" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Pantang Larang Bila Makan Pisang

Pin Pin Pon Pon ||

Pisang.. saya, tak berapa suka makan macam tu je.. Lebih suka digoreng, direbus atau dibuat kek.. Hehe.. Cerita pasal pisang teringat masa kecik2 dulu.. Orang cakap ada pantangnya bila makan.. Dan bila langgar pantang larang tu, boleh jadi sesuatu yang buruk pada diri kita.. Saya pun dah banyak kali sebenarnya 'terlanggar' pantang larang tu, sebab susah la nak ikut.. mesti terbabas..


Pantang larang yang saya maksudkan ialah, jangan bukak kulit pisang kepada 3 bahagian, nanti jadi monyet.. Haha.. ni memang lawak la bila teringat balik.. Siapa-siapa yang bukak kepada 3 bahagian memang orang akan ejek "MONYET! MONYET!" Hehe.. Budak-budak memang la percaya je apa yang orang cakap.. Kalau betul la pantang larang tu, mesti ramai manusia dah jadi monyet sekarang.. Haha..


Saya rasa memang tak betul la kan.. Orang cakap macam tu, sebab monyet bila makan pisang memang dia bukak kulit tu pada 3 bahagian.. sebab tu orang cakap, jangan belah 3, kira nanti sama dengan monyet la.. Hehe...




Jom Hias Browser Mozilla Firefox & Google Chrome

Pin Pin Pon Pon ||
Sekarang ni lebih ramai yang suka gunakan Google Chrome, alasan? Lebih laju dan luassss.. Apa yang luas? Maksudnya paparan yang lebih besar la.. Tapi sejak kebelakangan ni saya lebih suka gunakan Mozilla Firefox, tu pun lepas tengok Mozilla version terbaru di laptop kakak saya.. Sebelum ni Mozilla saya ala oldskul gitu.. sekarang dah cun dah.. dah sebijik macam Opera / Google Chrome.. Tak de la nampak old fashion sangat.. Hihi..

Bandingkan antara ketiga-tiga browser ni..

Mozilla Firefox

Google Chrome

Opera

Mozilla yang baru tu sebijik macam opera la interfacenya.. (btol ke interface? tibai je la ek.. hee) Macam mana nak buat Mozilla tu jadi macam Opera? Caranya macam kat bawah.. Kita perlu hide Menu Bar..



1. Open Mozilla.
 
2. Right click pada Menu Bar lepas tu akan keluar box yang ada list Bar dan Toolbar.
 
3. Klik pada perkataan Menu Bar. Then akan jadi macam ni.. Huhu..

Dah siap..



HIAS MOZILLA FIREFOX

1. Pergi kat link ni PERSONAS FOR FIREFOX
 
2. Korang pilih la gambar apa yang korang nak dan klik wear it.. hehe.. Senang je ni..
 

HIAS GOOGLE CHROME

First bukak Google Chrome, kemudian pergi kat link > Chrome Theme Maker lepas tu akan keluar page macam kat bawah ni.


1. Klik image untuk letakkan background bergambar.

2. Klik Colors untuk tukar warna background dll.

3. Klik upload image pada background, dan pilih gambar kegemaran korang.

4. Pilih no-repeat, tapi kalau gambar tu kecil dan korang nak bagi ada banyak, pilih repeat.

5. Lepas dah siap, just klik Apply Theme.. Dan tengok la hasilnya.. :)

Tak pandai sangat nak explain sebenarnya, tapi tetap nak ajar pada yang belum tahu.. Bila dah siap, Chrome korang akan jadi macam pic kat bawah, lebih kurang la.. Bila korang klik new tab.. Hee.. 

Yang ni saya punya Chrome.. xde la bosan sangat sebab Theme Chrome yang sedia ada tak berapa nak menarik sangat.. Lebih puas hati bila kita boleh letak gambar yang kita suka :)

Sekian terima kasih.. Kalau tak faham, boleh la tanya.. Jangan malu2.. :)



Related Posts with Thumbnails