" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Chatting Dalam Handphone

Assalamualaikum..

Saya ni memang gila chatting.. Dulu-dulu masa semua orang baru pakai handphone, masih gila-gila dengan handphone ni, saya selalu la join chatting kat handphone.. Masa tu guna Nokia 3100 je.. 1st chatroom yang saya join kat Maxis @Play.. Tapi yang tu kena caj la.. RM2 sejam.. Macam cc lak kan.. Memang seronok chat kat situ.. Ramai kawan dapat.. Sampai la ada sorang member bagi satu tempat chat baru iaitu Mblog ^_^


Ok, Mblog ni lagi best.. Sebab masa tu ramai sangat yang join.. dan FREE.. pic kat atas ni view guna web la.. kalau guna hp simple la sikit :) Sakan sangat main MBlog ni.. mmg addicted laaa.. masing2 berlumba nak masuk Most Recent, Most Popular dan Most Commented.. Banyak kali juga kena caj, tapi bebudak hackers ni pandai, dapat la online free lagi.. Hee.. tapi tu cuma kenangan.. saya dah tak aktif kat sana.. Tapi masih ada kawan yang berhubung sampai sekarang ^_^

Lepas tu wujud la banyak sangat tempat chat free dalam handphone.. Tak nak cerita yang tu.. Sebab tak best.. Hehe.. Sekarang ni ada lagi tempat chat free iaitu MLife..


Ni view guna web.. kalau nak guna hp.. masuk kat, wap.mymlife.com.my hehe.. Kat sini tak best sangat.. nak hilangkan bosan boleh la.. layan kan je la.. yang penting free.. untuk pelanggan Maxis/Hotlink saje ye.. hehe..



Takutnya...

Pin Pin Pon Pon ||
Assalamualaikum.. Hari ni dah 3 Disember dah.. Sekejap je masa berlalu.. Dah bulan Disember ni teringat la pulak tentang interview UPSI, 31 Oktober lepas.. Macam mana la agaknya result.. Dapat ke tak.. T_T Berharap sangat dapat.. Tadi jalan-jalan kat website UPSI.. Tarikh result keluar makin dekat.. Dah tak sabar nak check walaupun takut-takut jugak..


Tengok pada jadual, tarikh result keluar 05 Disember 2010.. Dan boleh check lepas pukul 12.00pm.. Andai kata berjaya, dapat la register 26 Disember 2010 tu.. Andai kata tak de rezeki.. Tak dapat nak buat apa, redha.. Tapi berharap sangat dapat.. Nak sangat sambung belajar.. ^_^ Mesti sedih kalau tak dapat T_T Mau down selama bertahun-tahun..

Orang Melayu Hitam-hitam?

Pin Pin Pon Pon ||
Mengeja pun tunggang langgang.. Mesti takut2 je nak kutuk Malay ni..

Sampai hati dia cakap Melayu hitam.. Cakap Melayu b**i lagi.. Sedih sangat bila macam ni.. Kenapa la perlu nak bergaduh sesama kaum.. Sabar je la baca.. Takkan la tak kenal warna hitam tu macam mana.. Hitam tu macam Negro.. Orang Apreka sane.. 

Kalau hitam macam ni.. Tak pernah lagi jumpa Malay kulit macam ni..


Dulu saya pernah bergaduh dengan sorang Chinese gurl tu.. Dia cakap perempuan Malay ni bodoh.. Lagi la saya angin.. Geram sangat.. Dia cakap saya macam tu sebab dia marah saya kawan dengan sorang lelaki Malay yang dia suka.. Sedih gila kena sound.. 1st time kena pulak tu..

Tapi bukan la semua macam tu.. Ada yang baik.. Memang seronok berkawan dengan Chinese ni.. Tapi tu la, bila dah kena macam ni.. Saya rasa, lebih baik saya kawan dengan Melayu je.. Ada juga Melayu yang putih.. Tapi ada ape dengan warna kulit? Yang penting tak makan b**i.. Ops! Sorry.. Sekian terima kasih..



Related Posts with Thumbnails