" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Terima Kasih Ya Allah

Pin Pin Pon Pon ||


Syukur.. Syukur Alhamdulillah.. Allah kabulkan doa saya.. Terima kasih Allah.. Akhirnya Allah beri saya peluang untuk melanjutkan pelajaran.. Walaupun mungkin terlambat, tak seperti rakan-rakan lain yang dah menggenggam Ijazah.. Sesungguhnya, apa yang saya terima hari ni berita paling menggembirakan..

Air mata saya mengalir saat dipeluk Ma tadi..Saat Abah ucapkan tahniah... Berbeza sekali dengan waktu saya diterima ke UiTM dulu.. Waktu ni rasanya seperti sangat membahagiakan.. Ye, dulu saya pernah kecewakan Ma & Abah serta keluarga.. Pembelajaran separuh jalan.. Tapi kali ni saya janji, akan belajar bersungguh-sungguh..

Ma, memang mengimpikan anak-anaknya menjadi Guru.. Sebab tu cita-cita Ma.. Diterima masuk ke UPSI?! Rasa macam mimpi je!! Tapi tu lah berita yang saya terima hari ni.. Syukur tak terhingga sampaikan menulis entry ni pun saya menangis T_T

Yang pasti, lepas ni bukan saja gambar tong sampah yang saya boleh tangkap.. Bahkan semua yang ada kat UPSI akan saya jelajah.. Hehe.. Terima kasih pada kawan-kawan blogger yang selalu mengikuti perkembangan saya, yang beri semangat.. Mungkin lepas ni saya tak dapat online sangat.. T_T Maaf salah silap andai ada terkurang ye :) Doakan saya berjaya dalam pengajian saya nanti ^_^

"Thank You Allah"

Wahai tong sampah.. kita akan berjumpa lagi nanti.. tunggu kedatanganku.. Haha!
(buang semua kenangan pahit dalam tong sampah!)



37 Kuntum Bunga:

tHesmUff said...

gudluck!...
may ur dream come true...

:)

aisya said...

congrats ye.. and gudluck jugak..
=)

Silent Thinker said...

tahniah!!
hi..kos ape ek?
diploma pendidikan awal kanak2 ke?
saya upsi jugak!
he3..
boleh jumpe di UPSI nnt..

d a m i a said...

salam..tahniah awak..!!! belajar sungguh2 ye..bukan senang tau jadik cikgu....heee ;)

Nur Azila Ismail said...

good luck :)

Ainismaira said...

@tHesmUff thx a lot :D

Ainismaira said...

@aisyaTerima kasih Aisya :)

Ainismaira said...

@Silent Thinker Hehe.. ye2.. time kaseh.. insyaAllah kite jumpe :D

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

hohohoo~~~tahniahhh!!!!..nakal tumpang gembira sekali~~~keep it up~~ahaksss

Ainismaira said...

@d a m i a Yup.. dgr kakak cite pn tau.. time kaseh Damia ^_^

Ainismaira said...

@Nur Azila Ismail thx jila.. nampaknye akak yg akan pergi dulu.. hehe..

Ainismaira said...

@L@g3nd@ buD@k N@k@L haha.. time kaseh Nakal.. jgn nakal2 ye.. :p

nazirulhazwan~ said...

wahh, tahniah2. nak nanges same boleh??hehe

Pensel Kontot said...

Tahniah ye..
Me pun UPSI gak
jom dating
:)

Princess Feyqa said...

wah gud luck sis :) bakal cikgu ni yee..
didik ank bangsa dgn ikhlas tau :)

Syed Hilmi Syed Yahya said...

tahniah2...!! belajar elok2..!! hehe

Effa | Mama FZ said...

ainismaira...
Tahniah tahniah tahniah. walaupun kenal ainis d dunia blog je. tapi akak tumpang gembira. gembira sangat-sangat. *i was quiting my degree cos before* jadi bila baca n tau yg ainis pernah tak abis kt uitm n diterima di UPSI.. macam akak plak yang lelebih happy. :))

go ahead and never look back.

LUCK!!!

cik ciput said...

ainie!!tahniah!nanti belajar rajin2 tau..jadi cikgu yang baik ekk..semoga berjaya =)

hUrT gReEn aPpLe said...

tahniah!! jgn hampakan sy!! hehe

Amirrah Zawani said...

tahniahhh.. alhamdulillah...
semoga berjaya mjadi guru nanti :)

Effa | Mama FZ said...

kadang, kita pinta datang mentari menyinari, tiba-tiba hujan dan cuaca mendung.. rupa-rupanya Allah nak lihatkan kita keindahan pelangi ... siapa tahu di mana arah kaki kita akan berakhir d mana. tp yang penting apa yang kita buat berdasarkan hukum asas.. baik vs tak baik... bukan menang vs kalah.. baru kita akan berakhir dgn baik2 saja.. :))

Eiymah Fahimah said...

Congratz! All the best for your study!

misz nuriz said...

tahniah!!
bljr rajin2 yea.. ;p

Pencari Qurratuaini said...

salam..

tahniah..blehlah jumpa nnti ye..haha..

sya balik upsi 3hb januari nnti..dftr korang awal kot..pe pun tahniah ye///

Ainismaira said...

@nazirulhazwan~ Nak jugak? sile2 :p

Ainismaira said...

@Pensel Kontot Boleh2.. insyaAllah.. senior... hehe

Ainismaira said...

@Princess Feyqa Tq Feyqa.. yup sudah tentu ^_^

Ainismaira said...

@Syed Hilmi Syed Yahya Baik Syed.. :) tq

Ainismaira said...

@Effa | Mama FZ Terima kasih sangat2 kak... Terharu sgt :')

Ainismaira said...

@cik ciput Terima kasih.. Cik Ciput byk bg saya semangat ^_^

Ainismaira said...

@hUrT gReEn aPpLe Huu..sedih weh.. xsangka dapat.. time kaseh..sbb ko jgak aku tau sal UPSI ni..

Ainismaira said...

@Amirrah Zawani InsyaAllah.. tq my beloved friend :)

Ainismaira said...

@Effa | Mama FZ Alhamdulillah.. terima kasih atas kata2 akak.. really appreciate that :)

Ainismaira said...

@Eiymah Fahimah Thanx a lot :)

Ainismaira said...

@misz nuriz Tq Nuriz.. :)

Ainismaira said...

@Pencari Qurratuaini Wksalam.. sy reg 26 disember.. hee.. insyaAllah jumpe nanti.. kwn2 blogger ramai kat UPSI.. boleh buat gathering ye.. hee..tq :)

twinkle twinkle said...

tahniah akk,,belaja raji2 ye :)

Related Posts with Thumbnails