" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Cita-cita Yang Tak Seberapa Dan Gila-gila Yang Sangat Gila...

Pin Pin Pon Pon ||
Assalamualaikum kawan2.. apa khabar ek semua? hope sihat-sihat saje la k.. sekarang ni cuaca sangat-sangat tak menentu.. saya pun hampir je demam untuk kali yg ketiga dalam masa 3 bulan.. memang dasatt la.. huhu.. dah lama tak membebel kat sini... traffic pun down gile.. sedihhh... sedihh... pape pun thx pada yang terus2an mem'follow' blog kawe ni ye.. T_T


Ni tengah2 malam tak dapat tido.. esok plak ada exam.. tiba2 terfikir.. dan terberangan sekejap sambil terkenang zaman kanak-kanak dulu.. mase skolah rendah.. kan bila hujung tahun je cikgu mesti suruh kita isi cita-cita kita kat dalam kad 001.. hehe.. bila terfikir balik memang lawak la.. budak-budak lagi kan... apa yang kita tau masa tu.. sebab selalu main doktor2.. maka adalah tulis doktor dalam tu... tapi bila besar tak jadi pun.. hampir-hampir jadi dah.. tapi sebab bengap sikit.. xdapat laaa.. huhu...

cita2 yg kedua plak.. nak jadi cikgu.. ni pun biase main ni.. cikgu2.. cikgu pulak ibarat idolaa kan.. insyaAllah tiada aral melintang, andai dapat tamatkan pengajian kat sini.. dapat keje.. dapat la jadi cikgu.. hehe... 

Antara cita-cita yang popular......Guru, Jururawat, Pelakon, Kerani, Doktor, Akauntan, Polis.. hihi

yang ketiga memang agak tengin sikit la cita2 nya.. 'KERANI' haha.. perasan tak? memang ramai juga la antara kita yang mase kecik tulis cita2 kerani.. haaaa.. tapi bila besar tak nak plak keje kerani... ape dah lupe ke tu adalah cita2 kita masa kecik dulu.. hehe.. sy tak kisah.. pernah dah try jadi kerani.. tak semudah yang disangka k.. patut nya kerani ni boleh dapat gaji banyak daripada bos tau.. sebab bos bukan buat keje sangat pun.. tau nak mengarah je... tah pape....

masa tengah boring2 semalam terfikir pulak nak buat satu benda yang orang kate, budak gatal je nak buat.. ape benda ek?  meh la tgk.. haha.. malu.. malu... maluuu...

tunjuk kecik je... nampak beno tak sabo nak nikah.. kui3.. giloooo!!

Berita baiknya sekarang saye dah ada laptop... so nanti bila free boleh la continue segmen DO IT YOURSELF!! Yahoo!! Sori ye pade yang tanye2 tapi saya tak respon tu.. mase tu sy mengalami kesulitan utk online.. :) 

*Tak lama lagi confirm blog ni akan berwajah baru.. kih2..

3 Kuntum Bunga:

Mardhiyyah Ridzuan said...

Jeles dengan dia sebab dah ada laptop!!! Huhu...Nak laptop sendiri jugak. Adeiii, asyik meminjam je. Nak buat hak milik sendiri piun xboleh. Huhu...(xbersyukur sungguh kan..=P)

titirara said...

hoyehh

Mohd. said...

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

Related Posts with Thumbnails