" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Malu Ke Kalau Tak Tau Main Ni?

Assalamualaikum..

Aduh.. rasa malu sangat sebab tak pandai main benda ni.. Sebab budak2 kecik pun pandai lagi expert ..

Kiub Rubik (Google)

Hari tu ada tengok iklan Nutrigen kat tv.. Kan dapat free Kiub Rubik ni.. So memang excited la beli.. Sebab dah lama dah aim benda ni.. Hihi.. Walaupun kiub yang free tu cinonet je.. Tak kisah la.. main jugak.. dah penat cuba masih tak berjaya.. Tapi takkan putus asa.. selagi tak berjaya. Selagi tu tak puas hati.. Haha..

Bukan nak minum sangat, nak kan kiub rubik tu je.. :p


Saya berjaya buat satu warna je same T_T
Siapa antara korang expert main benda ni? Dasyat la korang.. ^_^

*Tapi rasanya tak perlu nak malu sangat,sebab tak penting pun..
(ayat orang putus asa..haha)

30 Kuntum Bunga:

twinkle twinkle said...

aha mira pon xreti main akk,,reti wt i kaler je

Ainismaira said...

@twinkle twinkle Hehe..same la kite ye.. dah berjaya wat satu warna, takut dah nak wat kaler lain.. risau nanti xjadi dah.. :D

aisya said...

x reti jugak.. tp adik yg darjah 5 lagi terer main bende ni.. malunye..
=)

lemolemo said...

salem geti, tpi tu pon adek yang aja..die lgi terer..huk3 :D

.:: Zul ::. said...

kalau btul2 minat, bli je yg baru,harga mayb rm8-12..jgn bli yg rm2-4..yg tu x best.keras.mula2 sy blajar dlu mmg agk susah..bla dh bleh wat,tringin nk try yg lain plak mcm 2x2,4,4 n so on..tngok ttorial kat link ni..sharing is caring.hihi

http://www.rubiks.com/solving-center/3x3_guide/

Amirrah Zawani said...

dulu masa kecik i pernah selesaikan semua.. tapi skrg xtaw dah.. haha!!

Infinity Cinta said...

hahaha....sy buat xpernah menjd...haha..tgk kwn buat...xsampai dua minit...siap masok contest lg..huhu

efyna.pinkladies said...

kite pon ta reti men gak. lame2 terus putus asa. pakwe kite men ni sampai tension2. terus dye hempas bende ni. hehe

Ainismaira said...

@aisya tu la kan.. budak2 kecik pandai main ni.. hehe.. malu..

Ainismaira said...

@lemolemo haa.. adik jugak yg ajar ye. hehe.. gaknye mmg mainan kanak2 kot.. hee

Ainismaira said...

@.:: Zul ::. waaa.. dasyat.. time kaseh ye.. hehe.. nanti saye akan beli yg besau pnye.. :P

Ainismaira said...

@Amirrah Zawani aik..pelik dah.. hehe... kena salu buat kot kan.. :)

Ainismaira said...

@Infinity Cinta tu la kan.. ade yg main laju tu dorg dah tau step kot.. :D

Ainismaira said...

@efyna.pinkladies haha.. siap nak tension.. hehe.. lawak lak.. :)

Nur Azila Ismail said...

kawan ajar kena wat tambah kt satu part.pastu bru senang nk selesaikan

Syed Hilmi Syed Yahya said...

senang je ar,,,syed dh wt nie bape kali ar ciap..smpai dh boring nk main,,,nk tahu carenye..??
cabut kiub 2 1per1..pas2 pasang balik mengikut warna,,,siap,,,senang kn...selamat mencuba...hehe,,,(cara main tipu)

Princess Feyqa said...

I pun dpt ni ugak =D tp xbpe reghti nk maen hu3

deqlis said...

akak pun tak reti gak..
malas pk haha...
tp org yg akak tahu mmg terror main mende alah nie adalah abang akak yg berusia 37thn dan anak lelakinya... sampai akak geleng2x kepala tgk mereka nie main mende tue sampai semua clr sama jer.....di setiap bahagian...

Ainismaira said...

@Nur Azila Ismail dah wat td..tak jadi gak.. hha

Ainismaira said...

@Syed Hilmi Syed Yahya haha.. step paling dahsyat skali.. hahah..lawakk

Ainismaira said...

@Princess Feyqa tu la.. susah.. rasenye kena hafal step la..

Ainismaira said...

@deqlis woo.. mmg expert la kan.. hee.. xpe kak.. xpenting pn game ni.. :)

cik ciput said...

x pandai jugak..huhu..org kata, kalau pndai solve puzzle tu, kira genius lah!

Syed Hilmi Syed Yahya said...

dah cuba step 2..???

Shahni Hafizi said...

sonang je.. meh saya ajar.. hehehe..

Ainismaira said...

@Syed Hilmi Syed Yahya baru berjaya buat cross.. huhu..

Ainismaira said...

@Shahni Hafizi cepat2 ajar.. tgk kat web pon xdapat gak.. haha

Ainismaira said...

@cik ciput tula.. tercabar tgk budak2 kecik lg expert.. hehe

IN Bulan said...

bulan dapat 2 warne je..huhu..terngin sesap yang expert ajakan..t nak ajar budak2 opis..huhu

Aleeya Kayzèr said...

Saya reti :D Saya belajar daripada internet =..= Algorithm dye agak susah laa...but, bile lame2 tu da hafal daa algorithm formula dye (;

Related Posts with Thumbnails