" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Tips : Handphone & Privacy

Assalamualaikum..
(entry ni tercipta masa sy tgh bosan T_T)

Handphone ni pada saya dah masuk kategori barangan peribadi.. Banyak rahsia yang tersimpan dalam handphone, ibarat diary.. Memang saya tak berapa suka orang godek-godek handphone saya.. Boleh nak tengok, tapi ada batasnya.. 

Antara perkara yang korang jangan buat kat handphone orang lain :-

1. Jangan buka inbox dia.. Jangan baca SMS yang dia terima.. Apatah lagi SMS yang dihantar.. 

2. Jangan explore image gallery dia.. even dia guna handphone cikai-cikai pun.. dalam tu mesti ada gambar syok sendiri die.. (yang ni memang tak patut dibuat ye)

3. Jangan tukar nama Bluetooth kawan korang dengan nama yang memalukan..

4. Jangan tangkap gambar korang banyak-banyak guna handphone kawan korang, lepas tu siap buat wallpaper dan screen saver.. Jangan2..

5. Jangan suka-suka hati jawab call kawan korang, kalau owner tak suruh ye.. :p

6. Jangan delete lagu-lagu yang ada dalam handphone kawan korang kalau korang tak suka dengar..

7. Jangan guna handphone dan kredit kawan korang untuk bergayut dengan pakwe/mak/ayah/kawan2 ..

8. Jangan guna handphone kawan korang untuk misscall atau SMS pakwe/makwe korang.. Sebab silap haribulan pakwe/makwe korang yang sangkut dengan die.. Hehe..

9. Jangan curi kredit kawan korang.. (Share Topup)

10. Yang paling penting, jangan curi handphone kawan korang..

Cukup la 10.. pendek kata.. jangan la godek-godek handphone orang.. Cuba orang buat kat handphone kita... Suka ke marah? Kalau marah.. Sila jangan buat lagi ye .. Hehe

17 Kuntum Bunga:

cik ciput said...

hahaha..comel sgt la kartun2 tu..hehe..tp mmg setuju sgt2!x suke jgk org godek2 hp sy tnpa kebenaran..huhu

d a m i a said...

betul3...saya pun tak suka org godek2 hphone saya...pantang betul..!!! :)

pikapie said...

ahaa. kartun2 tu chomel ahh.eheheee.
tips jgn delete lagu tu takleh blah. ade org buat ke?suka2 hati jekk. hoho

Nur Azila Ismail said...

nama bluetooth : ismail comel . hihihi

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

selamat Nakal tak pakai Hp

ekekekekee

Amirrah Zawani said...

tak suka bg org tgk hp saya.. malu lah kalo dorg tgk album.. gambar syok sendiri byk.. haha!! :)

Ainismaira said...

@cik ciput kan.. pantang la bab tu kan.. hehe

Ainismaira said...

@d a m i a hee.. godek tanpe segan silu kan deme tu.. :p

Ainismaira said...

@pikapie haha.. xmustahil kan.. sbb kawan sy penah ada rancangan nak buat camtu kat mber ktorang.. haha

Ainismaira said...

@Nur Azila Ismail haa..mmg ditujukan kpd tirah..haha

Ainismaira said...

@L@g3nd@ buD@k N@k@L hehe..yeke.. bagus la.. :p

Ainismaira said...

@Amirrah Zawani haha.. byk ye.. teringin nak tgk..hehe..

Sya Isya said...

comelnyer entri ni. blog ni pun comey. peminat anime eh, ainis ni. Sya pun suka gak layan anime.

Thanks sudi follow blog Sya. =D

Jejaka Terhangat said...

wahh..point2 yg menarik..anime pon comel2 jek..best2. hehe..

aisya said...

betul betul betul..
cukup x suke.. tapi kalau kwn nak main game xpe.. syaratnye jgn lebih2 je..

=)

rieyzajunkisshi said...

tp de segelintir org yg tak sker org buat sumer tu kat phone dier...tp, tanpa segan-silu (or senyap2) buat cenggitu kat phone org len~ ckp pantang sekali ngan org2 spt e2...umph~

fiq said...

hehe..comel nyer ko wat tips ni =) fiq pn x suka org godek2 fon fiq.

Related Posts with Thumbnails