" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Oh! My Baby..

Pin Pin Pon Pon ||
Assalamualaikum..
(Auto-Post)



Wah, tajuk macam gedik sikit.. Macam nak cerita pasal buah hati je.. Tapi tak sebenarnya nak cerita pasal Baby.. Baby.. Baby.. atau dalam bahasa Melayu, bayi.. Serius, dah lama xmain dengan baby.. Dah lama tak pegang baby.. Rasanya rumah saya ni kena ada sorang baby la.. Baru best.. Hehe.. Apa yang buat saya suka sangat dengan baby ni ek?

*Haha.. sexy betol..

1. Dah tentu sebab baby ni comel..

2. Sebab baby wangi.. suka bau bedak baby..

3. Suka main tangan dan  tapak kaki baby.. Kecikkk je..

4. Suka suap baby makan.. sebab sudu untuk baby comel.. + nestum baby memang sedap.. ahha.. masuk mulut sendiri..



5. Suka tengok baby hisap susu (dalam botol ye) :p

6. Suka tengok baju baby.. seluar, kasut, stokin, sarung tangan yang kecik2. cute sangat.. geram.. 

7. Suka tengok muka baby yang berubah-ubah lepas makan ubat.. Haha..

8. Suka tengok bila baby merangkak, pampers kembong tu seksi.. Haha..



9. Suka tengok baby baru pandai jalan.. Kaki dia.. soo cute.. Plus tonggek2 dengan pampers dia..

10. Suka pukul pampers baby kuat2 .. 

11. Suka tiup perut baby.. Haha.. (sebab wangi kan) nanti mesti baby geli :p

12. Serius saya rasa geli baca apa yang saya suka buat kat baby.. Tapi saya memang suka baby!!

*Baby ni paling sempoi.. Hehe..

*All pic : Credit to Google

Jom Bloglarian

Pin Pin Pon Pon ||
Saya di tag oleh Cik Ciput.. Mula-mula tak faham apa la benda ni.. Tengok pada bloglarian, saya agak mesti la lebih laju daripada blogwalking kan? Lepas tu fikir, ingatkan macam blogwalking software (tak suka la orang guna software tu) .. Then pergi la jenguk webnya, bila dah faham, baru la rasa nak join hee.. Kita tak perlu nak bukak banyak2 tab masa blogwalking.. sebab sekali klik akan keluar dalam 6 blog setiap tab ^_^ 

Sebelum tu kena menjawab sedikit soalan.. ^_^

Utk lebih lanjut klik Bloglarian

Slogan : Saya suka berblogwalking kerana, saya suka nak berkenalan dengan ramai orang. Seterusnya mengeratkan silaturrahim..Bila jumpa blog baru, saya akan dapat banyak pengetahuan dan sudah tentu akan dapat ramai kawan.. Selain itu, saya suka follow blog.. Tambah-tambah blog yang baru :)

Tag 3 orang :


Lepas dah buat entry, tinggalkan link kat Padelblog

Yay! Blog saya dah tersenarai dalam Senarai Ke-26 
*Jom tingkatkan traffic :)

D.I.Y : Jom Design Signature

Pin Pin Pon Pon ||
Assalamualaikum..

4th entry untuk Segmen Do It Yourself.. Apa yang saya nak kongsi kat sini hari ni ialah cara nak masukkan signature sendiri.. Maksudnya, bukan yang korang buat kat Live Signature tu. Tapi signature yang korang boleh buat ikut kreativiti korang sendiri.. ^_^ *Sila klik gambar untuk paparan lebih jelas

1. First sekali, mesti la korang kena design signature korang..

Contoh:

2. Lepas tu, macam biasa, upload kat New Post > Edit HTML


3. Copy HTML code seperti contoh kat bawah.. Jangan copy semua.. Ikut macam dalam gambar kat bawah ni ye..


4. Kemudian klik Setting > Formatting


5. Scroll ke bawah, sampai jumpa kotak Post Template.. Dan paste HTML code tadi dalam kotak tu.. ^_^ Last sekali save je..


Dah siap.. Signature korang akan automatik ada kat dalam kotak New Post ^_^ 
(Contoh pada image no.2)

Sekarang signature dah ada corak2.. Ikut suka korang la nak buat macam mana.. Yang penting xde la kosong dan bosan.. Kalau korang nak letak gambar ke, animation ke.. sama juga caranya ye.. Selamat Mencuba ^_^

*Signature saya dah siap, korang bile lagi? Hehe..



Related Posts with Thumbnails