" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Tak De Pape La..


Hep.. Hari ni nak story pasal sikap sesetengah orang dan mungkin jugak, kita pernah buat benda ni..Bila agaknya masa yang sesuai nak guna ayat "Tak de pape la" tu ye? Bila orang tak dengar apa yang kita cakap.. kadang2 bila kita malas nak ulang, kita akan cakap "tak de pape la".. Kan2?

Ada masanya rasa bengang jugak, bila kita tanya, orang jawab "tak de pape la".. Nampak macam dia malas nak layan kita.. Tapi ada juga segelintir orang ni, yang dia nak kan perhatian kita, tapi bila kita tanya kenapa.. Dia akan jawab, "tak de pape la".. Sakit hati tak? 

Contoh macam kat Facebook la senang, ada sorang kawan yang buat status.. "Sedih la hari ni" lepas tu akan ada la orang yang tanya kenapa.. Jawapan dia "tak de pape la".. Ok, kalau tak nak cerita, tak perlu la post kat fb kan.. Tak pe la, maybe tu cara dia.. Tinggalkan la cerita tu..

Saya pun kadang-kadang ada cakap "tak de pape la".. Terutama bila malas nak mengulang sesuatu perkara.. Tapi yang pelik kenapa saya tak suka bila saya tanya, orang jawab "tak de pape la".. Sepatutnya tak boleh la nak tak suka kat orang, sebab kadang-kadang saya pun ada cakap "tak de pape la"..

Kesimpulannya... saya tak de idea hari ni nak menulis.. lama dah otak ni kosong.. so keluar la entry "tak de pape la".. ni.. Soalan saya kat sini ialah.. Berapa kalikah saya menaip "tak de pape la".. dalam entry kali ni termasuk dalam gambar.. Syarat penyertaan, dilarang scroll ke atas.. Haha.. Hadiahnya.......................  "Tak de pape la".. terima kasih kerana membaca ... ^_^ "Tak de pape la"..


*Blur.. Betul2 blurrr*
Related Posts with Thumbnails