" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Kantoi Sudah..

Pin Pin Pon Pon || ,
Haaa.. Exam dah selesai 25/4/2011.. Bye2 UPSI for a while.. Hari ni saya dah berada di Shah Alam.. Bercuti di rumah kakak, menghilangkan tekanan sebelum pulang ke kampung :)


Nak dijadikan cerita.. Masa di KL Sentral semalam, ternampak la pasangan yang konon loving bagai laa.. (Tak heran.. dalam hati jeless.. SOb2..) Yang perempuan biasa2 jela rupanya (hehe) yang lelaki plak.. pun biase2 je.. (cam poyo pun ada)

Malas nak tengok lama-lama, memang meluat.. (Jeles sebenarnya..) Maka termenunglah saya duduk menunggu tren ke Shah Alam.. Penat.. Dengan beg seberat 18kilo lagi.. T_T 

Tittuttitutt
"Train ke Pelabuhan Klang akan tiba di Platform 6."
"Train to Pelabuhan Klang will be arrive at Platform No.6" 
(haha..betul ke ayat ni?)
Tittuttittutt

Dengar je announcement tu, bergegas la saya bangun, dengan harapan dapat duduk.. Tak terdaya nak menyandang beg yang berat tu.. Tapi apakan daya, daku tidak berjaya.. Maka berdiri la sampai di Pantai Dalam.. Mujur ada tempat, dapat la duduk.. Lega rasanya, hilang lelah seketika.. Dapat duduk port tepi memang best sekali.. Kepala ku lentokkan ke tepi.. Bahh.. Syoknya.. saya pejam mata konon nak tido.. Tapi tak dapat.. Sebab tren kan goyang2.. (Macam mana la orang boleh tido dalam tren.. dok bayang duduk dalam buai agaknye..)

Mujur la duduk dalam Koc Wanita.. Nak tengok kiri kanan depan belakang nak tido ke tak de la segan sangat.. Hehe.. Tak yah cover ayu sangat laa.. Saya pun usha la sorang awek yang duduk depan saye.. Cun.. Tengah tido (Aikk..laki ke pempuan saya ni?) Haha.. dah nama Koc Wanita, mana ada laki nak usha.. Hehe..

Malas nak nengok orang, maka mata ni pandang bawah je.. Tiba-tiba erpandang la 2 susuk tubuh yang berdiri rapat sangat kat pintu tren.. Satu kasut perempuan, satu macam kasut laki.. Mata saya pun melilau naik ke atas.. "Ehh.. kapel tadi laaa, tapi awat dok dalam Koc Wanita.. Salah naik ke?" Lame la saya usha boypren die tu.. Haha.. Muke nak ganasss je.. Bajet hot la konon.. Lama saya perhati muka 'Mamat' tu.. Setelah mengikut pengalaman selama beberapa tahun ni.. Rupanya... BF dia tu perempuan.. Haiyaaaaaaa...

Macam mana la boleh berlaku hubungan terlarang itu.. Memang sebijik cam jantann.. Isk2.. Silapnya dia sebab masuk kat Koc Wanita.. Hahahhaa.. Kan dah kantoi awak tu perempuan.. Buat la muka ganas macam mana.. Nak ikat dada tu ke.. Nak kerat rambut pendek sependek pendeknya kaa.. Nak pakai baju laki ke.. Awakk tu azalinya perempuan.. Hadoii.. sambil geleng kepala, saya tergelak dalam hati.. Muka memang berlagak gila, padahal tak hensem pun.. Ehh.. tak cantik pun.. Haha.. Jahat lak saya hari ni.. Sori la termengata.. 

Credit : Google Saje Kan Senang

Nasihat saya la, kepada 'Mamat' tu kalau rasa tak nak kena gelak... Jangan naik Koc Wanita.. Hehe.. Satu yang jadi kemusykilan saya sekarang ni...Kalau Nyah plak, dorang naik Koc mana satu ek? Hihi..

Nota : Pernah kawan dengan TOMBOY, kat luar rumah memang jantan habis.. Dalam rumah.. Alahaiii..kiutnye.. Hahaha..
Hope satu hari golongan2 ni mendapat hidayah.. dan berubah ke arah yang lebih baik.. Sempat lagi nak bertaubat.. ^_^

8 Kuntum Bunga:

Orkedanza said...

semoga diorg ni berubah la kan..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hahaha terkantoi sudah

DiyanaMukhtar said...

hakhak.. zaman skrg ni, kat Malaysia pun da biasa perkara terlarang cmni.. konon up-to-date la konon.. hadeyh~ macam-macam..

Ainismaira said...

@Orkedanza Yup, mudah2an :)

Ainismaira said...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr hehe.. dah kantoi pn wat muke blagak lg.. haha.. geli perut..

Ainismaira said...

@DiyanaMukhtar Up to date la sgt kan? benda slh yg dibangga2kan skrg ni.. xde dah nak sorok2 sume wat terang2an..isk3..

Shidarina said...

hehe memang lah nak ketawa pun ada baca entry aini yang ni.. dah nama pun koc for women kan, dia naik jugak kan? huhuhu sedor juge yeh dirinya adalah wanita juga..hehe tapi kalau nyah rasanya diorg akan naik koc wanita juga.. (n_n) smoga mereka diberi hidayah..aminn..

Ainismaira said...

@Shidarinahehe..2 la pasal.. tp nyah lg suke tempat byk laki pade pempuan.. hehe..

Related Posts with Thumbnails