" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Gambar Kiut Miutttt :p

Pin Pin Pon Pon ||
He.. hai.. kome3.. seronoknya bercuti, sebab tu boleh kembali aktif blog ni.. tapi susah oo nak cari balik pembaca blog ni.. kadang2 tengok jugak kat stats.. yang dtg blog sy selama ni pun sebab dorang view tutorial yang saya buat.. nasib la ada gak wat tutorial tu..kalau xde, alamat 0 pageview la.. hehe..


So, nak cerita apa hari ni? Tak tau? Saya pun tak tau.. Kekok rasanya nak menulis.. kih2.. selama ni saya ada juga online, tapi tak de mase nak g blogwalking, nak follow balik pun lambat.. Sori ye kome3.. 

Oklah, sepanjang ketiadaan saya, masih ada yang bertanya, macam mana nak buat header cantik2.. macam saya penah jawab dulu la.. header cantik2 ni susahh oo mau ajar.. sebab kena ikut kreativiti masing2.. kalo kreatif cantik la header tu.. kalau tak biase2 je.. biase2 je la header tu.. cam header saya.. biase2 je tu.. tengok orang lain punye lg gempak2 ooo...

Tak kurang juga yg tanya, mana nak cari gambar kiut2.. Hehe.. yang tu saya boleh la ajar.. Sebenarnya saya tak cari, gambar tu yang cari saya sendiri.. hehe.. semua gambar yang korang kata kiut tu saya ambil dari simpanan wallpaper saya.. desktop pnya wallpaper la.. saya download kat Wallcoo.net..kat situ banyak wallpaper.. bile dah download tu, korang kerat la gambo katun2 tu.. hehe.. camtu je..senang kan.. kalau nak cari yg dah siap kerat lak, korang kena la tau apa nama kartun tu.. then type je kat Google..

Contoh la.. Kartun kat bawah ni.. Saya terjumpa satu je.. Then tengok macam comel la kucing ni.. Jadi dengan kuasa Google, saya try explore sampai dapat nama kucing ni..  Sebab biasanya tiap-tiap karakter kartun ni ada namanya walaupun bukan yang ditayangkan di TV..


Rupanya, nama kucing ni Chococat.. Jadi saya pun search kat Google.. 
Type C H O C O C A T lepas tu keluar la banyakkkkkkkkkk sangat gambar Chococat ni.. 


Hehe.. Senang kan? Apa yang penting.. Usaha.. ^_^ Sharing is Caring :)



Kantoi Sudah..

Pin Pin Pon Pon || ,
Haaa.. Exam dah selesai 25/4/2011.. Bye2 UPSI for a while.. Hari ni saya dah berada di Shah Alam.. Bercuti di rumah kakak, menghilangkan tekanan sebelum pulang ke kampung :)


Nak dijadikan cerita.. Masa di KL Sentral semalam, ternampak la pasangan yang konon loving bagai laa.. (Tak heran.. dalam hati jeless.. SOb2..) Yang perempuan biasa2 jela rupanya (hehe) yang lelaki plak.. pun biase2 je.. (cam poyo pun ada)

Malas nak tengok lama-lama, memang meluat.. (Jeles sebenarnya..) Maka termenunglah saya duduk menunggu tren ke Shah Alam.. Penat.. Dengan beg seberat 18kilo lagi.. T_T 

Tittuttitutt
"Train ke Pelabuhan Klang akan tiba di Platform 6."
"Train to Pelabuhan Klang will be arrive at Platform No.6" 
(haha..betul ke ayat ni?)
Tittuttittutt

Dengar je announcement tu, bergegas la saya bangun, dengan harapan dapat duduk.. Tak terdaya nak menyandang beg yang berat tu.. Tapi apakan daya, daku tidak berjaya.. Maka berdiri la sampai di Pantai Dalam.. Mujur ada tempat, dapat la duduk.. Lega rasanya, hilang lelah seketika.. Dapat duduk port tepi memang best sekali.. Kepala ku lentokkan ke tepi.. Bahh.. Syoknya.. saya pejam mata konon nak tido.. Tapi tak dapat.. Sebab tren kan goyang2.. (Macam mana la orang boleh tido dalam tren.. dok bayang duduk dalam buai agaknye..)

Mujur la duduk dalam Koc Wanita.. Nak tengok kiri kanan depan belakang nak tido ke tak de la segan sangat.. Hehe.. Tak yah cover ayu sangat laa.. Saya pun usha la sorang awek yang duduk depan saye.. Cun.. Tengah tido (Aikk..laki ke pempuan saya ni?) Haha.. dah nama Koc Wanita, mana ada laki nak usha.. Hehe..

Malas nak nengok orang, maka mata ni pandang bawah je.. Tiba-tiba erpandang la 2 susuk tubuh yang berdiri rapat sangat kat pintu tren.. Satu kasut perempuan, satu macam kasut laki.. Mata saya pun melilau naik ke atas.. "Ehh.. kapel tadi laaa, tapi awat dok dalam Koc Wanita.. Salah naik ke?" Lame la saya usha boypren die tu.. Haha.. Muke nak ganasss je.. Bajet hot la konon.. Lama saya perhati muka 'Mamat' tu.. Setelah mengikut pengalaman selama beberapa tahun ni.. Rupanya... BF dia tu perempuan.. Haiyaaaaaaa...

Macam mana la boleh berlaku hubungan terlarang itu.. Memang sebijik cam jantann.. Isk2.. Silapnya dia sebab masuk kat Koc Wanita.. Hahahhaa.. Kan dah kantoi awak tu perempuan.. Buat la muka ganas macam mana.. Nak ikat dada tu ke.. Nak kerat rambut pendek sependek pendeknya kaa.. Nak pakai baju laki ke.. Awakk tu azalinya perempuan.. Hadoii.. sambil geleng kepala, saya tergelak dalam hati.. Muka memang berlagak gila, padahal tak hensem pun.. Ehh.. tak cantik pun.. Haha.. Jahat lak saya hari ni.. Sori la termengata.. 

Credit : Google Saje Kan Senang

Nasihat saya la, kepada 'Mamat' tu kalau rasa tak nak kena gelak... Jangan naik Koc Wanita.. Hehe.. Satu yang jadi kemusykilan saya sekarang ni...Kalau Nyah plak, dorang naik Koc mana satu ek? Hihi..

Nota : Pernah kawan dengan TOMBOY, kat luar rumah memang jantan habis.. Dalam rumah.. Alahaiii..kiutnye.. Hahaha..
Hope satu hari golongan2 ni mendapat hidayah.. dan berubah ke arah yang lebih baik.. Sempat lagi nak bertaubat.. ^_^
Related Posts with Thumbnails