" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Jatuh Cinta Dengan Quilling

Pin Pin Pon Pon ||
Awas! ENTRY ni penuh dengan timbunan gambar.. Pastikan anda seorang yang rajin scroll sampai bawah :p




Seriusss! I'm fall in Love with Quilling... Quilling? Apa itu quilling? Nama penuh beliau ialah Paper Quilling (Beliau bukan orang ye..hehe) Okaylah.. Dalam Malay, maksudnya Menggulung Kertas.. Nak lebih sedap, Seni Menggulung Kertas.. (Sedap ke?) Korang try tengok timbunan pic kat bawah ni..  Semuanya diperbuat dari kertas :D 




(Gambar2 Credit pada : Google Saje Kan Senang )












































Kalau korang cakap gambar-gambar kat atas ni biasa je,, Korang memang bukan orang seni.. Heheh.. Cantikkan? Betul-betul jatuh cinta  teringin nak buat dan tampal kat dinding rumah (kompem mak ngamok nanti) Hehe.. Mesti makan masa nak buat benda ni.. Kalau nak buat, kita kena ada Quilling Tool, bukan main gulung je tau.. Antara alatan yang diperlukan :-




Quilling Paper.. Tak payah la susah2 nak potong sendiri kertas2 tu..Hehe..



Ni Quilling tool.. Macam pisau pengukir pun ada.. Haha!


Macam ni la cara nak menggulung kertas tu.. Huhu.. Teringinnya nak buat..

Ada tak sape2 tau kat mane ade jual mende2 ni.. Nak beli laaaa... Sebenarnya banyak lagi gambar nak tunjuk.. Tapi korang bukannya rajin sangat nak scroll sampai hujung dunia kan.. Hehe.. So untuk kepuasan maksima, sila Google sendiri ye.. Type je Paper Quilling ^_^



12 Kuntum Bunga:

titirara said...

nmpk cm senang . ce cri kt popular . hihi .

nti klo da reti buat ajar kite lak

twinkle twinkle said...

comel la :D

KiN said...

ada quilting kain gak....ce google :p

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


stakat ni, ni la 1st time dengar pasal quilling. nmpk menarik jugak..thanx 4 good info...

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Ainismaira said...

@titirara ee.. kamu la ajar akak.. :p

Ainismaira said...

@twinkle twinkle yup2.. comel.. :)

Ainismaira said...

@KiN haa yg tu quilting kan.. yg tampal kain tu.. tu pn cam best gak :)

Ainismaira said...

@BLADE EDGE Wa'alaikumsalam.. yup.. mmg menarik sgt benda ni.. same2 :)

Princess5050 said...

salam. sangat comel kan..tgh blajar nak buat, tp still x jmpa kertas quiling tu kt kdai stationary :D

amna said...

kreatif n hasil yg unik :)

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

tak kreatif lah nak buat benda2 cni..huhu

salemaziz said...

cam susa je. huhuhu
tapi outcome die smart! :D

Related Posts with Thumbnails