" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Kawan Baru Yang BEST!

Pin Pin Pon Pon ||
Hee.. sape sini orang Sabah/Sarawak? Sila la berbangga, tahniah.. Sebab orang-orang Sabah/Sarawak dah masuk dalam list orang yang saya suka kawan..

First time rasanya bergaul dengan orang Sabah/Sarawak ni, housemate saya sekarang di KUO 2 orang dari Sabah.. Pam and Noy.. Noy roomate saya.. Juga housemate masa di KHAR.. Ex-roomate saya masa di KHAR, Clen, pun dari Sabah.. Sekarang ni hari-hari saya pergi kelas dengan Clen dan lagi sorang kawan saya, namanya Loulita juga dari Sabah.. Hehe.. Lagi sorang ex-housemate saya namanya Fatin, dari Sarawak..

Noy, Fatin, ^_^


Clen & Loli


Sebelum ni saya tak pernah berkawan dengan orang Sabah, yang kenal online ade la.. Seronok sangat dapat bergaul dengan dorang ni.. Sebelum ni saya memang suka sangat cakap loghat sana.. Bila dah masuk UPSI ni, amik kau, semua kawan orang Sabah..Hehe.. Cakap pun memang macam orang Sabah dah la.. Sampai orang pun confused, kena tanya berkali-kali saya ni asal dari mana.. Hehe..

Bukan la tak nak bergaul dengan budak negeri lain. semua pun saya kawan, tapi biasa la, kita akan rapat dengan kawan yang kita mula-mula kenal.. Tak dinafikan berkawan dengan orang-orang Borneo ni best sangat, sebab dorang ni ramah + happening.. Rasa macam dah lama kenal.. Dapat bertukar-tukar loghat negeri masing-masing.. Seronok sangat.. Pengalaman yang tak dapat dilupakan la.. 

Dalam masa saya hampir kehilangan seorang kawan, rupanya ada hikmah di sebaliknya, Allah dah beri saya kawan yang sangat ramai..Syukur Alhamdulillah.. Semoga persahabatan yang terjalin kekal selamanya.. Amin..

*Sedang bercuti di kampung sebab xde kelas.. hehe


10 Kuntum Bunga:

! Encik Nakal ! said...

hakhakhak~~~best dan cun!!hohohoo!!

♥ solehah ♥ said...

wahh..fatin tu my bestie cik ainis.heehe :)
tekejut pulak tgok gmbr fatin ada jugak..aiyoo.hoho.. :)

kitak dah belajar klaka srawak??
ngee..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sy pun ada kwn baik dr sabah. skang dh balik sabah tp still kwn baik dh mcm kakak sendiri. opismate lama dulu

diriku said...

he2..sy org semenanjung..

cik ciput said...

see?kan dah cakap dulu..awak mesti akan dapat kawan baru yang lagi best kat upsi..hehe..

**jangan lupa saya ye =P

Pencari Qurratuaini said...

blum knal sya lg mcm mna..

p/s : bila nk pi mkn sma,,bwala skli kwn2 sabah tu..kot2 skmpung..hehe

Syed Hilmi Syed Yahya said...

waa,,bestnye,,,syed suke dengar lorat sabah....hehe

Amirrah Zawani said...

alhamdulillah dapt kwn yg best..
best friends saya zaman diploma sorg org sabah, sorg lagi sarawak.. :)

Silent Thinker said...

dok KUO ea..
dekat2 dgn kite ni..
kite dok depan KHAR...arked bahtera

titirara said...

wee , boleh la ajar kite bahase sabah :p lolita lawaaaa !

Related Posts with Thumbnails