" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Malunye...

Assalamualaikum..


Aduh..rasa malu sangat.. Semua gara-gara adik saya Zieyla.. Tadi intai-intai blog Ben Ashaari.. Lepas tu baca la entry beliau yang bertajuk Jangan Jeling Cikgu Yer kat entry tu.. Ye, ada blog list kat blog Encik Ben Ashaari tu khas untuk Cikgu dan Bakal Cikgu..

Disebabkan adik saya bagi link blog saya pada En. Ben, tersenarailah blog saya kat situ.. Saya ni tak tau menahu pun pasal tu.. Seriuss... sangat malu.. Sebab saya belum mendaftar lagi kat UPSI tu.. Rasa macam tak layak pulak nak ada dalam list tu.. Kakak saya Green Apple pun ada tersenarai.. Dia takpe lah, memang cikgu dah pun.. saya ni.. belum apa-apa lagi.. Ramai sangat cikgu-cikgu yang main blog ni.. So saya akan pergi terjah blog mereka! Cari tips dan pengalaman ^_^

Tapi, di sebalik rasa malu tu, tiba-tiba rasa ada satu semangat yang mengalir dalam tubuh badan ni.. Ewah.. Walau apa pun jadi, saya kena tamatkan pengajian tu nanti dan dapatkan title Cikgu yang sah! Chayok2 Aini! Terima kasih Zieyla & En. Ben Ashaari.. *malu*

Semakin tak sabar nak study!


19 Kuntum Bunga:

Amirrah Zawani said...

kena buktikan aini..
insya Allah jadi cikgu yg berjaya suatu hari nanti :)

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

malu tapi mahu~~hakhakhak

KimiCnoL said...

takpe2..cikgu boleh punye..hehe

JOM UNDI SAYA =)
"1.Pilihan 9 No346"

cik ciput said...

go2 ainie!jangan malas2 tau nanti..hehe.. =)

**barang2 sume dah prepare?mana yg nk bwk g upsi?

cik miera said...

InsyaAllah jd cikgu nnti..
awk kene yakin.haip..!!hihi..

Syed Hilmi Syed Yahya said...

niat nk jadi cikgu 2 dh ade..pasti leh nye,,,hehe

Zafirah Majdiah said...

Jangan malu malu *Kalau berpacaran tune

ehh..salah lirik..hehe..

rieyzajunkisshi said...

tak inform pun! bla daftarnyer??

Nur Azila Ismail said...

hahaha . sory yer x gitau . ahaks . same2

Ainismaira said...

@Amirrah Zawani InsyaAllah..thx dear :)

Ainismaira said...

@L@g3nd@ buD@k N@k@L haha..suke kamu ye.. :p

Ainismaira said...

@KimiCnoL Hee.. time kaseh.. InsyaAllah.. :)

Ainismaira said...

@cik ciput Rajin2.. hehe.. barang2 xprepare lagi.. 1% pn blom.. haha..

Ainismaira said...

@cik miera Haip2.. thanx ye.. InsyaAllah :)

Ainismaira said...

@Syed Hilmi Syed Yahya A'ah.. semoga tcapai la impian ni..

Ainismaira said...

@Zafirah Majdiah hehe.. :D

Ainismaira said...

@rieyzajunkisshi hehe.. Google saje.. 26 DIsember ni..

Jejaka Terhangat said...

ok la tu..tu maksudnya impian akan jadi kenyataan. hehe..gudluck yek..=)

Jejaka Terhangat: Sebenarnya, Tak Mudah Menjadi Blogger..

Gen2Merah said...

salam ziarah cikgu. Bertandang daripada blog En. Ben. Salam silaturrahim antara kita warga pendidik

Related Posts with Thumbnails