" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Sedihnya hati seorang blogger bila...

Pin Pin Pon Pon ||


Hari tu pernah cerita, gembiranya hati seorang blogger bila.... Tapi hari ni nak cerita yang sedih sikit.. Lebih kurang same je... Sebab tetiba terasa sedih plak pagi ni.. Mungkin la tak semua.. Ada yang tak kisah.. Tapi nak jugak cerita.. Apa yang buat seorang blogger tu sedih? 

1. Bila follower tak bertambah..

2. Follower berkurang..

3. Tak de orang sudi komen entry..

4. Tak de orang view blog..

5. Tak de orang  singgah blogwalking..

6. Bila dikutuk/dimalukan kat blog..

7. Bila ada orang cari gaduh..

8. Bila dah follow orang, tapi orang tak follow balik..

9. Traffic tak bertambah..

10. Earning Nuffnang kosong je dari dulu.. 

Sebenarnya blogging ni bukan hanya sebab follower banyak je.. Yang penting penulisan yang berkesan.. Ada blog yang pengikutnya sikit pun mempunyai pembaca yang setia jugak.. Ramai anggap bila blogging mesti kena jadi popular.. Tak perlu pun tak pe.. Buat la utk kepuasan sendiri.. Tapi bila follower semakin bertambah, kena la jadi blogger yang lebih bertanggungjawab.. 

Kalau kita berjaya dengan usaha sendiri, kita akan lebih menghargainya.. Tanpa perlu mengharap pertolongan dari orang lain.. Baru la tak dikatakan kacang lupakan kulit.. ^_^ Dalam blog la orang senang nak jatuhkan kita.. Sebab semuanya dah tertulis sebagai bukti.. Jadi kena la lebih berhati-hati dalam setiap penulisan..

*Kawan-kawan pun boleh bergaduh, sebab blog je.. 

livelovelaugh

Jawapan Untuk Arif Morales

Pin Pin Pon Pon || ,
Cepat tak entry ni tercipta? Kena buat cepat sebab Arif Morales kata nak semak.. Takut2.. :p Nak bagi dia lagi happy.. Maka saya buat nama dia sebagai Title.. pstt sebenarnya dia bukan nak semak sangat pon.. kan2? Haha

Thanx sebab tag ye.. Tak sangka ada orang sudi tag and ingat same saye.. huk2..
Okey la.. Nak mula sesi menjawab tag ni..

Apa benda paling penting dalam hidup korang?
Benda ek? Mesti la MyKad, Duit, Handphone.. heheh..

Benda terakhir yang korang beli menggunakan duit sendiri?
Banyak yang guna duit sendiri.. Tapi yang last guna duit hasil dari titik peluh sendiri ialah handphone..

Di mana tempat korang akan melangsungkan perkahwinan korang dan apa tema perkahwinan korang nanti?
Kalau bab kahwin ni.. kahwin kat rumah sendiri la.. tema pulak putih kot.. eh tak.. biruu2.. ermm.. maybe ungu.. ^_^

Adakah korang sedang bercinta sekarang?
Kadang-kadang rasa macam tengah bercinta.. Kadang-kadang macam tak.. neutral je.. :(

Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
Selagi dia mencintai saya la.. kalau dia dah tak cinta.. xkuasa la nak merayu lagi.. Hee..

Novel/Buku atau Majalah terakhir yang korang beli?
Novel Andai Itu Takdirnya

Antara mak dan ayah korang.. yang manakah korang lagi mesra?
Masa kecik2 dengan Ayah.. bila besar dengan Mak.. Sebab Ayah jenis pendiam je.. =)

Namakan orang yang betul-betul korang nak jumpa dalam hidup korang?
Kalau Arif nak jumpa Sweet Potato Couple tu.. saya pun nak jugak.. tumpang ek.. Hehe.. pastu nak jumpa Hong Ki dan Kim Hyun Joong.. Haha..

Adakah korang basuh baju korang sendiri?
Masa kat Kolej ye.. Kat rumah suruh washing machine yg basuhkan.. ^_^

Pilih salah satu, peluk atau cium?
Eh.. soalan apekah?

Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang?
Tau..sebenarnya Arif nak baca yang ini je.. haha.. kan3? 3 benda ek? 
1. Arif ni K-Pop addicted..
2. Kat blog dia ada lagu Love Light, lagu fav. saye.. :p
3. Arif orang ganu kot.. Haha..

Lima lagu korang paling suka dan selalu dengar?
1. FT Island - Love Love Love
2. CN Blue - Love Light
3. SS501 - Love Ya
4. FT Island - Raining
5 - CN Blue - Love
Err.. nak list lagi boleh tak? Semua K-Pop song la senang ^_^

Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
9 Julai 1987, sambut kat Batu Pahat.. Haha.. jauhnyaa..

Lima blogger korang kena tag?
Semua kawan2 blogger
Sesiapa yang sudi

Sekian terima kasih..

*****

Menyelit satu info..Alang2 ada entry dah ni..
Flower of the day..

29 Oct
Tamurasou



livelovelaugh
Related Posts with Thumbnails