" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Buffered Earning Dah Menampakkan Dirinya

Assalamualaikum..

Nuffnang ni cam tau-tau je saya sedang bersedih, dibaginye BE kat saya.. First time dapat ni.. Toce2.. Sukanya lahhh.. Di saat dah tak ada mood nak blogging.. Tak de mase nak blogwalking/bloglarian.. BE ibarat penyeri dalam hidup ni.. Haha.. Ayat tak boleh blah.. Terima kasih Nuff!


Campaign AMP KK Launch (Era), iklan ape eh? Rasanya iklan radio ERA kot ek?

*Extra suka lepas tension hari ni keluar nak pergi buat Medical Check Up, tapi semua doktor kat sini takde.. Mane tah deme ni pergi.. T_T Bukak klinik tapi doktornya takde.. Aduhh! Paling malas bab-bab ni..



Nakal Budak Nakal!

Dulu masa kecik-kecik saya ni bukan la budak nakal.. Tapi kadang-kadang pernah la buat benda yang agak nakal.. Lepas tu menyesal tak sudah.. Antara perkara yang pada saya memang tak patut saya buat masa kecik...

1. Tuang air sabun atas kepala adik saya, Zieyla.. Saya dengan dia beza umur agak jauh 6 tahun, dah lama saya jadi anak bongsu, alih-alih budak ni keluar dari perut mak saya.. Memang masa tu anti jugak la dengan dia.. Haha.. maka terjadi la incident tu.. Masa tu umur saya 7 tahun kot.. Haha.. Kesian dia.. menangis sebab mata pedih.. Aduh.. jahatnya saya.. Dah kena marah dengan mak, baru rasa  menyesal.. Huhu..

2. Tuang Liquid Paper atas badan kucing.. Mak aihh.. mesti pencinta kucing sangat membenci saya.. Ok la, masa tu nak kata bodoh sangat takde la.. Tapi dah buat macam tu kira bodoh la kot kan.. Bila kucing tu menggelupur baru la kecut dan pucat muka ni.. Nasib baik tak mati, kalau tak memang rasa bersalah seumur hidup.. T_T

3. Tolak basikal kecik roda tiga yang dinaiki oleh adik saya Cik Zieyla sampai beliau terjatuh ... Haha.. Dah nama pun anti dengan dia.. Memang padan muka.. Hahak! ^_^

4. Suka main panas lepas tu tak nak balik rumah.. Bila balik rumah Abah marah, abah cakap "Pergi lagi main panas, muka tu dah hitam macam keling dah.." Ohh.. sangat sedih.. Sejak pada tu saya jadi pendiam dan jarang sekali keluar rumah.. T_T

5. Pergi curi belon kat kedai.. Yang ni jangan tiru la, mencuri tu berdosa tau.. Nanti kena potong tangan.. Gara-gara masa tu tengah gila main belon air dengan kawan-kawan.. Nak beli rasa tak berbaloi sebab kitorang akan pecah kan dekat gelongsor.. So, kitorang semua sepakat pergi curi kat kedai.. Haha.. =.='

stock photo : close-up of colorful fish food for aquarium
6. Makan makanan ikan tanpa rasa bersalah.. Sedap, korang patut cuba.. Haha.. ^_^

7. Jolok sarang burung, ambil anak burung yang gemuk-gemuk sahaja.. Balut dalam tisu, letak atas meja.. buat perhiasan.. Esoknya tengok burung tu mati keras.. Jahat.. Menyesall... T_T

8. Tangkap ikan yang Abah bela dalam akuarium.. Bawa mandi same2 dalam bilik air.. Lepas tu ikan tu terjatuh dalam baldi berisi air sabun.. Bila ikan tu dah terbaring leper saya pun menggelabah, masukkan balik dalam akuarium dan pura-pura tak tau apa yang berlaku.. (Memang suka ikan, tersedar tengah malam pun sanggup celup tangan dalam akuarium sebab nak tangkap ikan) Kejam jugak saya ni T_T

9. Pergi tangkap rama-rama banyak-banyak, bila terserempak dengan ular.. Baru stop.. Dan tak buat dah lepas tu.. T_T

10. Bila bergaduh dengan kakak saya Green Apple, kitorang siap acu pisau lagi sampai nak bunuh2.. Ganas! T_T

Korang rasa 10 fakta kat atas ni masuk kategori nakal ke? Saya rasa takde la nakal sangat kan? Compare dengan budak sekarang.. Haha..

