" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Sorry Followers...

Pin Pin Pon Pon || ,
Assalamualaikum.. 

Firstly nak minta ampun dan maaf pada followers.. Saya ni memang jenis follow orang tapi saya tak bagi tau.. Saya tak bagi tau kat shout box.. Tapi macam yang saya pernah bagi tau dulu.. Saya Follow Semua.. Kebanyakan blog yang saya pergi..

Bila korang follow saya, memang saya follow balik.. Kalau korang tak follow pun, saya tetap klik 'Follow' kat blog korang.. So jangan la risau ok kalau saya tak mention kat shout box ke..atau kat mane-mane ye.. 

Kalau ada blog yang saya tak follow lagi tu, korang tinggalkan link korang kat entry ni.. Kadang-kadang korang tak tinggal link untuk saya follow balik.. Yang tu memang saya rasa kecewa la sebab tak dapat nak terjah korang..

Mungkin juga saya terlupa.. Tapi saya akan check tiap sorang follower baru saya.. Saya memang pastikan saya akan follow korang jugak.. Saya tak guna konsep "Awak follow saya, saya follow balik" .. Tapi saya guna konsep "Saya Follow Semua".. Dan tak pernah ada paksaan untuk follow saya.. Tu la saya.. 

Dulu memang saya guna nama Ainie kat Shout Box.. Maybe orang keliru, sebab profile saya nama Ainismaira.. So sekarang saya dah gunakan nama Ainismaira tu.. Hope tak de yang keliru lagi ye.. Apa-apa pun terima kasih pada kawan-kawan followers yang selalu singgah sini n support saye.. Really appreciate that ^_^

*Korang amik la award ni ye.. saye tak tau macam mana nak ucap terima kasih kat korang..
*Saya lebih suka guna perkataan 'Friends' berbanding 'Followers'
*Semasa entry ni ditulis saya dah follow 904 blog, dan followers saya pula 528 :) TQ

D.I.Y : Jom Design Widget Title

Pin Pin Pon Pon ||
Assalamualaikum..

Terima kasih pada yang request untuk Segmen ni ye.. Alhamdulillah dah masuk entry ke-5 dah ni.. :) Hari ni nak ajar sikit, cara nak buat title comel pada widget, atau text.. yang mana menggunakan html/javascript..

1. First korang design sendiri korang pnya Title.. Design la kat Photoscape atau Photoshop ye.. Buat satu gambar.. Contoh macam kat bawah ni :
*Buat imej dalam format PNG.. (transparent, supaya senang nak sesuaikan dengan background blog)

2. Upload dalam blog (New Post)

3. Klik Edit HTML dan copy keseluruhan kod dalam kotak tu :)

4. Kemudian pergi Dashboard > Design > Page Element . Pilih kat mana korang nak letak gambar tadi.. Contoh saya letak di Shout Box.. Klik edit.. Lepas tu paste kod yang dah copy tadi kat atas sekali..
5. Klik save.. Dah siap.. Shout Box korang akan jadi macam ni..


Senang je kan? Selamat Mencuba ^_^
*Utk yang tak menggunakan html/javascript (cth : Follower, Archive dll) korang boleh tambah kan satu kotak html/text kat atas widget tu..

Related Posts with Thumbnails