" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Tak De Pape La..


Hep.. Hari ni nak story pasal sikap sesetengah orang dan mungkin jugak, kita pernah buat benda ni..Bila agaknya masa yang sesuai nak guna ayat "Tak de pape la" tu ye? Bila orang tak dengar apa yang kita cakap.. kadang2 bila kita malas nak ulang, kita akan cakap "tak de pape la".. Kan2?

Ada masanya rasa bengang jugak, bila kita tanya, orang jawab "tak de pape la".. Nampak macam dia malas nak layan kita.. Tapi ada juga segelintir orang ni, yang dia nak kan perhatian kita, tapi bila kita tanya kenapa.. Dia akan jawab, "tak de pape la".. Sakit hati tak? 

Contoh macam kat Facebook la senang, ada sorang kawan yang buat status.. "Sedih la hari ni" lepas tu akan ada la orang yang tanya kenapa.. Jawapan dia "tak de pape la".. Ok, kalau tak nak cerita, tak perlu la post kat fb kan.. Tak pe la, maybe tu cara dia.. Tinggalkan la cerita tu..

Saya pun kadang-kadang ada cakap "tak de pape la".. Terutama bila malas nak mengulang sesuatu perkara.. Tapi yang pelik kenapa saya tak suka bila saya tanya, orang jawab "tak de pape la".. Sepatutnya tak boleh la nak tak suka kat orang, sebab kadang-kadang saya pun ada cakap "tak de pape la"..

Kesimpulannya... saya tak de idea hari ni nak menulis.. lama dah otak ni kosong.. so keluar la entry "tak de pape la".. ni.. Soalan saya kat sini ialah.. Berapa kalikah saya menaip "tak de pape la".. dalam entry kali ni termasuk dalam gambar.. Syarat penyertaan, dilarang scroll ke atas.. Haha.. Hadiahnya.......................  "Tak de pape la".. terima kasih kerana membaca ... ^_^ "Tak de pape la"..


*Blur.. Betul2 blurrr*

16 Kuntum Bunga:

Fatihah said...

hahaha..
bila baca rasa bengang pun ade..
x de pape eh?huhu..
selalu gak guna bila rasa malas nak ulang benda yg sama kat org.
tapi tak baik la kalau org tu betul2 concern kat kita, dan kita malas nak layan kan?
x)

Ainismaira said...

Fatihah : saya pn bengang baca entry saye kali ni.. haha.. yup.. btol tu.. xbaik buat mcm tu :D

Ainismaira said...

Fatihah : saya pn bengang baca entry saye kali ni.. haha.. yup.. btol tu.. xbaik buat mcm tu :D

twinkle twinkle said...

ahha sokong,,betul2,,tp nk buat mcm mane dah mmg xde pape la haha

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

xde pape la bermaksud tiada apa la lah~~hahahaha

maybe sesorang itu 50-50 nk gtaw pada org msalahnya..ayt ini di tujukan khas kpd org yg ditujunya..cth org yg benar2 yg dia percayai..so klu kita ni x sebrp penting dlm hidup dia..dia ckp la xde pape la....

hakhakhak

ArifmoraleS said...

awak cantekkk?/?eyh xde ape lahhhh.....ha3

Pocket said...

tak der pape tu?
macam tak der paper ker?
kertas apa yang tak der?
oh oh!!
paper disini bermaksud duit?
hooh memang pocket pun tgh

'Tak Der Pape'

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

hai ! frst time dtg snie !
salam perkenalan !

sy pon selalu gune ayat tak de ape la..
mcm awk cakap..
sebab org tu x dgr kite cakap..
malas nak ulang lagi sekali..
lagi sakit hati kalau kite cakap org tu x dgr n buat keje lain..
betul x ?

Amirrah Zawani said...

haha!!! betul jugak..
kadang2 bengang pun ada kalo selalu sgt kata xda pape lah tu..

SURIA AMANDA said...

erk!!!tade pape laaa.....ala...

BLADE EDGE said...

salam...

saje jer..tade pape laaa... :-D hahaha........

Amy Syaquena said...

salam kenal..

amy singgah sini baca entry sambil follow , jemput ke sinar raudah ye n happy blogging...

cik maira said...

suke cakap 'xde pape'..heheh :D

whitecappuccino said...

"xde pape" sbnrnya ada pape tuh

cik ciput said...

eh2 lama x komen kt cni..sori ye ainie, agak bizi 2 3 hari ni..

nak komen apa ye..takde pape la.. =P

efyna.pinkladies said...

tade pape la nak komen. hahaha~

Related Posts with Thumbnails