" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



D.I.Y : Jom Design Widget Title

Pin Pin Pon Pon ||
Assalamualaikum..

Terima kasih pada yang request untuk Segmen ni ye.. Alhamdulillah dah masuk entry ke-5 dah ni.. :) Hari ni nak ajar sikit, cara nak buat title comel pada widget, atau text.. yang mana menggunakan html/javascript..

1. First korang design sendiri korang pnya Title.. Design la kat Photoscape atau Photoshop ye.. Buat satu gambar.. Contoh macam kat bawah ni :
*Buat imej dalam format PNG.. (transparent, supaya senang nak sesuaikan dengan background blog)

2. Upload dalam blog (New Post)

3. Klik Edit HTML dan copy keseluruhan kod dalam kotak tu :)

4. Kemudian pergi Dashboard > Design > Page Element . Pilih kat mana korang nak letak gambar tadi.. Contoh saya letak di Shout Box.. Klik edit.. Lepas tu paste kod yang dah copy tadi kat atas sekali..
5. Klik save.. Dah siap.. Shout Box korang akan jadi macam ni..


Senang je kan? Selamat Mencuba ^_^
*Utk yang tak menggunakan html/javascript (cth : Follower, Archive dll) korang boleh tambah kan satu kotak html/text kat atas widget tu..

7 Kuntum Bunga:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

sharing is daring hehe..

nice entry =)

Ainismaira said...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr daring ke? hhee.. tq ye :)

IN Bulan said...

wah bestnye..tapi boss x boley buat macam ni..t semua staff ketawekan termasuk aini..boss bukan mat bunga..wahaha..tapi if buat okey jugak..hehe comel.. Sape ketawekan, potong bonus..hehe larriiikk!! nak main bowlg..daa~

-itu gadis- said...

wow!thanks share =) sharing is caring ;p

cik ciput said...

wow!!best2!hehe..rahsia kecomelan blog ni..hehe..thanks ainie =)

Amirrah Zawani said...

pandai lah..
kreatif lah kamu ni..
patut lah blog dia cantik :)

.ima. said...

salam, nak tanya! hehe mane nak cari gmbar2 yg comel2 ne eah?tak reti sngat lorh :(

Related Posts with Thumbnails