" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Kenapa Suka Complain ?

Pin Pin Pon Pon ||
Pagi tadi tak sempat nak post entry sebab bz buat header.. Haha.. Ye.. nak tukar template blog ni.. sudah tersangat la bosannyaa melihat ini template.. 

Ok2..berbalik pada tajuk entry.. Pernah tak korang kenal dengan orang yang suka complain atau suka membebel? Susah sangat bila kenal dengan orang yang suka complain.. buat ini salah, buat itu salah.. tak buat pun salah.. Macam mana nak puaskan hati semua pihak? Kalau dalam sektor pekerjaan memang la perlu, untuk menghasilkan kerja yang mantap dan berkualiti.. Tapi kalau dalam kehidupan seharian.. Susah.. Susah..

Teringat seorang  sahabat  musuh di Kolej.. Kenapa saya anti dgn dia? Ye, sebab dia pernah copy paste assignment saya, dah kantoi xnak mengaku pulak.. ( Cukup pantang orang copy assignment.. kalau nak, mintak, jangan curi ) Orangnya, ada masa ok, ada masa tak.. Dengan lelaki ok..dengan perempuan buat muka ketat je.. Tak paham2..

Bila berkaitan dengan kerja kumpulan, satu kerja pun tak nak buat.. Yang dia nak buat cuma complain saje.. Angin jugak kita yang mendengar.. Kenapa tak macam tu? Kenapa tak macam ni? Eh, tak cantik la.. Salah.. Semua salah.. Tiba masa saya geram, saya bagi semua kerja tu pada dia.. Terus terdiam.. Lebih baik takde daripada ada.. Ada pun membebel je tau..
   
Tension jugak melayan.. Saya memang jenis yang tak suka orang banyak bertanya soalan yang tak ada faedah,, Membebel apa tah lagi.. Saya boleh terima nasihat orang.. tapi biar dengan cara yang betul.. Setakat membebel tapi habuk pun takde, memang tak la saya nak dengar.. silap2 kene sound plak kan.. Bak kata adik n kakak saya, saya ni garang.. Ye, kalau tak kena pada tempatnya.. Saya memang boleh marah.. Siapa la boleh jadi orang yang sabar setiap masa.. Kita cuma manusia biasa.. 

Apa2 pun.. Pada siapa yang saya pernah termarah tu.. Minta maaf la k.. Marah bukan sebab suka-suka.. Something wrong somewhere la tu kan.. Isk..sabar jela bila teringat minah tu..


Repair mood...
Bunga utk hari ni!!!

26 Oct
Yomena



p/s : betul ke saya eja complain tu ek.. kalau salah..tlg betulkan ye.. tq ^_^

livelovelaugh

Related Posts with Thumbnails