" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



You:nique - Jom Hias Kad Prepaid Anda :)

Pin Pin Pon Pon || ,
You:nique.. ye memang unik pun kad prepaid dari Alliance Bank ni.. Ops.. bukan kad prepaid telefon tau.. Kad ni lebih kurang macam kad kredit.. tapi bukan kad kredit.. macam kad debit, tapi bukan kad debit.. hehe.. xreti nak explain, pape pun korang boleh tgk kat website ni > YOU:NIQUE


Apa yg uniknye? Jeng2.. buat pertama kali, korang boleh design kad korang sendiri.. contoh macam kat bawah ni.. :)


Tengok, boleh letak gambar sendiri tau.. ikut kreativiti sendiri la.. bukan senang ni nak ada kad yang ada gambar kite.. boleh la nak blagak sikit dengan orang.... haha... Korang boleh design banyak2, lepas tu pilih la yg mana korang nak sebelum korang confirmkan benda tu... :)


Kalau nak edit lagi, klik je back.. senang sangat caranya...


Ni pun lagi design saya.. saya dah register dah.. korang bile lak? mula-mula mmg ingat nak letak muka sendiri.. tapi rasa macam poyo lak.. so xjadi la... kad ni, bile korang register, kire macam korang dah buka akaun Alliance Bank la.. benda ni free je.. tapi kalo korang nak ada duit dalam kad tu, korang kene la bank in kan duit dalam akaun Alliance tu...

Lepas dah siap, korang kena confirmkan dan download satu borang yang ada kat site tu, lepas tu isi dan post.. Kalau gambar korang dah diapprove, korang akan dapat 1 sms yg bagi reference number andaikata nanti bila kad tu sampai kat korang xsame macam yg korang design... boleh nak mengamuk kat orang Alliance Bank tu.. Haha..

Kalau berminat try la ek.. free je.. tapi pape pun, saya sarankan korang baca die pnye T&C la.. kang nanti korang ckp sy tipu lak kan.. (sebab sy pun tak paham sangat benda ni..haha)

*Selamat Berbelagak Dengan Kad You:nique Korang..kih2..


Memasak Style Student ^_^

Hidup sebagai student kat sini memang agak susah jugak, sebab makan kene guna duit sendiri, tak macam kat UiTM dulu, makan free.. pun masih ada yang tak bersyukur dan merungut.. (dulu laaa) sekarang tak tau cam ne.. 


Mujur boleh bawa rice cooker ( kalau yang ada multicooker untung la ) apa-apa yang nak dimakan semuanya guna rice cooker.. kadang2 sakit hati juga dengar si jiran sebelah awal-awal pagi dah menumbuk.. menumis.. membangkitkan bauuu... kecik ati jiran ni sebab dapat bau je.. T_T 

Menggoreng nasik, memasak megi, merebus telur, semua tu perkara biasa dengan menggunakan rice cooker ( kalau mak tau, mampus niiii ) Nak dijadikan cerita.. satu hari teringin nak makan roti bakar.. memandangkan roti yang ada hampir expired, tak tau nak buat apa.. nak dibuang sayang.. nak dimakan begitu saja.. tak enak pon.. jadi bila terpandangkan rice cooker tu, sudah lah terfikir idea agak bengong.. 

Caranya memang mudah, memang tak pernah terfikir pun selama ni.. Panaskan periuk tu.. Pastu terus masukkan sekeping roti yang telah siap disapu dengan  mentega.. hasilnya.. memang sangat mengagumkan.. roti tak hangus.. tapi sangat rangupppp.. nyam2.. sedap btoll.. jadi la.. daripada melopong kempunan.. Haha..
Related Posts with Thumbnails