Suka baca blog Lagenda Budak Nakal ^_^ Peminat pink.. Awww.. :p


Fcakeboo! Ape kau buat ni?

Amboi2 Facebook.. cari gaduh nampaknye sekarang kan.. rasanya tak de plak saya tukar fb saya jadi new profile..  alih2 bukak dah tukar jadi baru.. Ape dah automatik ke skrg ni? Jgn macam2 ek.. Ke Si Mark Zuckembek tu wat profile saya jadi bahan uji kaji.. Sampai hati beliau buat saya macam ni.. sape2 yang tak nak tukar fb ke new profile tu, hati2 la ye.. tak mustahil si owner Facebook tu boleh tukarkan utk semua.. nak atau xnak terpaksa la terima... T_T

Mula-mula ingat sementara je.. Jadi saya pun round2 la kat profile kawan2 yang beria tak bagi kitorang tukar profile baru.. Rupanya.. Macam tak.. Facebook memang dah suka-suka hati menukarkan profile saya dan kita semua kepada profile baru.. 

Dukacita dimaklumkan.. Semua profile facebook mungkin akan jadi profile baru.. Sekian terima kasih..


FB baru sayee! Tak rela tau.. T_T

Sabar-sabar, sila terima hakikat.. Yang baru tak semestinya tak best.. cuba dulu.. Hope jumpa la kebaikannya nanti.. T_T Saya test hide semua photo kat atas tu kan.. Lepas tu tiba-tiba profile fb tu tukar jadi yang lama.. Oh, sangat tak faham.. Fb dah tak betol.. 

Xpela Aini, tak penting pun laaaa..




Mini Gathering

Pin Pin Pon Pon ||
Assalamualaikum..

Firstly thanx untuk kawan-kawan yang bg support untuk entry semalam.. Kelmarin sebenarnya saya habiskan masa dengan family, memang best.. Kenapa saya panggil mini gathering? Ye la, sebab tengah buat entry kat blog, boleh dikatakan adik beradik saya majoriti ada blog.. So saya buat gathering dengan dorang je la ^_^ Teringin juga nak join gathering yang blogger lain anjurkan.. Tapi, belum boleh buat masa sekarang.. Kan best kalau kita semua dapat jumpa kan? :)

Okay lah, cerita pasal aktiviti hari tu.. Memang kat rumah lagi dah plan nak pergi main bowling, tu la perkara standard yang biase orang buatkan kalau keluar.. Tapi keluar hari Rabu kat Jusco Kinta City tu ramai sangat orang.. Pening kepala.. Sampai-sampai memang crowded.. Tiba-tiba rasa menyesal tak keluar awal.. Lepas tu usha2 tiket wayang.. Dapat la beli tiket nak tengok Hantu Kak Limah.. Hehe.. Memang syok cite tu.. Adik saya si Zieyla gelak sampai bergegar-gegar kerusi.. Haha.. Jom layan pic je la ek.. Tak tau nak mengarut ape T_T

Kak Limah suka lagu Enjit-enjit Semut.. Hehe

Agak tak berselera makan masa tu, sebab seluar ketat kat perut.. a.k.a perut buncit.. tak leh sumbat manyak2 T_T

Nampak cam sedap, tapi saya makan sikit je, sebab hati terbayang-bayang nak main bowling je.. :D

Muka mereka yang kenyang.. Keluar dengan family sangat best!

Muka saya yg gemuk.. First time keluar pakai shawl.. Cam tak caye je.. T_T

Bajet hebat sangat la tu.. :p Takde gaye langsung..

Hak2 gaya seorang juara dengan 18 ribu jatuhan pin.. :p

Tak best sangat pun main bowling kat situ.. Sebab bola asyik sangkut.. Lane asyik problem jee.. Bola lak benjol-benjol a.k.a berketak-ketak.. Tension juga kadang2 sebab kitorang dah la terkejar-kejar takut tak sempat nak tengok Hantu Kak Limah tu.. Memang suke tengok cite-cite Mamat Khalid ni, sebab die gune loghat Perak.. mmg best.. Si Usop tu memang kelako gile.. Haha.. Lawok bebeno.. Sakit perot ketawe.. Sabor je la.. :p

*Korang-korang, nanti kita buat gathering nak?


Related Posts with Thumbnails