" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



FT Island Is Back!!

Pin Pin Pon Pon || ,

Memang tepat pada masanya, di saat dah lame sangat xdengar lagu baru dari FT Island n ngah geram ngan mamat lidi, dorg pon kembali ngan lagu Korea (sblm ni layan lagu jepun deme je..) Best lagu baru deme ni, walaupun rambut Hong Ki agak funny, hehe.. tp xkesah ar, nak dgr suara die.. sbb tiap kali nyanyi lagu sedih suara dia mcm menangis huhu.. rindu gile.. :p Lagu ni dah lame gak kluar, 25/08/2010 .. Tp sy baru dengar, sbb dah lame xcari lagu baru.. Jom layan lagu deme jap.. ^^,

video

Dorg jugak dah kluarkan 2nd Mini Album - Beautiful Journey, dlm tu ade 5 lagu xsilap.. Selain lagu Love Love Love yg best ni, ade lg lagu lain.. Crazily Looking Only At You, Baby Love and Calluses Being Stuck.. ye kot ni lagu deme yg lain.. hehe.. xdengar lagi.. ni jap g nak g dgr la ni.. tata..

Aini : Terus buat lagu ni jadi Ringtone.. hehe.. jatuh cinta kat starting die ^^,
Malam td dengar banyak kali sampai tetido..haha.. addicted to this song plak skrg..

Rupa2nya Si Dia pun ada Facebook!!

Hm.. nasib la hari ni tido lambat.. sambil tengah fikir nak buat apa, teringin pulak nak search Facebook si dia.. mane tau kot2 ade .. sbb dulu penah tanye kat dia pasal fb, dia kate takde.. tp skrg ni, sape yg xde fb? boleh kate semua ada.. dengan jantung berdebar2, saya pun taip la e-mail address yg saya penah buat utk dia dulu.. sebab katanya, xpandai nak buat e-mail.. taip punya taip, terus tekan enter.. jeng3.. hahhhh? ade? terkejut beruk ni tgk.. mmg kompem la dia.. nama dia, gambar dia.. ooo..penipu.. xpe2.. nak biarkan je dulu.. nak tgk dia nak tanye ke pasal fb tu.. jgn jadi mcm dulu sudah, menyamar jadi lelaki lain, nak kenakan saya.. kalau kali ni dia buat lagi, mmg xde maaf dah utk dia..

Kalau dia dah ade fb, xmustahil dia boleh search saya.. nak tukar profile picture la.. xnak letak muka sendiri.. n nak buat private.. biar kalo dia jumpe dia xboleh add.. geram betol la.. padan la skrg ni x msg lgsung.. mlm plak senyap je.. dua hari skali baru nak call.. tah2 dok online fb je.. hmm.. tgk gaya mcm baru buat je fb dia tu.. sbb aktiviti xbanyak.. dan kwn pun baru 3 org.. sorg pade tu adk dia a.k.a kwn saye.. xmo add lagi.. biarkan dlu..yg xleh tahan tu, info nye Interested in : Woman, Looking for : Friend/Dating/A Relationship/Networking..eeee.. mmg nak kene la tu kan..

Sabar Aini.. Sabar.. diam dulu.. jgn mrh2.. tgk pade waktu last aktiviti dia, 14 hours ago.. iskk.. ni bahaya kalau dia jumpa profile saya, kompem dia nak godek2, bukan leh caye sgt mamat tu.. nanti mula la tanye mcm2.. nak kawal sgt pgerakan org ek.. org ajak jmpe xnak.. nyet btol.. geram..geram smpai xleh tdo niiii !

Aini : Ape yg dia buat dulu pun saya xmaafkan lagi.. hmm.. =(

Macam2 'STYLE' Mengeja

Pin Pin Pon Pon || ,

Haha.. Meh la story pasal style bebudak sekarang ni.. rasanya kalau diwujudkan kamus, boleh lawan kamus dewan ni.. sampai jilid berape agaknye ek.. mcm2 bahasa baru dah ada.. Jom tgk senarai 'Gaya Mengeja Paling Popular' :p

1. Huruf kecik beso kecik beso : yg ni mase sy skolah rendah lagi dah popular.. sy mula menulis mcm ni lepas ada sorg cikgu praktikal yg bg alamat dia dgn tulisan huruf campur ni.. biasa la budak2, suke beno mengikut.. hehe.. kalau dulu boleh la tulis camtu, tp nasihat saya, hanya tulisan tangan k.. kalau guna handphone/computer ni, xusah le.. nanti kene kutuk.. sebab dah ramai yg xsuka tgk gaya menaip mcm tu..kecik beso kecik beso.. deme kate, 'annoying' gile..

2. Tambah huruf yg xberkaitan : dulu2 just tambah huruf 'E' je.. sekarang dah macam2 huruf dah.. 'H,K,R,Y,W' ade g kot.. xtau la yg tu.. tp yg paling byk mendapat kutukan, bile tambah huruf 'W'.. 'jew,kew,lew' ewww.. ape tu? adehh..budak2..deme kate ni style rempit..

3. Buang huruf : ni style baru ni.. sume pekataan jadi pendek2 dah haaa.. xtau la ke mane hilangnye.. hehe.. Lah jadi 'ah'.. Tu jadi 'uh'.. tak jai 'ta'.. uii.. mcm2 kome ni ek..

