" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



KDL : Suka Je, Tapi Tak Cinta Pun...

Pin Pin Pon Pon ||


Segmen baru ni.. Kisah Dalam Lagu.. Hehe.. Dengar kan apa yang Akim cakap tu?

Suka.. suka.. bukan happy/gembira, tapi suka yang berkaitan dengan perasaaan ni.. Macam mana nak bezakan antara perasaan suka, sayang, cinta? 


Masalah :
1. Aku suka la tengok dia comel/smart/cantik/kacak la.. Tapi suka tengok je la.. Tak de la sampai cinta...

Tetttt! Apa maksudnya tu ek? Ada ke istilah suka je? Bukan ke bila kita ada perasaan suka tu, kita akan jadi excited bila terjumpa si dia? Bila tak jumpa ada juga terbit satu persoalan, "mana dia ek? selalu time2 macam ni dia ada"...

Contoh la, macam saya ni.. Saya suka makan aiskrim... Memang tak boleh tengok la, memang nak beli sangat.. Tapi sebab tak de duit, terpaksa la tahan nafsu tu... So tengok je la aiskrim tu dalam ice box... Maksudnya macam ni, saya suka aiskrim tapi tak mampu nak beli, maknanya saya tak dapat la makan aiskrim tu.. Tapi kalau saya mampu beli, dapatlah saya makan aiskrim tu.. Korang paham tak?

Haha.. Saya pun tak tau nak explain.. Bagi saya, bila kita cakap kita suka tu, sebenarnya kita cuba menghalang perasaan lain datang.. Atau lebih tepat cuba menidakkan perasaan kita yang sebenar kepada seseorang. Kita khuatir kita tak mampu miliki si dia, ataupun memang mustahil untuk kita mendapatkan si dia.. Jadi perkataan 'suke je' tu yang kita gunakan...

Sedar atau pun tak, dalam kita suka seseorang, sebenarnya ada perasaan sayang/cinta juga pada si dia.. Walaupun sebesar kuman.. Percayalah mesti ada.. Sedangkan perasaan benci boleh bertukar jadi cinta, inikan pula perasaan 'SUKA'... Yang memang orang kata mukadimah kepada CINTA.. hahahaa.. Ape yang saya merepek ni..

Yang saya tau saya ada suka seseorang sekarang ni.. Haha.. Sape.. xtauu.. maybe dia memang orang yang saya cintai.. Mungkin juga takkk.. Adakah dia seorang blogger? Atau adakah dia memang bf saya? eee... xtau laa... pening... Saya suka je kat dia, tapi tak cinta pun.. ahahhaha...

Ainismaira : Saya mudah suka pada orang yang baik dengan saya, pada orang yang selalu berborak dengan saya.. Yang selalu buat saya ketawa.. Yang boleh buat saya menangis, bukan kerana sedih.. Tapi sebab terharu dengan budi yang dihulur.. Tapi saya selalu ingatkan diri saya sendiri... Boleh sukakan orang, tapi berpada-pada supaya tak melukakan hati si dia.. ^_^ Kalau dah berpunya, jangan berlagak single.. Heee... So saya berharap tak ade lah orang-orang yang terlalu baik dengan saya.. Nanti saya tersuka... xtauuuuu... 

*Takut tersuka kat orang yang dah ada girlfriend.. Haa.. t kena serang tak tau la camne... Tobattt la.. Mimpi ngeri kot..orang yang ensem sangat atau ramai peminat pun bahaya gak.. ee.. mintak jauh laaa... So pada siapa-siapa yang rasa ada tengah suka kat someone tu, kalau berani bagitau la kat tuan punya badan.. haha.. "Saya suka awak! Saya suka awak!"

*Tapi betullah ada juga yang betul-betul suka je, tapi tak cinta.. Hehe.. 


Sori! Sori! Toce! Toce!

Assalamualaikum.. Salam sejahtera.. 

Ke hadapan Korang2.. sorry ye pada yang datang blog saya tapi saya tak pergi blog korang balik.. bz gila2 sekarang ni.. sebab tugasan bertambah.. so harap walau saya tak singgah tu still ada yang sudi singgah blog saya ye.. hope apa yang ada banyak membantu korang.. then nak jugak ucap terima kasih pada yang follow.. saya janji akan follow balik.. yg penting mesti la kena ada link kan.. ^_^ rindu sangat kat kawan-kawan blogger.. hope boleh kembali aktif nanti.. n hope tak lupakan saya la ek.. hehe.. k lah... take care semua.. semoga happy2 selalu ye ^_^ Terima kasih pada yang masih sudi singgah.. 

