" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Ya Allah! Aku Jatuh Cinta!

Pin Pin Pon Pon ||


Ya.. Allah.. Sungguh indah rasa yang Kau berikan.. Terima kasih Ya Allah.. Aku sungguh bahagia saat aku mula jatuh cinta pada insan yang sama berulang kali.. Insan yang sama? Berulang kali? Ye.. pernah tak korang semua jatuh cinta lagi dengan kekasih sendiri? Bukan bekas kekasih.. Tapi saat dia masih bergelar kekasih.. Kadang2 tak banyak yang dia lakukan.. Tapi yang sedikit sudah cukup buat diri kita bahagia.. Bergaduh, hampir putus.. Dugaan masa bercinta.. Tp ada kalanya, satu ayat daripada Si Dia mampu buat hati berbunga riang... Keh2 jiwang...  Semoga berkekalan rasa ini.. Asalkan kekal bersama Si Dia.. Aku sanggup kecewa dan jatuh cinta semula padanya berulang kali.. ^^, Indah.. Indah.. 

p/s : Jgn marah.. entry jiwang.. Sekali sekala tak salah kan? :p

Mengarang Buku Cerita

Pin Pin Pon Pon ||
Salah satu tugasan/assignment sem ni.. Huaaaaaaaa..kene jadi pengarang lak ni.. camne la ni.. idea dah ade, cume tak terluah dengan tulisan lagi.. semalam baru siap mewarna karakter.. Nak lukis sendiri? Memang tak la.. Awok tak berbakat.. Penyelesaiannya, cari kat internet saje.. Tp version coloring book la.. nasib la jmpe gambonye.. boleh la buat cite berdasarkan gambar.. baru siap mewarna 1 page je.. ade lagi 9 page.. Hehe.. padahal kerja tu dah dapat lamaaaaaaaaaaaaaaaaa lagi, masa bukak sem lagi.. Hehe.. biase la.. kalau buat awal2 tu tak terasa sangat.. Buat last minit tu yang best dan bersungguh2.. hehe.. macam mana la agaknye rupa buku cerita saya nanti.. Excited jugak nak tau.. Hahah.. mesti lawak je..

Antara karakter yang siap tak siap je saya warna.. Haha.. tak pandai mewarna.. buruk gile.. Huhu
Haha... buruk2.. ngah berusaha nak menyiapkan lagi 9 pages.. Dalam masa seminggu.. Mintak2 la sempat.. Kih2..

Moral of the Story : Bertangguh itu pencuri masa .. T_T



Sukaneka Di Tadika ^_^

Pin Pin Pon Pon ||
Lama betul tak update.. Sekarang saya dah mula cuti mid sem.. Jadi adalah sedikit masa untuk menulis kat sini.. Hari ni saya nak kongsi sedikit pengalaman yang saya perolehi pada 16 Julai 2011 yang lalu.. Satu tugasan merangkap assignment berkumpulan yang perlu kami laksanakan.. Iaitu merancang aktiviti di tadika.. Seperti biasa, lokasi terpilih ialah Tabika Kemas Balai Polis Tanjong Malim.. Bagi saya inilah event terbesar yang telah saya libatkan diri pada tahun ni.. Kerana aktiviti ini melibatkan semua kakitangan sekolah dan juga ibu bapa kepada kanak-kanak.. Dengan harapan yang tinggi kami seramai 10 orang guru2 UPSI telah berjaya menjalankan tugas masing-masing dengan jayanya.. Semua kanak-kanak, guru-guru dan ibu bapa kelihatan gembira sekali semasa acara sukaneka berlangsung.. Ibu bapa tak henti-henti bersorak memberi semangat kepada anak-anak mereka.. (Agaknya nanti bila saya dah jadi ibu macam tu la jugak kot..Hehe).. Dipendekkan cerita, kat sini saya nak share beberapa keping gambar untuk tatapan kamu semua :) 

Guru membantu melekatkan warna rumah pada baju kanak-kanak :)


Perbarisan rumah sukan :)


Amar : Ketua kelas dan ketua rumah hijau.


Kanak-kanak sangat bersemangat :)


Muhammad Shahrul Nizam yang comel.. Menang pertandingan cari gula2 dalam tepung .. Hehe..


Aiman dibantu bapanya untuk acara bawa bola pingpong dengan sudu.


Antara ibu-ibu yang turut terlibat dalam aktiviti sukaneka :)


Kenangan : Barisan guru2 UPSI dan kanak2 dari Tabika KEMAS BPTM


Bila dah berjumpa dan mendapat pengalaman bersama kanak-kanak di sana, saya semakin tak sabar nak menjadi seorang GURU TADIKA... Hehehe... Dengan berita baik bahawa pengajian kami akan disingkatkan, saya rasa memang tak rugi saya memilih bidang ni ^_^



Bila orang kata... Maknanya... Jadi...

Pin Pin Pon Pon ||


Related Posts with Thumbnails