" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Nora Elena & Fenomena Baru Di Facebook

Saya anggap ini sebagai satu fenomena baru di FB, semuanya bermula selepas kemunculan filem Hantu Kak Limah Balik Rumah (HKLBR), kemudian kemunculan Maharaja Lawak (ML) di Astro Warna.. Muncul banyak sangat fan page yang mengangkat dialog2 yang dituturkan dalam HKLBR dan ML.. Ibarat cendawan tumbuh selepas hujan.. Setiap minggu ada saja fan page baru yang muncul.. Macam2 nama.. Korang sendiri pun tau kan.. Tak perlu la saya nak sebut sini, sebab banyak sangat... Selain tu, ada jugak fan page yang dialognya diambil daripada filem Adnan Sempit dan Filem Kongsi yang akan ditayangkan di Pawagam pada 12 Mei 2011, esok la tu.. :p


Bukan nak cakap fenomena ni fenomena buruk.. Sebab saya pun suka dengan fan page2 tu.. Hehe.. Memang sempoi n lawak la dorang.. Tambah2 bila semua kawan2 suka sangat bermain dengan 'TULISAN BIRU'.. Dan makin ramai la yang ada profession kat FB tu, ape lagi, jadi Admin la.. Siap ada admin praktikal yang tak bleh blah tu.. Tapi dorg memang lawak la.. kadang2 saya join jugak game yg dorang buat.. Teka-teki, teka gambar.. Macam2 la.. penah la jugak menang.. tak caye? :p



Ok tu je nak tunjuk.. Yg bawah ni betul2 buat saya terharu, bila admin Mael Lambung promote saye.. Haha.. Terase macam Mat Jijan lak yang promote diri ini.. Huhu


Abaikan je la komen gedik2 dari saye tuuuu... Just nak gtau -Saya suka komen entry orang dengan tulisan biru- Hehe..  Tulisan biru tu jugak kita boleh guna disaat dah tak tau nak komen ape + malas nak menaip panjang2.. :p Macam 2 beradik kat bawah ni buat.. dorg mmg dah addicted sangat dengan tulisan biru tu.. isk3..



OK Dah la.. jom tonton NORA ELENA yang diadaptasi daripada novel

 

@TV3 Isnin - Khamis 7 pm.. Jangan lupe (Tapi rasa waktu tayangan tak sesuaiiiii-Takpe, kalau terlepas boleh tengok di TONTON.. Saya tengok sebab ada Aaron Aziz dan Siti Saleha.. Hehe.. K lah, tata... ^_^



Segmen Promote Blog Gaya Bebas

Pin Pin Pon Pon ||


Wehh.. macam le blogger popular nak buat segmen.. Haha.. Ni segmen untuk saya je.. Maksudnya saya nak promote blog yang saya suka.. Bukannya review blog.. Sape la yang nak blognya direview oleh saya kan2.. (Ohh gile sedih statement) Ok abaikan statement tu..

Blog ni kepunyaan seorang lelaki.. Rasanya laaa.. Tengok pada nama.. Sebab beliau letak gambar mase baby je.. kalau baby ni susah nak detect perempuan ke laki.. lainla kalau die pakai skirt..hehe.. Ok, confirm beliau lelaki, sebab baca daripada entry.. (Ni menulis sambil skodeng blog dia) Hahahaha!

Apa yang best pasal blog dia? Sebenarnya saya terjumpa link blog beliau ni kat blog ContengConteng.. Ye, hobby saya memang skodeng blog conteng2 tu.. sebab saya suka blog macam tu.. Yang lukis2 ni.. macam blog ShadaWentz juga :) Dorang tu memang super duper berbakat melukis.. Jeles sangat.. (Kalau korang pun ada terjumpa blog jenis lukis2 macam tu, bagila link dorang kat saya ek..TQ)

Ok, berbalik kepada blog yang saya nak promote ni.. Tengok pada template dia.. Gile hensemmm!! Apesal ha, saya tak pandai wat macam tu.. Erhhh.. Kebetulan dia join Segmen yang En.Conteng2 anjurkan.. Budak ni pandai melukis jugak ... Gile cantik lukisan die (Semua gile je..Kejap beliau kejap die.. Saye yang gile ni.. Hihi)

Entry die tu la yang buat saye jatuh cinta.. Entry pasal kasut.. Dengan gaya penyampaian yang sangat menarik.. Sebab dia lukis2 gambar la ape lagi kan.. (KLIK UNTUK BACA ENTRY BELIAU) Cerita beliau tu sama macam saya la.. Time nak pergi sekolah, nak pakai kasut sekolah.. Dah pakai stokin, pastu masukkan kaki dalam kasut.. Terase sejuk2 nyaman gitu.. Keluarkan balik kaki.. Ketuk-ketuk kasut terkeluarla seekor katak gemukkkkkk ! Oh! Tidak.. FAT FROG ape awak buat dalam kasut saya! Huhu.. kalau saya gila saya dah cium katak tu, mana tau jadi Putera Raja.. Haha.. Tapi nasib baik saya tak gila.. Saya cuma pandang je katak tu dengan pandangan yang sangat sinis... "Bongek punye katak, ko xtau ke aku geli ngan ko, baik punye port ko landing, tak busuk ke kasut skolah aku tu" Haha..

Alamak.. ni entry mempromote blog ke, entry cerita pengalaman sendiri ni.. Hehe.. Okay lah,,, korang mesti rasa buang mase kan bace entry ni.. Ape kata, meh ramai2 kite p support blogger ni.. Naikkan traffic die.. Tambah follower die, semoga dia semakin dikenali dan berjaya dengan cemerlangnya dalam dunia blogger.. Jom serbuuuuuuu >>>> BLOG EWAN


Menulis Entry Ikut Mood

SEDIH

Sedihnya, hari ni aku ternampak si dia dating dengan orang lain.. Sampai hati dia buat macam ni.. Sedih sangat sampaikan tulis entry ni pun aku menangis.. :)

HAPPY

Yahoo! Bestnya.. Exam dah habis! Lepas ni boleh enjoy! G Shopping! Tgk wayang! Makan puas2! Hoyeh2! 

MARAH 


Aku bengang betul dengan mamat tu! Dah la muka macam ********** macam bagus je! Dia ingat aku nak sangat ke kat dia! ****! ******! Menyampah!

GILA-GILA

Aku ade teka teki.. Binatang apa kepala beso badan kecik... Haa.. Jawab2! 

KELIRU

Dua2 aku sayang.. tapi tak tau nak pilih mana satu.. Tolong aku.. 

KECEWA

Frustnya.. aku target boleh la dapat Anugerah Dekan sem ni.. tapi tak dapat.. lagi sikit je.. Kecewa betul la..
Related Posts with Thumbnails