" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Urine Test! Lawak!

Pin Pin Pon Pon ||
Lupa sekejap masalah pagi tadi.. saya dah sms kawan saya.. malam ni nak settle kan.. Thanx pada kawan2 yang bagi nasihat.. ♥ 

Tadi saya keluar pergi buat medical check-up.. paling malas nak buat, sebab ada urine test dan x-ray.. Nak bukak2 baju lak, leceh betul.. Tapi, ada satu benda yang nak buat saya tergelak tadi.. Masa urine test la.. Saya memang suka pergi klinik tu sebab sunyi sepi.. Tengok pada luaran, memang agak daif la klinik tu.. Huhu..

Dah lepas register, nama saya dipanggil.. Kena sshuu shhuu.. la kan? Pergi la masuk toilet.. toilet mmg sempit, muat2 satu mangkuk tandas.. Pada siapa yang lebih suka buang air mencangkung, lupakan la hasrat tu.. kurus macam lidi pun tak muat.. Haha..

Sebelum nak sshhuu shhhuu tu, saya pun tengok la bottle yang orang tu bagi kan.. Yang ni yang nak buat saya gelak .. Tau tak bottle ape yang dia bagi?? Tengok kat bawah..


Yang kat atas ni botol biasa.. Normal punya.. yang saya dapat memang luar biasa.. Tengok-tengok..

Aigoo.. sekali botol pati ayam Brands da.. lawak la klinik tu.. Sampai botol untuk urine pun takde.. Haha..



Tolong saya.. Apa yang patut saya buat..

Dari semalam saya tak dapat tidur.. Memikirkan masalah saya.. Saya nak minta pendapat korang, 698 kawan saya kat Blog ni.. Tolong saya...

Hari tu saya ada post pasal masalah dengan kawan saya kan? Saya ada buat salah.. Dan saya dah minta maaf.. Bukan sekali tapi dah banyak kali.. Saya dah akui salah saya.. Walaupun dia cakap dia dah maafkan saya, saya tau dia belum maafkan saya.. Masing-masing ada salah.. 

Tapi hari ni, saya dapat msg dari pakwe dia dekat Facebook.. Seolah-olah macam saya sorang yang salah dalam hal ni.. Memang saya tak boleh terima bila ada yang masuk campur.. 

"aku xgalakkan supaya korg trus bkwn"

Antara ayat yang ada dalam msg tu.. dan ada la lagi ayat-ayat yang sekali imbas macam biasa, tapi lebih kepada ayat yang menyindir.. Saya tak tau nak buat apa lagi.. Saya dah minta maaf.. Saya sayangkan persahabatan saya dengan dia.. Tapi msg yang pakwe dia hantar tu dah jelas, dia tak bagi saya kawan dengan awek dia.. Apa yang patut saya buat?

Patut ke saya merayu? Melutut? Mintak ampun? Pada saya, kawan yang baik ialah kawan yang sentiasa memaafkan salah kawannya.. Macam mana saya sentiasa maafkan semua salah dia pada saya.. Macam tu juga saya harap dari dia.. Saya tak pernah mengkhianati dia.. Demi Allah, sekalipun tak pernah..

Mulanya saya yang terasa dengan dia.. lalu saya ignore dia.. tapi saya tau apa saya buat tu salah.. lalu minta maaf.. walaupun punca datang dari dia.. saya tetap beralah.. dan anggap memang saya sorang yang salah.. dah penat saya jelaskan kenapa saya buat macam tu.. lepas byk benda saya explain.. saya jadi penat.. saya minta rest.. nak fikirkan semula.. tapi msg dari pakwe dia betul2 buat saya terluka..

kenapa perlu libatkan orang lain.. masih bercerita tentang benda yang sama.. untung la dia ada pakwe nak berkongsi.. ada pakwe yang boleh sound 'kawan' dia ni.. tolong la saya.. apa yang patut saya buat.. saya sayangkan dia.. :( Sampai bila saya perlu minta maaf? Patut ke saya msg dia lagi, sebab pakwe dia dah tak galakkan saya berkawan dengan dia..



Related Posts with Thumbnails