" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Memasak Style Student ^_^

Hidup sebagai student kat sini memang agak susah jugak, sebab makan kene guna duit sendiri, tak macam kat UiTM dulu, makan free.. pun masih ada yang tak bersyukur dan merungut.. (dulu laaa) sekarang tak tau cam ne.. 


Mujur boleh bawa rice cooker ( kalau yang ada multicooker untung la ) apa-apa yang nak dimakan semuanya guna rice cooker.. kadang2 sakit hati juga dengar si jiran sebelah awal-awal pagi dah menumbuk.. menumis.. membangkitkan bauuu... kecik ati jiran ni sebab dapat bau je.. T_T 

Menggoreng nasik, memasak megi, merebus telur, semua tu perkara biasa dengan menggunakan rice cooker ( kalau mak tau, mampus niiii ) Nak dijadikan cerita.. satu hari teringin nak makan roti bakar.. memandangkan roti yang ada hampir expired, tak tau nak buat apa.. nak dibuang sayang.. nak dimakan begitu saja.. tak enak pon.. jadi bila terpandangkan rice cooker tu, sudah lah terfikir idea agak bengong.. 

Caranya memang mudah, memang tak pernah terfikir pun selama ni.. Panaskan periuk tu.. Pastu terus masukkan sekeping roti yang telah siap disapu dengan  mentega.. hasilnya.. memang sangat mengagumkan.. roti tak hangus.. tapi sangat rangupppp.. nyam2.. sedap btoll.. jadi la.. daripada melopong kempunan.. Haha..

0 Kuntum Bunga:

Related Posts with Thumbnails