Ikhlas,
Ainismaira

Manusia Berubah ^_^

Pin Pin Pon Pon ||
Assalamualaikum.. selamat berhujung minggu.. :)


Hee.. rasa seronok sangat bila kawan-kawan tak kenal saya.. Kejadian semuanya bermula di FB la.. kadang-kadang dok sembang-sembang ingatkan dorang kenal.. rupanya dorang tak kenal saya.. bila saya cakap saya satu sekolah dan satu batch dengan dorang, dorang tertanya-tanya lak.. saya ni dok kelas mana.. hehe..

Apa puncanya ek? Kebiasaaannya terjadi kepada student lelaki la.. Bukan sekelas dengan saya.. Tapi kelas-kelas lain.. Saya tau memang dorang tak kenal saya.. Sebab saya kat sekolah sorang yang pasif.. tak suka nak expose.. pendiam.. jalan pun tunduk ke bawah (eh, yeke?) Saya ni pemalu.. aww.. hehe..

Pada pendapat saya lebih baik orang tak kenal saya, daripada kenal saya tapi kenal sebab cerita-cerita buruk tentang saya.. tak dinafikan dulu masa sekolah saya ni memang comot.. hitam.. muke memang orang takkan pandang.. so saya faham kalau tak de orang yang kenal saya, atau ingat saya.. hik3.. ayat pasrah ni...

Tapi tu la, manusia berubah.. sebab tu saya suka berbuat baik kepada semua.. so kalau nanti yang tak hensem jadi hensem, dorang leh suke same saye.. hak2.. ehh.. xla.. bergurau je.. 

Kesimpulannya, jangan la berkawan dengan orang sebab orang tu comel, cantik, hensem, bergaya, banyak duit. Sebab manusia ni semuanya boleh berubah.. yang cantik boleh hilang kecantikannya.. Semuanya kurniaan Allah, Dia boleh tarik semua tu bila-bila masa je.. So, berbuat baik la dengan semua orang.. Tak rugi pon.. Peace ^_^







Gatal Tangan! Stress!

Google

Hak2.. sejak dah lama tak online di blog ni.. blog pun macam suram je.. kawan-kawan yang rajin singgah ada jugak.. tapi rasanya dah ramai yang hilang.. sekarang ni ada kat rumah, so ada la masa sikit nak renovate blog.. hak2.. biase la.. mengalami kegatalan tangan yang amat maksimum ni.. dah lama tak menggodek blog, rasa gian plak ni.. hee..


so untuk permulaan, tukar background dulu.. hehe.. susah la kan kalau orang yang cepat bosan macam saya niii.. pantang jumpa gambar comel sikit, semua nak diletaknya kat blog.. tak padan dengan umur tuannya.. dah tua, tapi blog macam budak-budak.. hadehh..

segmen DIY pun dah lama tertangguh.. aigoo.. bz amat kot saya sekarang ni.. laptop pon tak de.. so agak susah la nak mengupdate dan study benda baru.. takpe2 tak lama lagi insyaAllah akan ada yang hadiahkan laptop kat saya.. haha.. berangan.. so sekarang setakat boleh update cerita-cerita merapu saya.. 

nak blogwalking pun macam dah tak de arah ni.. macam budak baru belajar blogging rasanya sekarang ni.. aiya.. parah-parah.. nak login blog pun macam blur je.. awat xtauu.. pening sungguh la.. padahal bendanya sama je macam dulu.. ape kes la saya ni xtau la.. agaknya stress kot.. 

makanya jadi la cerita membebel saya ni.. dah la nanti tajuk pengucapan awam pun STRESS.. hak2.. padan muka kat diri sendiri.. jam dah 4:14am, apa yang saya buat sekarang? baru lepas print nota rujukan... tapi kenapa saya tak tidur lagii.. adoilaaaa... memang kompem sekarang saya sedang stressssssssssssss!!!


Related Posts with Thumbnails