" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



D.I.Y : Jom Design Signature

Pin Pin Pon Pon ||
Assalamualaikum..

4th entry untuk Segmen Do It Yourself.. Apa yang saya nak kongsi kat sini hari ni ialah cara nak masukkan signature sendiri.. Maksudnya, bukan yang korang buat kat Live Signature tu. Tapi signature yang korang boleh buat ikut kreativiti korang sendiri.. ^_^ *Sila klik gambar untuk paparan lebih jelas

1. First sekali, mesti la korang kena design signature korang..

Contoh:

2. Lepas tu, macam biasa, upload kat New Post > Edit HTML


3. Copy HTML code seperti contoh kat bawah.. Jangan copy semua.. Ikut macam dalam gambar kat bawah ni ye..


4. Kemudian klik Setting > Formatting


5. Scroll ke bawah, sampai jumpa kotak Post Template.. Dan paste HTML code tadi dalam kotak tu.. ^_^ Last sekali save je..


Dah siap.. Signature korang akan automatik ada kat dalam kotak New Post ^_^ 
(Contoh pada image no.2)

Sekarang signature dah ada corak2.. Ikut suka korang la nak buat macam mana.. Yang penting xde la kosong dan bosan.. Kalau korang nak letak gambar ke, animation ke.. sama juga caranya ye.. Selamat Mencuba ^_^

*Signature saya dah siap, korang bile lagi? Hehe..



9 Kuntum Bunga:

miyoshu212 said...

uiks...best la...nk terai lah....
:D

nana cHan said...

oh menarik. cmne nak wat yg label2 kat widget tu ek. hahaha. demanding lak :P

Magrib said...

salam... saya ada buat contest sikit.. glad that if you would like to join it..

contest - aku nk masuk tv-series!!!

http://magribmenjelma.blogspot.com/2010/12/contest-aku-nak-masuk-tv-series.html

Princess Feyqa said...

Tq laling heee

Ainismaira said...

@miyoshu212 Slmt mencuba :)

Ainismaira said...

@nana cHan hee.. yg tu dlm proses.. memang ada perancangan nak buat.. :)

Ainismaira said...

@Magrib wksalam.. akan diterjah.tq ye :)

Ainismaira said...

@Princess Feyqa same2 dear :)

eensalleh said...

salam.saya tak dapat buat pun.i've tried twice.huhu

Related Posts with Thumbnails