebagai pemilik tanah la. SApe2 yg pijak tanah dalam dunia ni kena bayar..
Lembu yg ragut rumput pun kene bayar jugak.. Huhuhu...

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

bangang punya perempuan~~eiiiii

hahahahahha

Zulfahmi Abidin said...

business minded pmpuan nie weh.gilek r.tapi mane ade negara setuju.kalau aku yang mempunyai akal sehat nie.aku kate dye gile jer.dan yg bayar kt dye tuh aku categorykan bodoh.damn.betullah org mcm nie pon ade eak.

Terkini: Pakar IT Zaman Teknologi Tinggi | Apelah Dosa Aku Dapat Kawan Macam Kau Nie | Besok Kau Dah Tua Kau Tahu La

cik ciput said...

boleh pulak claim matahari tu dia punya..aiyaa...

sarah abadan said...

kahkahkahkah....x leh tahan gelak bace pasal pompuan x sdr diri ni...nonsense la...tengok muke kt gmbo tu, mcm bag0s je kan muke dia...kahkah...memang mental kot...hahahhaahah adoii pagi2 dah bace cite klako... XD

Eiymah Fahimah said...

hahahahaha...lawak betul.Siap nak kena kan caj pulak tu! Gila ke apa..hahaha

hans said...

nanti ku nak daftar planet venus atas nama aku
hahhaa

P/S : Kelab Bola Sepak Kalah 55 - 0.....Ini Main Bola Ker Apa? Hahahaha

KimiCnoL said...

sesuka hati dy je..haha

JOM BACE ENTRY BARU
"1.Underground Nasyid??"

Ainismaira said...

@All : die ni mental saya rasa.. hehe.. terase cam nak jadi pemilik bumi pastu suruh dia bayar utk semua orang.. hee

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

aikk? org mcm ni pun ada kaa? terfikir pulak..mcmana dia nak charge semua org atas dunia ni utk byr guna matahari tu? kalo stakat guna elektrik, air talipon tu blh la byr..tu pun kpd pihak TNB, TM, jabatan bekalan air dlm negara masing jer...cas guna matahari ni dah mengarut..sapa nak bayar?

kalo btul ada yg byr, sapa ada resit bayarannya? stakat ni kita xterima pun :-D

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

Amirrah Zawani said...

boleh la pulak cm tu..
suka hati dia je.. siap nk caj org pulak.. amboi3!!!

olylda love~~~ said...

dunie akhir zaman........ -___-"

IN Bulan said...

ala..bulan dah ada yang amik ke? isk2..

Related Posts with Thumbnails