" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Apa kaitan demam dan kurus?

Pin Pin Pon Pon ||
Amaran, entry ni mengandungi sedikit unsur 18SG! 

Adey,, dah 2 hari dilanda demam.. keselsemaan, kebatokan, kehingusan, kekahakan, kepeningan.. kepanasan.. kesakitekakan.. kemuntahan.. kelesuan.. kepucatan.. kecengkungan.. ketensionannnn.. malam-malam susah nak tidur, tekak perit, batok-batok.. adoii.. hari ni dah ok sikit sebab malam tadi dah makan ubat.. Tekak dah tak berapa sakit.. tapi masih sakit, batok kering dah jadi batok basah.. ahaks.. ada kahakkks la tu..ee.. nasib la hidung tak menghasilkan produk yang banyak.. kalau tak nak melayan hingus yang meleleh mau habis satu kotak tisu nanti.. T_T 

Boleh terima la sebab apa demam, kat sini cuaca tak menentu, kerap hujan.. kadang-kadang demam ni best, tambah bila suara jadi cam Ella.. rockers la kan.. rockers sengau namanya.. tiket la nak bagitau semua orang yang kita tak sihat.. hehe.. tapi yang buat malas tu, bila ada kahak dan muntah-muntah.. malam tadi entah pukul berapa tersedar dari tidur, terpaksa memuntahkan lahar.. nasib la keluar air je.. so takdela pening sangat melihat benda itu.. eeee.. hehe.. 


Yang sangat bestnya, tiba-tiba baju jadi longgar, seluar jadi besar.. Haha.. ajaib kot.. takkan dah kurus?? Gile la.. punya berbulan-bulan berusaha nak kuruskan badan, takkan baru demam 2hari dah kurus ni.. Kalau macam ni la keadaannya, saya rela la demam tiap-tiap hari.. hehe.. 

Tapi memang macam ni pun, bila demam je terus badan susut, sebenarnya dah lama gile tak demam.. Boleh dikatakan, saya sorang yang susah nak demam.. Tapi kalo demam memang demam betul la.. tak tipu punya.. tapi ada ke demam tipu? Mata pun tak boleh bukak besar-besar.. Rasa cam penagih dadah pun ada.. layan hingus lagi, layan kepala yang ting tong.. mata merah.. aiyoo.. sangat tak best..

Nasib la semalam takde kelas, hari ni plak malam je ada kelas.. tak tau la macam mana.. kadang-kadang demam ni pelik.. malam je nak panas bagai.. siang ok.. kadang-kadang siang demam teruk, malam sihat walafiat lak.. Tak faham yang tu.. tak pela, hope cepat sembuh la. runsing la macam ni.. nak study pun susah, baru baca satu muka surat dah pejam mate.. hak2.. study la sangat kan.. 


Bila demam macam ni mula la teringat kat Mak.. Selalunya time demam mesti mak bagi minum susu.. Susu tepung ye.. susu panas.. sampai sekarang ni, bila demam je mesti nak susu.. wuu.. makan bubur nasik.. Oh...Maaaa.. anakmu demam ni.. 

10 Kuntum Bunga:

Muhamad Zaki Zafir said...

semoga demam cepat sembuh.lama2 sgt demam nanti trlbh kurus.haha. :D

Syed Hilmi Syed Yahya said...

kecian dia,jage diri elok2 time du berjauhan ngn famely,klau duk dekat x pe ar,leh ar mak buatkan susu tepung,,,hehe

Shag said...

Semoga Cepat Sembuh tahu Aini! :D Alololo. Suruh kawan bancuh susu. Tapi, rasa mesti tak sama. Suruh Mak pos susu panas pakai motor Pizza Hut. Kiki :P

Entri terbaru Shag : Rumah-KU Pejabat-MU. Aik?

cik ciput said...

ala ciannya demam..makan obat tau ainie..semoga cepat sembuh.. =)

zOeY zAu YaH said...

btl la kot kan..hihi

Pendapat Syah said...

x biasa kot cuaca TM..hehe..apa pun smoga cpt sihat,,

Shaofie said...

jemput join segmen di blog. mudah je. blog review.

http://shaofie.blogspot.com/2011/01/segmen-blog-aku-bukan-privasi-lagi-jom.html

EB said...

Hehehe smoga cpt smbuh...
Jgn lama sangt nnti kurus mlampau...
Hehehe..

mera zati M.z said...

salam..
ehh kalau tak silap sy..
sy dah komen kat entry contest awk buat utk contest sy tu..
huuu

oke2,
awk dah menang..
tp tak official lagi..
kena emelkan butiran..

nama,
alamat,
no tel

ke
qaish_laila@yahoo.com

ok?
:)

Mohd Asyraf said...

banyakan minum air suam k... ^_^ n gagahkan diri tok bergerak..jgn layan feel ''xlarat '' tue..t lagi berat nk melangkah bila demam2 nie..

Related Posts with Thumbnails