4. Singkatan yg ikut suke kau je! : ni ape jenis singkatan pekataan pun xtau la nak ckp cmne.. ni taip syok sendiri ape? kene la make sure org paham k, kalo x nanti kene mrh.. :)

5. Style ketawa : Hehe, haha, hihi, hoho, wakaka, ngeh2, keh3, hek2, hak2, kah2, muehehe, agaga, huahahaha, bwahaha, ahaks, ehehe, heheh, ngehehe, dan byk lagi.. yg ni suke hati korg la ek.. style masing2.. tapi kalo gelak real xde lak bunyi gitu ek.. hihi..

6. Baby baru pandai ckp : ha..ni style owg bawu andai akap..acam beby lar.. kiut ta? haha.. kalau perempuan still boleh terima kot, tp laki? no no no! xsesuai k.. haha..

Niat kat sini bukan nak mengutuk.. nak share je.. style org berbeza2.. sebenarnya style camtu dah lama digunakan.. cuma xmeluas.. sejak ade internet ni, facebook dll, bile dah byk connection, benda lagi senang merebak.. dlm byk yg suka, byk lagi yg xsuka.. nak buat mcm mana lagi.. sbb tu style org.. xkan nak suruh dorg ubah kan.. kenal pun x.. kebanyakan yg camtu budak2 skolah, nanti bile dorg dewasa, pandai la dorg berenti guna ayat camtu.. saya pun dah penat nak nasihat adik saya sorg tu.. tp dah kwn2nya smua type mcm tu, dia pun terikut, lama2 jadi biasa.. xusah la nak perli2.. buang mase je.. meh le kite g buat benda yg lebih bfaedah k.. Peace!

Aini : Rindu zaman sekolah, cukup suka kalau cikgu buat ptandingan Spelling Bee.. :)

Miming Teacher Shida - Suka atau Benci?

Heboh dah kat fb tu.. video seorang guru perempuan miming lagu dengan gaya yg ada setengah org suka tgk, setengah plak xsuka.. Video pertama Teacher Shida yg saya tgk, lagu Pakai Buang dari Stacy, lepas tu video Jahat pun lagu Stacy.. pastu video lagu Waka Waka, then hari ni Lagu Yank, Wali Band.. Ramai yg kutuk sebenarnya, tp dlm ramai yg xsuka tu.. ramai jugak yg memuji.. then wujud la satu fan page, "TeacherShida miming terbaek" .. minat betol deme ngan Teacher Shida ni..

Mula2 tgk video tu, saya ingat lelaki yg pkai tudung, sbb mcm tak caye la ade perempuan nak nyanyi mcm tu.. then pk punya pk, lepas jenjalan kat fan page tu, tgk semua yg memuji.. bace komen2 peminat Cikgu Shida tu, btol jugak.. kenapa nak benci n meluat dengan cara dia.. kenapa perlu kutuk, padahal banyak lagi perkara terkutuk yg patut dikutuk.. yelah, mgkin la agak xsopan kalau bertudung tapi menari mcm dlm miming Waka Waka tu.. tapi, anggap la itu minat dia.. kalau tak suka, tegur dengan cara yg betul, jgn la sampai maki hamun..

Salah apa yg dia buat? sekadar miming, suara dia pun xkedengaran.. Lebih baik daripada penyanyi perempuan yg menyanyi untuk menghiburkan org.. Sebab dia bertudung? xsopan menari mcm tu? yela, maybe betol, tp lebih baik dari yg bertudung tp buat perkara yg bukan2.. Sebab dia buat muka 'buruk2'? Buat kita menyampah? Tapi lebih baik, dari control ayu, then buat semua org berminat nak tgk..

Ada yg kata Teacher Shida ni memalukan profesion guru.. Malu tang mane tu? Yg mana lagi malu? Kes guru merogol anak murid ke kes video guru miming? Guru pun manusia biasa laa.. Kerjaya guru ni banyak tekanan sebenarnya, mmg nampak senang coz byk cuti n gaji tinggi.. tp, cabarannya lebih.. mungkin tu la cara dia nak hilangkan stressnya..

Cara menghiburkan diri dia mgkin bbeza pda kita.. tp jgn bohong laa.. msti ada antara kita ada buat mcm tu.. cuma lebih bbentuk peribadi, tp Teacher Shida lak sorg yg berani, sebab publish video utk tontonan umum.. dia buat pun utk yg suka tgk, sebab sy tgk ramai yg request dia nyanyi lagu lain.. yg salah kat sini, mereka yg sebarkan video tu.. yg mengutuk dia.. saya kesian sebenarnya bila tgk org yg pada saya tak buat salah sebesar mana, tp dikutuk mcm dia bdosa besar...sampai ada mengeji perbuatan dia.. entah la.. ni cuma apa yg saya rasa, jgn plak ada yg kutuk saya lepas ni..

Bagi saya, kalau tak suka, xpayah tengok, xperlu la mengutuk.. Sebab belum tentu kita yg xbuat mcm tu ada org suka.. bezanya, perbuatan dia dirakam oleh dia sendiri.. tp perbuatan kita? dirakam oleh Allah SWT..cuma menunggu masa utk ditayangkan semula.. Fikir2kan lah ye.. tak ada faedahnya.. xsuka boleh ditegur.. tp dengan cara yg betul..

Aini : Dah teruk sangat bahasa org yg mgutuk org skrg ni..


Related Posts with Thumbnails