" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Eh! Doodle La.. :D

Pin Pin Pon Pon ||
Doodle apa macam ni ek? ni bukan doodle kot.. Ni gambar yang saya lukis untuk kakak saya... Nak lebih banyak doodle, boleh la lawat http://sukasukalukis.blogspot.com (my 2nd blog), kat sana memang saya share katun2 yang saya lukis... Nak share kat sini, malu la plak, saya pilih random je untuk letak kat blog ni, tapi kat blog lagi satu, insyaAllah saya akan update setiap katun yang saya lukis.. Teringin jugak tengok semua orang melukis kan.. Tapi saya SUKA SUKA LUKIS je.. Ok, terima kasih.. Bye2 :)


Jangan lupa support blog baru saya ye, boleh bagi semangat saya melukis :)



Dulu susah nak dapat BE, sekarang tidak lagi.. Kih3

Pin Pin Pon Pon ||
Apa yang penting, sabar.. Mula2 dulu macam2 tips saya baca pasal Nuffnang, bila blogger otai share macam mana nak dapat buffered earning... Banyak jugak tips, tapi saya just baca and tak berapa nak follow pun.. Kih3.. Sebab saya ni pemalas sikit.. Nak dapat duit, tapi malas nak usaha.. Sebab apa? Sebab masa saya aktif blogging 2 tahun lepas, (Yeke? Lupa dah) bila saya rajin post entry, buat tutorial, saya cuma dapat 1 je buffered earning yang singgah, tu pun dapat sekupang je.. haha.. Then saya tak percaya la apa yg dorang cakap, kena rajin update, entry kena bagus, pageview kena banyakkkk... Lepas tu bila saya sambung belajar, dah tak update blog... Sekali sekala saya check juga account Nuff saya.. Start dari 25 Julai 2011 sampai hari ni, berlambak-lambak Buffered Earning saya dapat...(takde la berlambak sangat, kelentong je) Padahal jarang sekali saya updatee.. So saya confuse la kat sini, sekarang pun ada 3 lagi buffered earning ngah berjoget2 kat blog saya ni... Nak kata ramai orang datang blog saya? Mana ada... entry pun dah lama saya tak update... Update plak entry merapu yang tak ada orang nak datang baca...

Walaupun hanya dapat beberapa sen dan paling banyak pun singgit lebih je.. Saya sedar, mungkin bila ramai yang datang blog saya, akan bertambah earning saya tu.. Tapi bagi saya tak pelah, sikit2 lama2 jadi bukit.. Haha.. Saya cuma rasa BE tu untuk mereka yang bertuah saje... Hehe.. So jangan sedih pada sape yang tak pernah dapat BE, secara puratanya boleh dikatakan setiap bulan saya akan dapat BE (tu time tak update tu, kalau rajin update tak tau la camne)... Bila tengok balik dalam bulan NOV 2011 dengan JAN 2012 je sy tak dapat BE, lain2 bulan semuanya ada... Paling sikit 1, paling banyak 5.. Hehe.. (Kecoh je, tah2 orang lain sebulan dapat 20 BE.. ade ke?)

Kesimpulannya kat sini, saya nak gtau la, sebenarnya, tak perlu popular sangat pun kat blog ni.. Relaks2 sudah.. Popular pun untuk apa? Saya kat sini pun nak kongsi cerita dan cari kawan je... Lagi pun dah setahun follower saya tu masih 1000 mcm tu je... Bukan niat nak mencari populariti atau wang ringgit... Cuma sekadar meluahkan apa yang tersimpan dalam hati, mengisi masa terluang, mengasah bakat, mencari kenalan... Earning dari nuffnang tu saya anggap sebagai bonus je.. Walaupun dah tak ada yang singgah blog ni... (Sedih2) ....


Follow button tu sama je dengan Add as friend button, kalau tak nak jadi kawan, tak perlu klik..

Nak blogwalking pun dah malas, duduk je termenung kat blog sendiri.. Sama macam realiti, jenis malas keluar rumah..

Tangan Misteri Dalam Kuali

Pin Pin Pon Pon ||
Keh3.. tajuk macam cerita seram, panjang plak tak ingat... Ni bukan cerita hantu, tapi seram jugak bila difikirkan balik...



Pinjam pic dari Google :)


Pernah tak korang berada di situasi yang korang tengah memasak untuk kawan2 atau sesiapa saja, tetapi orang tu tengok je korang tengah masak?? Apa perasaan korang masa tu? Pada saya, memang agak tak selesa laaaa.. Sebab maklumlah, manusia ni suka mengkritik.. Apa yang diorang suka kritik sangat tu??

1.    “Eh, ko memang masak macam tu ek? Kalau aku, aku tak buat macam tu”
2.    “Kenapa ko tak buat mcm ni, kan senang sikit”
3.    “Ko jangan letak banyak kicap, aku tak suka hitam-hitam”
4.    “Eh, banyaknye ko letak”
5.    “Eh, sikit sangat tu, biar aku tambah lagi sikit”
6.   Last sekali, tak cakap ape2 tapi dengan pantas  tangannya mengambil sedikit makanan dalam kuali ketika api masih belum dipadam dan minyak sedang panassss...
                                                                                                                                                                                        
Hebat betul yang last tu.. tak takut ke melecur tangan tu? Tapi itu semua kisah benar tau.. Itulah tangan misteri tu.. Situasi tu memang agak mengejutkan saya yang sedang menggoreng ayam ketika itu, dan datang seorang rakan mencubit ayam yang sedang digoreng…. TERGAMAM DIRIKU DI DEPAN KUALI!!! Gila hebat diaaaaa!! Haha.. Tak tergambar dengan kata2 kemisterian tangannya ituuu.. Bayangkan minyak panas yang menggelegak dengan ayam goreng di dalamnya, pastu korang masukkan tangan dalam tu.. Yela, even just cubit ayam tu, benda tu still panas lagi.. Memang scary kawan saya tu.. Tabiat dia memang suka curi makanan dalam kuali/periuk time orang tengah masak...

Seriussss, annoying gila tau bila lebih banyak mulut yang komen, macam bagi tekanan jugak la pada kita yang berpeluh2 kat dapur tu… Rasa macam nak je cakap “Suka hati aku lah, aku yang tengah masak, kau diam boleh takkk??” Tapi kita pulak rasa macam kejam, nanti merajuk pula xde yang makan masakan kita tu.. Heheh!

Style memasak setiap orang berbeza-beza, selalunya kita akan ikut cara mak kita masak la kan, melainkan kita ni chef hebat.. Lagipun, kita datang dari negeri yang berbeza-beza.. Kalau dah sama, memang itu caranya, kalau lain pun janganlah suka sangat nak komen.. Yang penting rasanyaaa.. Betul tak? Kadang2 tak tau juga nak cakap, masing2 rasa diri tu hebat memasak tapi style mcm mana pun kalau rasa tak sedap tak guna juga mengkritik orang.. Sebab tu saya lebih suka memasak bila tak ada sesiapa kat rumah dan untuk saya makan sorang jek.. Haha!


Mood : Layan cerita korea "Rooftop Prince" .. Kelakar!

Related Posts with Thumbnails