" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Ada Tak Yang Makan Macam Saya?

Just nak tau, kadang-kadang cara kita makan ni ada sama dengan orang.. Walaupun orang kata rambut sama hitam, hati lain-lain tapi kadang-kadang ada hati yang sama.. Hehe..


1. Kuih Lapis

Bila makan kuih lapis saya akan makan selapis demi selapis. (Lamanya xmakan kuih ni) Kalau makan kek lapis Sarawak pun lebih kurang macam tu gak gayanya...


2. Kuih Karipap

 
 Bila makan kuih karipap, kadang-kadang saya makan bahagian tepi dulu baru makan yang tengah, pernah dulu makan kulitnya saja, intinya makan last sekali :p


3. Roti Krim

Kes tak jumpa cari gambar, tapi jenis macam roti High 5 ni la, yang belah kat tengah tu, saya akan bukak roti tu belah dua, dan makan sebelah-sebelah.. sebab krim ciput beno.. sapu bagi krim tu rata baru makan.. Kalau yang macam roti Gardenia tu pulak, saya makan yang hujung-hujung dulu tempat takde inti krim dan bahagian yang ada krim tu saya makan last sekali.. Huhu.. kedekut krim la.. makin lama makin sikit krimnya.. tapi harga makin mahal.. Cekik darah..


4.Kerang

 
Setengah orang tak makan kerang sebab geli.. Tak tau pasal apa, saya bedal je janji halal.. Cara saya makan kerang? Saya makan yang belah luar dulu.. yang macam kulit tu, tapi bukan la cengkerangnya, isi dalam la.. hehe.. yang isi dalam / saya panggil lidah tu makan last sekali.. kadang-kadang saya picit bagi semua isi perutnya keluar baru saya makan.. :p


5. Sotong



My favorito-Sotong... Yang ni pun saya pelik kenapa orang tak makan kepalanya (setengah orang panggil janggut) rasanya sama je macam badan sotong tu.. Nak makan kepala sotong tu buang la dulu mata dan otaknya (ada yang panggil gigi) tak kisah la ape2 pun, tapi kalau makan sotong saya suka makan yang bahagian bawah dulu.. Kalau yang dah siap potong mesti masukkan dalam jari buat macam cincin.. Macam-macam hal.. :p


6. Ketam


Ni makanan paling rare la dalam rumah saya, walaupun saya suka, tapi susah nak dapat makan, sebab mahal.. Kalau makan ketam, yang sepitnya makan last sekali dan tak makan dengan nasi la, sebab keras nak mampus kulitnya.. Dah habis makan nasik, pergi kat sinki basuh pinggan pastu ambil lesung batu ketuk sepit ketam tu.. Makan gitu je.. Haha.. dan mesti akan berusaha supaya dapat makan sampai isi yang betul-betul dalam sepit tu.. 


7. Burger




Tak kira la burger apa sekalipun, McD ke, KFC ke, burger RM1.50 ke.. Janji burger la.. Yang ni bukan kata cover ayu, tapi memang saya makan macam tu, mula-mula makan roti atas.. kemudian makan sayur-sayur segala, pastu makan roti bahagian bawah.. last sekali baru saya makan dagingnya... Haha.. tak kira di mana saja saya makan, di restoran ke, di rumah ke.. memang macam tu.. sebab saya tak suka bila nak gigit tu terburai segala isi dalam, nanti comot.. wahaha..


8. KFC


Kalau makan kat KFC senang la amik Snack Plate ni.. Lebih pada cukup.. Cara nak makan? Mula-mula amik sos gaul dengan Coleslaw bagi rasa pedas sikit. Pastu amik roti, belah tengah letak Coleslaw tadi dalam roti dan makan.. Kemudian baru makan die punye kentang putar, makan sampai habis ye.. Tiba part ayam pulak, saya akan makan ayam yang besar dulu, last sekali baru makan yang kecik, kalau dapat bahagian kepak dan peha memang sangat bagus la, sebab kenyang kan makan benda ni.. Takut tak terhabis plak.. Yang penting, bila makan kat restoran KFC tak sebersih la makan kat rumah.. Hahahaha...


9. Aiskrim


Aiskrim macam dalam gambar.. Tapi yang favorite saya yang kaler hijau tu.. Kalau dari peti Walls namanya Solero, kalau Nestle plak, Tropicana.. Sedap sangattttttt... Kalau makan aiskrim jenis ni, saya biasa akan makan kulit luar dulu la.. tambah-tambah kalau yang jenis coklat kat luar, kalau cair parah, nak mengelak kulitnya jatuh, maka makan kulit la dulu... Nyam2.. dap oooo.. :p


10. Gula-gula Jeli


Ni pun salah satu favorite saya.. Tapi saya suka makan yang warna putih dan hijau je.. yang lain makan juga, cuma kalau banyak-banyak saya akan pilih yang putih dan hijau sebab rasanya lebih sedap.. biasanya akan biar dalam mulut lama sampai gulanya habis baru gigit.. Macam-macam....


Tu la serba sedikit tentang cara saya makan.. Ada tak antara korang yang sama gaya makan macam saya? Masa tengah mencari gambar nak buat entry ni (Terima Kasih Google) time taip Gula-gula.... Tergamak keluar gambar Gula-gula K-POP... Sorry la eh kome2 bukan nak kutuk kome.. Tapi kome memang tak best.. Hahahahhaha... Kome telah membuatkan ramai orang yang tak minat K-POP terus tidak meminati K-POP... Sekian terima kasih...




Related Posts with Thumbnails